Erken Rezervasyon Dönemini Verimli Geçirmek İçin Yapmanız Gereken 7 Şey

Erken Rezervasyon Dönemini Verimli Geçirmek İçin Yapmanız Gereken 7 Şey

Paylaş
Diley Kuru  
Eklenme: 27 Kasım 2018
 • Son Güncellenme: 06 Şubat 2024
Erken Rezervasyon Dönemini Verimli Geçirmek İçin Yapmanız Gereken 7 Şey

Düşük sezon olarak nitelendirdiğimiz şu günlerde, oteller de bir sonraki sezon için hazırlıklarını yapmaya başladı. Şu an kış mevsimi için ideal olan bölgelerdeki oteller bir hayli revaçta, dolayısıyla onları ayrı tutuyoruz. Özellikle yaz aylarında popüler olan bölgelerdeki oteller için ise daha farklı bir zaman dilimi içerisindeyiz. Yaklaşan erken rezervasyon dönemi ile birlikte, tatilciler de şimdiden en ekonomik tatili yapmak için kolları sıvadı. Sizlerin de bu dönemi en verimli şekilde değerlendirerek, satışlarınızı nasıl arttırabileceğinize dair birkaç ipucu paylaştık. 

{ad:0}

Misafirlere Cazip Seçenekler Sunun 

erken rezervasyon

Mesela erken rezervasyon döneminden yararlanarak otelinizi tercih eden misafirlere, konaklayacakları dönem için küçük jestler yapabilirsiniz. Bu, varsa alakart restoranınızda ücretsiz bir akşam yemeği ya da bir organizasyon hediye etmek olabilir. Otelinizin sahip olduğu olanaklar doğrultusunda kendi kampanyalarınızı belirleyebilirsiniz. Böylece, rakip tesislere oranla kendi otelinizi daha tercih edilebilir kılabilirsiniz.

Sosyal Medyada Aktif Olun

 

2019 erken rezervasyon otelleri

Sadece bu dönem için değil, sosyal medyayı her durumda aktif kullanmanız gerekiyor aslında. Özellikle Instagram’ın bu konudaki etkisinin tartışılmaz olduğunu söyleyebiliriz. Erken rezervasyon döneminde ise sosyal medya hesaplarını fazlasıyla iyi yönetmeniz gerekiyor. Her gün güncel paylaşımlar yapmalı, tesisinizin en güzel fotoğraflarını sunmalı ve hashtag kullanımına özen göstermelisiniz. Böylece potansiyel misafirlerinizin akıllarında daha fazla yer edinebilirsiniz.

Yerel Olanaklarınızı En İyi Şekilde Değerlendirin

 

erken rezervasyon 2019 ne zaman

Bulunduğunuz bölgede düzenlenen etkinliklerin, festivallerin ya da hasat dönemlerinin size büyük bir avantaj sağladığını unutmayın. Bu dönemleri erken rezervasyon kampanyaları ile birleştirerek, misafirlerin ilgisini çekmeyi başarabilirsiniz. Elbette bunu sadece dönemsel organizasyonlar olarak düşünmeyin. Eğer çevrenizde doğa yürüyüşü, bisiklet parkuru gibi imkanlar varsa bunları da öne çıkararak dikkat toplayabilirsiniz. Unutmayın ki, insanlar yerel deneyimleri ve kültürleri tanımaktan ayrı bir haz duyarlar. Bu olanakları en iyi şekilde değerlendirmek ise sizin elinizde…

Oteliniz 7/24 Ulaşılabilir Olmalı

2019 erken rezervasyon ne zaman başlar

Her ne kadar çağımız teknoloji ve internet çağı da olsa rezervasyon aşamasında ya da sonrasında pek çok misafir otel ile telefonla da iletişim kurmak istiyor. Bu nedenle, özellikle erken rezervasyon döneminde 7/24 ulaşılabilir olmanız çok önemli. Büyük otellerde 24 saat resepsiyon desteği bulunduğu için bu durum onlar için problem değil. Ancak böyle bir hizmetiniz yoksa, bir çalışanınızın ya da bizzat kendi cep telefonunuza otel numaranızı yönlendirerek siz de bu problemin üstesinden gelebilirsiniz.

Google Adwords Reklamlarını Kullanın 

erken rezervasyon tatil köyleri

Google Adwords reklamları, oldukça etkin pazarlama mecralarından biri olarak gösteriliyor. Mesela Alaçatı’da hizmet veriyorsanız, "Alaçatı Erken Rezervasyon" kelimesine reklam vererek, otelinizi Google’da ilk sıralara yerleştirebilirsiniz. Böylece bu kelime ile otel arayan misafirlerin karşısına kendi otelinizi çıkarabilirsiniz. 

Otel Web Sitenizi Mobil ile Uyumlu Hale Getirin 

erken rezervasyon dönemleri

Bunun ne gibi faydası olacak derseniz; artık internet kullanımının %60-70 gibi bir oranı mobil üzerinden sağlanıyor. Dolayısıyla potansiyel misafirleriniz, web sitenizi incelemek istediklerinde, sizin de web siteniz mobil ile uyumlu değilse, işte o zaman sizi tercih etmekten çok çabuk vazgeçebilirler. Mobil kullanım oranının bu denli yüksek olduğu bir zamanda, böyle bir şeyin olmasını istemeyiz elbette.

Neredekal.com’da Reklam Hakkınızı Kullanın

Eğer Neredekal.com’un üye tesislerinden biriyseniz ve paketiniz içerisinde reklam hakkınız bulunuyorsa, bu hakkınızı dilediğiniz tarihlerde kullanabileceğinizi zaten biliyorsunuz. Paketiniz içinde reklam hakkınız bulunmuyorsa da bizlere ulaşarak ekstra reklam hakkı satın alabilirsiniz. Bu sayede çok daha fazla misafire ulaşabilir ve dönüşüm oranlarınızı arttırabilirsiniz. Henüz Neredekal.com’a üye değilseniz de buraya tıklayabilirsiniz.

Benzer Yazılar