Bize Seyahat Sevgisi Aşılayan 9 Televizyon Programı

Bize Seyahat Sevgisi Aşılayan 9 Televizyon Programı

Paylaş
Bengi Alkaya  
Eklenme: 22 Ocak 2018
 • Son Güncellenme: 17 Mart 2023
Bize Seyahat Sevgisi Aşılayan 9 Televizyon Programı
Seyahat ettikçe ve yepyeni yerler keşfettikçe hayata bakış açımız da bir o kadar değişiyor. Kısa süre içerisinde bize özgüven aşılayan ve yepyeni bir benlik kazandıran seyahat, artık olmazsa olmazlarımızdan biri haline geliyor. Peki bizde seyahat etme isteği uyandıran televizyon programlarını hatırlıyor ya da hala takip ediyor muyuz? Belki de ülke dışına çıkmak şöyle dursun henüz yaşadığımız şehrin dışına bile çıkmadığımız dönemlerde adım adım takip ettiğimiz bu insanlar öyle ya da böyle yaptıkları programlar ile bizde iz bıraktılar. İşte geçmişten günümüze ülkemizde yayınlanan ve bize seyahat sevgisi aşılayan, gezi programları izleme açısından en popüler olanlarını bu yazımızda sıraladık.

1- Ayhan Sicimoğlu ile Renkler

ayhan sicimoğlu ile renkler

{ad:0} Eğlenceli ve kendine has sunumuyla müzik, yemek, kültür-sanat ve seyahat gibi hayatın tüm renklerini bir arada izleyiciye aktaran Ayhan Sicimoğlu, yaptığı her program ile gönüllerde taht kurmayı başarıyor. Sicimoğlu’nun sempatik tavırları ile bir şehri her yönüyle ele aldığı programı ''Ayhan Sicimoğlu ile Renkler'' Bloomberg HT’de izleyicisiyle buluşmaya devam ederken bir yandan dünya mutfağını keşfettiği ''Gastronomi Maceraları'' programıyla bize yepyeni lezzetler tattırıyor. Ne diyebiliriz ki ''Hastasıyız!''

2- Barış Manço ile Dere Tepe Türkiye - Dönence

barış manço ile dere tepe türkiye

Kimimizin gençliği, kimimizin çocukluğudur Barış Manço. Türkiye’yi dere tepe gezdiği ve verdiği ansiklopedik bilgilerle şehirler hakkında hiç aklımızdan çıkmayacak detayları öğrettiği Barış Manço ile Dere Tepe Türkiye dönemin koşullarında ortaya çıkan en güzel ürünlerden biriydi. Aynı programın içerisinde yer alan Dönce’de de Barış Manço, dünyanın çeşitli yerlerine yaptığı gezilere yer verdi. 7’den 77’ye programının bir bölümü olan bu seyahat programlarında Türkiye’nin ve dünyanın en uzak köşelerine kadar ulaşan Manço, içimizdeki gezme aşkını ilk kez körüklemesiyle bir kez daha unutulmazlar arasında yerini almayı başardı.

3- Bam Teli

bam teli

Geçtiğimiz yıl hayata gözlerini yuman gazeteci ve program yapımcısı Tayfun Talipoğlu’nun ATV ve NTV’nin aralarında bulunduğu kanallarda uzun yıllar sunduğu Bam Teli programı ile Anadolu insanının yaşamı ve hikayelerini evlerimize taşıdı. Memleketin dört bir yanından karşımıza çıkan bu hikayeler bizi bazen güldürdü bazense hüzünlendirdi. Bugün ise Bam Teli televizyon tarihinde uzun süren programlardan biri olarak yerini aldı.

4- Gülhan’ın Galaksi Rehberi

gülhan'ın galaksi rehberi

Gülhan Şen’in enerjik tavırları ile kısa sürede sevilerek izlenen gezi programlarından biri haline gelen Gülhan’ın Galaksi Rehberi, uzun yıllar birlikte dünyanın dört bir yanını keşfe çıktığımız televizyon programlarından biriydi. Öyle ki program sayesinde daha önce görmediğimiz hatta belki hakkında pek bir şey bilmediğimiz ülkeler, şehirler ve buralarda yaşayanlar hakkında çok şey öğrenmiş olduk.

