Bozkırın Ortasındaki Cennet: Sırakayalar Şelaleleri

Bozkırın Ortasındaki Cennet: Sırakayalar Şelaleleri

Paylaş
Anonim  
Eklenme: 19 Eylül 2013
 • Son Güncellenme: 17 Mart 2023
Bozkırın Ortasındaki Cennet: Sırakayalar Şelaleleri

Bayburt'ta mavi ve yeşilin mükemmel uyumuyla ziyaretçilerini adeta büyüleyen Sırakayalar Şelaleleri, bozkırın ortasında doğa turizmine ilgi duyanların en önemli uğrak yerleri arasında bulunuyor.

Kent merkezine 16 kilometre mesafedeki Sırakayalar köyü sınırları içinde yer alan ve adını bu köyden alan şelaleler, yaz mevsiminde çevre illerden gelen ziyaretçilerin ve doğa turizmine ilgi duyanların akınına uğruyor.

İl Kültür ve Turizm Müdürü Bahri Akbulut, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Bayburt'un tarihi İpek Yolu üzerinde yer aldığını, bu nedenle bünyesinde birçok tarihi ve kültürel zenginliği barındırdığını söyledi.

{ad:0}

Bayburt'un sahip olduğu zenginliklere değinen Akbulut, "Bayburt, tarihi ve kültürel zenginliklerinin yanı sıra son yıllarda doğal güzellikleriyle de yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çekiyor. Bu doğal güzellikler arasında merkeze bağlı Sırakayalar köyündeki Sırakayalar Şelaleleri geliyor" dedi.

Akbulut, sonbaharla şelalelerde yaz mevsimindeki su yoğunluğunun olmadığını ifade ederek, şunları kaydetti:

"Bayburt-Erzurum karayolunun 6. kilometresinden ayrılarak 16 kilometre daha yol aldıktan sonra ulaşılan Sırakayalar, adını aldığı köyün girişi ve köy içinde olmak üzere iki şelaledir. Yaz aylarında çevreleri mesire yeri olarak kullanılan her iki şelale de görülmeye değer doğal güzelliklere sahip. Şelalede yaz mevsimi kadar su yoğunluğu olmamasına rağmen ilimize gelen ziyaretçilerimizin halen en önemli ziyaret yerleri arasında bulunuyor. Ziyaretçiler şelaleye büyük ilgi gösteriyor."

Akbulut, şelalelerin tanıtımı için ülke içinde fuarlarda tanıtım afişleri ve broşürler hazırladıklarını belirtti.

Kış aylarının yaklaşmasıyla şelaleleri özellikle doğa tutkunları ve fotoğrafçıların ziyaret etmesi bekleniyor.

Yorumlar

Beyhan AYDIN 
10.09.2021
Doğayı çok severim hele de sonbaharda. her yer renk renktir seyrine doyum olmaz. Bu şelaleleri de görmek isterim doğrusu. Ülkemizin güzelliklerinin bilinmesi ve değerlendirilmesinden yanayım orijinalliği bozulmadan doğaya zarar vermeden Burayı da gezi listeme aldım. Tanıtım için teşekkür ederim