Birbirinden Güzel Kıbrıs Plajları

Birbirinden Güzel Kıbrıs Plajları

Paylaş
Bengi Alkaya  
Eklenme: 06 Temmuz 2018
 • Son Güncellenme: 03 Ekim 2023
Birbirinden Güzel Kıbrıs Plajları

Kıbrıs, Akdeniz’in incisi olarak, sadece tarih ve kültürün zengin dokularını değil; aynı zamanda kristal berraklığındaki suları ve altın sarısı kumsallarıyla da ünlenmiş bir ada. Göz alıcı güzellikteki plajları, her yıl binlerce turist ve deniz severi ağırlamaya devam ediyor. Sıcak güneşin altında, Akdeniz’in tuzlu esintileri eşliğinde, dalga dalga kıyıya vuran turkuaz sular... Kıbrıs’ın plajları, adeta bir kartpostal güzelliğinde, her biri ayrı bir cennet köşesi. Peki, bu el değmemiş cennetlerden hangileri mutlaka görülmeli? Hangi plajlar sakin bir kaçamak için uygun, ya da hangileri su sporlarına ve eğlenceye daha elverişli? Bu yazımızda sizi Kıbrıs’ın en göz alıcı plajlarına doğru bir yolculuğa çıkaracağız. İşte karşınızda birbirinden güzel Kıbrıs plajları... Bu bağlamda Kıbrıs otelleri minvalinde tesislere de bakabilirsiniz.

{ad:0}

Altın Kumsal

kıbrıs altın kumsal

Kıbrıs’ın kuzeydoğu ucundaki Karpaz Yarımadası’nda yer alan Altın Kumsal, bilinen diğer ismiyle Golden Beach, ismini tahmin ettiğinizi gibi altın rengi kumlarından alıyor. Kumsalı özel yapan iki sebep bulunuyor. Bunlarda biri aşk tanrıçası Afrodit’in doğduğu yer olarak bilinmesi ile isminin mitolojide geçmesi iken diğer sebebi ise caretta carettaların üreme yeri olması. Bu sebepledir ki kumsal bugün hayli özenle korunmaya devam ediyor. Kumsalda özel bir işletme olmamakla birlikte şezlong ve şemsiye kiralayabileceğiniz minik bir işletmesi mevcut. Bölgenin turkuaz rengi suları ise pek de anlatarak bitecek türden değil.

{search:kibris-otelleri,Kıbrıs Otelleri}

Palm Beach

palm beach

Gazimağusa şehrinde yer alan Palm Beach de adanın önemli plajlarından biri kabul ediliyor. Bunda eşsiz bir denize sahip olmasının yanı sıra bulunduğu bölgenin öneminin de oldukça etkili olduğunu söyleyebiliriz. Çünkü plaj bir dönemlerin önemli turizm cenneti olan ancak daha sonra Kıbrıs Harekatı ile birlikte girişin yasaklanarak büyük bir sessizliğe gömülen Kapalı Maraş’ın yanında yer alıyor. Bu nedenle plajın hareketli ve enerjik haliyle tüm sakinliğini koruyan Kapalı Maraş ile birleşince ortaya farklı bir tablo çıktığını söyleyebiliriz.

Glapsides Beach

glapsides beach

Gazimağusa’dan bahsetmişken Glapsides Plajı’nı unutmak olmaz. Karpaz ile Gazimağusa arasında yer alan bu plaj 200 metre gibi uzun bir sahile ev sahipliği yapıyor. Plaj bölgede uzun süren sezon boyunca hayli misafir ağırlıyor. Bunun en büyük sebepleri arasında plajın hem çocuklu aileler, hem kamp alanlarına yakın olması sebebiyle kampçılar, hem dalış, hem de çeşitli su sporları için uygun olması yer alıyor. Siz de kent merkezine 5,5 km uzaklıkta yer alan bu plaja seyahatinizde yer verebilirsiniz.

Bafra Beach 

kıbrıs bafra beach

Girne’de yer alan Bafra Beach bir halk plajı. Bu sebeple de bölgede giriş için yüksek ücretler ödemeden gidip faydalanabileceğiniz keyifli plajlardan biri olarak ön plana çıkıyor. Plajda şezlong ve şemsiye kiralayabilmenin yanı sıra çevrede yemek yiyip serinletici içeceklerinizi yudumlayabileceğiniz restoran ve kafe mevcut. Temizliği ve berrak deniziyle dikkat çeken plaj tüm bu özellikleri ile sezon boyunca ziyaretçilerin ilgisini çekmeyi başarıyor.

Yavuz Çıkarma Plajı 

yavuz çıkarma plajı

Girne – Alsancak’ta yer alan Yavuz Çıkarma Plajı diğer bir ismiyle de Escape Beach Club genellikle gençlerin uğrak noktalarından biri. Girişin ücretli olduğu plajda restoran ve barın yanı sıra kano, deniz bisikleti ve jet-ski gibi çeşitli aktivite olanakları da mevcut. Tüm bunların yanı sıra ziyaretçiler ister şezlong ister minderlerde güneşlenme olanağı bulabiliyorlar. Siz de plajda gün boyu çalan müziği ritmine kapılıp Akdeniz’in sularında unutulmaz bir gün geçirebilirsiniz.

Acapulco Plajı
 kıbrıs acapulco plajı

Daha özel bir sahil arayışında olanların imdadına Girne’de yer alan Acapulco Otel’in plajı yetişiyor. Otelde konaklamasanız dahi günübirlik ücret ödeyerek plajdan faydalanabilme olanağına sahip olduğunuz için Kıbrıs seyahatinizde yer verebiliyorsunuz. Plajın en belirgin özellikleri arasında sığ denizi ve altın renkli kumunun yanı sıra çeşitli su sporu olanakları geliyor.

Cornaro Plajı 

cornaro plajı kıbrıs

Bölgenin popüler plajlarından biri olan Cornaro Plajı aynı zamanda bulunduğu bölgenin de ismini olan Çatalköy Plajı ismiyle de anılıyor. Girne’nin doğusunda yer alan plajlardan biri olan Çatalköy, yaz sezonu boyunca hayli kalabalık olmasıyla biliniyor. Bu sebeple daha sakin bir gün geçirmek isteyenlerin aksine gün boyu çeşitli su sporları yapmak isteyen ve cıvıl cıvıl bir plaj arayışında olanlara hitap ediyor diyebiliriz. Plajda yemek yiyebileceğiniz restoran ve sıcak yaz günlerinde serinletici içecekler sunan plaj bar da bulunuyor.

Alagadi Plajı

 

kıbrıs alagadi plajı

Gelelim Cornaro gibi hareketli bir plajın ardından çok daha sakin bir tatil arayışında olanlara hitap edecek Alagadi Plajı’na. Bu plaj genellikle bölgede yaşayan yerli halk tarafından tercih ediliyor ve caretta carettaların yumurtlama alanı olduğu için oldukça özenle korunuyor. Bu sebeple plaj hem saat 20.00’de kapanıyor hem de çeşitli su sporları etkinliklerini yapılmasına izin verilmiyor. Eğer siz de plajda dalga sesleri eşliğinde, tüm stresinizden uzak kitabımı okuyayım diyorsanız hiç şüphesiz aradığınız adres Alagadi Plajı.