5- Gezelim Görelim

gezelim görelim

Uzun yıllar yaptığı Gezelim Görelim programı ile artık evimizin bir üyesiymişçesine benimsediğimiz sunucu Nuray Yılmaz, Anadolu’nun en bilinmeyen köylerine kadar karış karış gezerek ortaya harika bir iş çıkardı. Gezelim Görelim sayesinde biz de adeta köy halkıyla sohbet ettik, yemeklerinden yedik ve samimiyetlerine hayran kalıp onları çok sevdik.

6- Çağatay Yolda

çağatay yolda

Çağatay Şahin’in 1995 yılında Kanal D’de başladığı yayın hayatı ''Çağatay Yolda'' ile yepyeni bir serüven haline geldi. Uzun yıllar boyunca hem Türkiye’den hem de dünyanın dört bir yanından sayısız ülkeyi ziyaret eden Çağatay Şahin, bugün Serpil Türkekul’un da katıldığı Çağatay Yolda ailesi ile birlikte çeşitli turlar düzenlemeye, dünyayı gezmeye ve sosyal sorumluluk projeleriyle yardım götürmeye devam ediyor.

7- Dünyayı Geziyorum

dünyayı geziyorum

2010 yılından bu yana seyahat eden Özlem Tunca Esirgenç, Dünyayı Geziyorum programı ile bize yalnızca farklı dünya şehirlerini tanıtmakla kalmadı aynı zamanda gezme aşkının nasıl bir şey olduğunu göstermiş oldu. Hamileliği boyunca gezilerini sürdüren hatta ailelerine yeni üyenin katılmasıyla seyahatlerine oğluyla birlikte devam eden Özlem Tunca Esirgenç bu yönüyle pek çok kadına da örnek oldu. Program ise bugün Kanal 7 ekranlarında izleyiciyle buluşmaya devam ediyor.

8- Doğada Tek Başına

doğada tek başına

Doğa bilimci Serdar Kılıç’ın hayatta kalma mücadelesine tanık olduğumuz Doğada Tek Başına, ülkemizin en yeşil yerlerini seyrederken aynı zamanda doğa hakkında birbirinde ilginç bilgiler öğrendiğimiz programlardan biri oldu. Tam bir doğa aşığı olan Kılıç, kolay ateş yakmaktan, yenebilir böcek ve bitki türlerine kadar pek çok deneyimi hayatımıza katarak hafızalarımızda yer edinen programlardan birine imza atmış oldu.

9- Şoray Uzun Yolda

şoray uzun yolda

Uzun yıllar televizyon sayesinde evlerimize konuk olup, bizde biriymiş hissiyatını uyandıran sunuculardan biri de Şoray Uzun oldu. Kanal 7 ekranlarında sunuculuğunu yaptığı gezi programı Şoray Uzun Yolda ile hem Anadolu’yu tanımamıza vesile oldu hem de nüktedanlığı ve kendine has sunumuyla pek çoklarından farklı olmayı başardı.

Yorumlar

Dilek Bayraktar 
02.01.2021
TRT?nin çocuklarla birlikte Esra Alkan tarafından yapılan Kalk Gidelim Seyahat Kültürü programları en başta olmalıydı. Yediden yetmişe izleyici kitlesiyle reytingleri zorlayan program maalesef Esra Alkan?ın tercihiyle bitti, kitaplarla devam ediyor. Varlık Yayınları.
Yako Taragano 
05.01.2020
Çok Gezenti bu aralar favorim. Rehber de iç turizm için güzel. Ayhan Sicimoğlu'nu başlarda daha enteresandı. Gezi programlarını bana sevdiren Barış Manço olmuştu.
TC Necla Toker 
11.03.2019
TV2'de Rehber ve Çok Gezenti yok.
Gürcan AKPINAR 
02.10.2018
Gezenti'nin eklenmemiş olması garip. Yıllardır olan bir program, taraflı yayın yapılıyor sanırım.
Fatih S 
01.10.2018
Çok gezenti bu listeye 1. sıradan girer. Kanal7’dekini gezi programı sayamıyorum. Kadın hiç İngilizce bilmiyordu. Yeni yeni THY sponsorluğunda yurt içinden çok yurt dışında ailesiyle kalınca öğrenmeye başladı. İngilizce maşallahtan başka kelime bilmiyordu. İhya ettiler aileyi.
Daha fazla yorum gör