Güne Güzel Başlayın: Kadıköy'ün En İyi Kahvaltı Mekanları

Güne Güzel Başlayın: Kadıköy'ün En İyi Kahvaltı Mekanları

Paylaş
Seyhan Ahen  
Eklenme: 15 Haziran 2022
 • Son Güncellenme: 17 Mart 2023
Güne Güzel Başlayın: Kadıköy'ün En İyi Kahvaltı Mekanları
Türk mutfağı denilince akla tabi ki sofraların eşsiz çeşitlerle ve mis gibi lezzetlerle donatıldığı şöyle uzunca oturduğumuz kahvaltı sofraları geliyor. Hafta içi mesai yoğunluğu nedeniyle doğru düzgün kahvaltı edemiyor ve sevdiklerimize zaman ayıramıyorken hafta sonunu iple çekiyoruz. Bu yazımızda son yılların en gözde semtlerinden olan Kadıköy’de bulunan birbirinden farklı ve zengin menüye sahip, kahvaltı yapabileceğiniz 10 kafeden bahsedeceğiz. Kadıköy kahvaltıcıları denilince her zevke hitap eden birbirinden güzel kafelerden hangi birini seçeceğimizi bilemedik. Kadıköy vegan kahvaltı mekanlarından tutun, Kadıköy kruvasan mekanlarına, Klasik köy kahvaltısından, Bowl kahvaltı mekanlarına kadar geniş bir çeşitlilikte sizler için bu listeyi hazırladık. ''Kadıköy’de Ne Yenir?'', ''Kadıköy’de Nerede Kahvaltı yapılır?'' diye merak ediyorsanız, bu yazımız sizin için.

Hazırsanız, başlıyoruz!

{ad:0}

1- Naan Bakeshop, Kadıköy

Güne Güzel Başlayın: Kadıköy'ün En İyi Kahvaltı Mekanları

Kadıköy’ün meşhur kahvaltıcıları arasında yer alan ve güzel ekmekleriyle nam salan Naan Bakeshop, ekmek üstü basit ama lezzetli kahvaltılarıyla da ön planda olan bir mekan. Ufak olmasının dezavantaj olduğu mekana mutlaka bir sabah kahvaltısı için gitmenizi tavsiye ederiz. Hafta sonları oldukça rağbet gören mekanda eggs benedict, ekmek üstü avokadolu lezzetler, lezzetli omletler ve vegan beslenenler için harika kahvaltı seçenekleri mevcut. Kadıköy Bowl kahvaltı mekanları arasında da tercih edebileceğiniz mekanda, porsiyonlar biraz ufak ve fiyatların ortalama üzerinde olduğunu belirtelim. Çeşitli artizan ekmekleri ile de ön plana çıkan Naan Bakeshop’u ekmek almak için de tercih edebilirsiniz.

2- Munchies Crepes&pancakes, Moda

Güne Güzel Başlayın: Kadıköy'ün En İyi Kahvaltı Mekanları

Kadıköy’ün meşhur kahvaltıcıları arasında ilk akla gelen Munchies, yıllardır sürdürdüğü popülaritesinden hiçbir şey kaybetmedi. Sadece Kahvaltı menüsü ile hizmet veren Munchies, pankek ve krep çeşitleri ile kahvaltı severlerin tercih ettiği adreslerden birisi. Tatlı ve tuzlu olarak menüde yer alan pankek ve krep seçenekleri, çok hoş bir sunumla servis edilmektedir. Haftanın her günü 09.00-18.30 saatleri arasında hizmet veren mekan özellikle hafta sonları oldukça kalabalık olduğu için mekana rezervasyon yaparak gitmenizi öneririz.

