Doğu'nun ve Batı'nın Eşsiz Harmanı 'Palermo'

Doğu'nun ve Batı'nın Eşsiz Harmanı 'Palermo'

Paylaş
Anonim  
Eklenme: 04 Haziran 2012
 • Son Güncellenme: 17 Mart 2023
Doğu'nun ve Batı'nın Eşsiz Harmanı 'Palermo'

İtalyan olduğu kadar Fransız, İspanyol, Arap, Yunan hatta Türk olan bu topraklardan kolay kolay geri dönemeyeceksiniz.

Bir yer hayal edin geçmişinde Yunanlılar’ın, Fenikeliler’in, Vandallar’ın, Ostrogotlar’ın, Romalılar’ın hatta Araplar’ın izlerini taşıyan bir yer. Akdeniz’de adeta bir geçiş noktası olan Sicilya adası ve onun en büyük şehri Palermo, işte tüm bu izleri taşıyan değerli bir mozaik. Zengin ve kültürel birçok mirası barındıran ve bu değerleri günümüzde tarihi eserleri, yiyecekleri ve adetleriyle hala yaşatan Palermo, Batı’nın ve Doğu’nun eşsiz bir karışımı.

Tarih boyunca coğrafi konumundan ötürü birçok medeniyete ev sahipliği yapan Sicilya adası “Çizme” olarak adlandırılan İtalya’nın güneyinde yer alır. Palermo gibi önde gelen şehirlerinde genel olarak İtalyanca konuşulsa da kırsal kesimlere çıkıldıkça Sicilyaca konuşan halk ile karşılaşmak mümkündür.

{ad:0}

Sicilya'nın en büyük şehri olmasının yanı sıra nüfusu 700 bine yakın olan Palermo’nun etrafı birçok dağ tarafından çevrilmiştir. Bu yüzde Palermo körfezine bakan şehir için Conca d’Ora (Altın Deniz Kabuğu) adı kullanılır. Altın deniz kabuğunu en güzel görebileceğiniz yer ise şehir merkezinin yakınında bulunan Pellegrino dağıdır.

Palermo her anlamda Sicilya’nın merkez şehridir. 2700 senelik geçmişi şehrin sadece tarihi olarak değil, aynı zamanda kültürel ve mimari değerler bakımından da çok zenginleşmesini sağlamıştır. İtalya’nın en büyük Avrupa’nın ise 3. Büyük tiyatrosu olan Teatro Massimo, Palermo’da bulunur.

Palermo’yu ziyaret eden turistlerin dikkatini en çok çeken mekanlardan birisi de Piazza Pretoria’dır. Yaklaşık 50 heykelden oluşan ve içerisinde birçok çeşmenin olduğu meydan hemen Quattro Canti’nin yanında yer alıyor.

Haberin tamamı için: Voyager / Haziran

Benzer Yazılar