3- Brekkie Croissant&Cookie, Kadıköy

Güne Güzel Başlayın: Kadıköy'ün En İyi Kahvaltı Mekanları

Kadıköy’ün meşhur kahvaltıcıları arasında yerini alan, son yıllarda İstanbul’da yaşanan kruvasan çılgınlığının en iyi adreslerinden birisi, Brekkie. Gerek tuzlu gerek tatlı çeşitleriyle olsun sadece Kruvasan üretimi ve servisine yoğunlaşan, oldukça deneysel tatlar sunan Brekkie’de herkesin damak tadına uygun bir lezzet mutlaka var. Her daim önünde kuyruk olan mekanda, gel-al hizmeti sayesinde de paket olarak alıp, hemen karşısında bulunan Yoğurtçu parkında birbirinden lezzetli kruvasanları tadabilirsiniz. Kadıköy kruvasan mekanları arasında ilk sırada yer alan Brekkie, haftanın her günü 09.00-17.00 saatleri arasında hizmet vermektedir. İstanbul’un En İyi Kruvasan Mekanları için bu yazımızı okumanızı öneririz. {product:1874}

4- Crazy Flakes Cafe, Moda

Güne Güzel Başlayın: Kadıköy'ün En İyi Kahvaltı Mekanları

İlk açıldığında oldukça ''marjinal'' bir fikirle ortaya çıkan Crazy Flakes Cafe, esasında çeşitli corn flakes içeriklerinden oluşan menüsüyle yıllardır klasik kahvaltılara ''alternatif'' arayanlar tarafından sevilerek tercih edilmektedir. Yaklaşık 70 çeşit, dünyanın her yerinden getirilen corn flakes (mısır gevreği) çeşitleri ile hizmet veren kafede iki çeşit kase boyutunda mısır gevrekleri servis edilmektedir. Yaz aylarında ise farklı ve rengarenk soğuk içecekleri ile hizmet veren Crazy Flakes Cafe, farklı lezzetler arayanlar için doğru adres.

5- Zapata Bakery, Moda

Güne Güzel Başlayın: Kadıköy'ün En İyi Kahvaltı Mekanları

Zapata Bakery, Moda tarafında serpme ve tek kişilik kahvaltılarının oluşturduğu zengin menüsüyle, birbirinden farklı ve lezzetli ürünleri ile hizmet veren, Kadıköy’ün en iyi kahvaltıcıları arasında yer alan bir işletme. Yine Kadıköy’de Barlar sokağına yakın Zapata Burger adında hamburger işletmeleri olan mekanda, kahvaltı haricinde yemek yemeniz, lezzetli ekmeklerini de tatmanız mümkün. İspanyol usulü omletleri, kendi yaptıkları ekmek üstü lezzetleri, vegan kahvaltı seçenekleri ile herkesin tercih edebileceği bir menüye sahip olan Zapata Bakery, haftanın her günü 08.30-22.00 saatleri arasında hizmet vermektedir.

6- Çay Tarlası, Moda

Güne Güzel Başlayın: Kadıköy'ün En İyi Kahvaltı Mekanları

Kazım Koyuncu’nun akrabaları tarafından işletilen ve yıllardır aynı yerde hizmet veren Çay Tarlası Karadeniz’e özgü lezzetlerden oluşan sade kahvaltı menüsü ile Kadıköy kahvaltı mekanları arasında yer alıyor. Menüsünde Mıhlama, Kuymak, Minci, Yumurta tava, Menemen, Bal&Tereyağ ve Laz Böreği gibi basit ama lezzetli tatlara yer veren mekan oldukça ufak ve mütevazi bir işletme. Haftanın her günü açık olan mekan sadece kahvaltı menüsü ile gün boyu hizmet vermektedir. Karadeniz mutfağını sevenler, Çay Tarlası’nı mutlaka denemeli. {product:43508}

7- Bop Breakfast of Pan, Yel değirmeni

Güne Güzel Başlayın: Kadıköy'ün En İyi Kahvaltı Mekanları

Son yılların gözde Kadıköy semtleri arasında yer alan Yel değirmeni birbirinden güzel ve farklı kafeye ev sahipliği yapan bir semt. Kahvaltı denilince ilk akla gelen mekanlar arasında yerini çoktan alan Bop Breakfast Of Pan, sıcak ve samimi ortamı, menüsünün çok basit ve sade olması nedeniyle oldukça tercih edilen Kadıköy kahvaltıcıları arasında yerini almakta. Simit, açma gibi lezzetli hamur işleri arasında yaptıkları omletlerle, sandviç vari ufak kahvaltı seçeneklerinin yanı sıra, klasik kahvaltı tercih edenlere ve Kadıköy vegan kahvaltı seçenekleri arayanlara da hitap eden Bop Breakfast of Pan, uygun fiyatları, samimi ortamı ve ufacık bahçesi ile Kadıköy’de lezzetli kahvaltı yapabileceğiniz mekanlar arasında yerini alıyor. Çarşamba günleri hariç her gün hizmet veren kafe 09.00-18.00 saatleri arasında hizmet vermektedir.

8- Süt, Yumurta, Reçel, Bahariye

Güne Güzel Başlayın: Kadıköy'ün En İyi Kahvaltı Mekanları

Kadıköy Bahariye Caddesi civarında bulunan, yıllardır basit ve yeterli kahvaltı seçenekleri ile tercih edilen Süt, Yumurta Reçel, samimi atmosferi nedeniyle de Kadıköy sevdalıları tarafından kahvaltıda tercih edilmektedir. Sokakta var olan masalarında açık havada kahvaltı yapabileceğiniz Süt, Yumurta, Reçel’de Türk mutfağına özgü lezzetler bölgelere ayrılmış şekilde serpme ve tek kişilik kahvaltılı menülerden oluşmaktadır. Menüsü bölgelere ayrılmış serpme Türk mutfağı kahvaltılarından ve tek kişilik kahvaltılardan oluşuyor. İşletme haftanın her günü açık, klasik kahvaltı severler, Kadıköy’de uygun kahvaltı mekanları arasında yer alan Süt, Yumurta, Reçel’i mutlaka denemeli.

9- Flan Bakery, Göztepe

Güne Güzel Başlayın: Kadıköy'ün En İyi Kahvaltı Mekanları

Göztepe’de yeni açılan ve müthiş kruvasanları yanında lezzetli tatllılara sahip olan bir mekan, Flan Bakery. Göz alıcı modern, tatlı dekorasyonu yanında minik bahçesiyle şimdiden caddelilerin uğrak mekanları arasında yer alan mekanda her gün çıkan taptaze tatlı ve tuzlu kruvasan çeşitleri mevcut. Kadıköy kruvasan mekanları arasında mutlaka denemeniz gereken Flan Bakery’de, günün her saati yiyebileceğiniz kruvasanlara lezzetli mi lezzetli kahveleri eşlik ediyor. Haftasonları bir hayli kalabalık olan mekana biraz daha erken giderek, sundukları lezzetleri tatmanızı tavsiye ederiz. {product:3745}

10- Sour and Sweet Bakery, Caddebostan

Güne Güzel Başlayın: Kadıköy'ün En İyi Kahvaltı Mekanları

Anadolu yakasında leziz ve Fransız esintili bir kahvaltı yapmak istiyorsanız doğru adres Sour and Sweet Bakery. Kahvaltı dediğimize bakmayın, günün her saati gelip, kendinize göre bir şeyler bulabileceğiniz çok geniş seçenekli bir menüleri mevcut. Fırın ve pastane kısmındaki vitrinde ise yok yok. Taptaze ve çıtır kruvasanlardan tutun da ekşi mayalı artizan ekmekleri, siyez veya nohut unlu pohaçalardan paris brestlere kadar çok güzel tatlı ve tuzlu ürünler bulabileceğiniz bu mekanda lezzetli kahvaltılar yapabilirsiniz. Haftanın her günü 08.00-20.00 saatleri arasında hizmet veren Sour and Sweet Bakery’i mutlaka öneriyoruz.