Balkanları Keşfe Çıkmak İçin 7 İkna Edici Sebep

Balkanları Keşfe Çıkmak İçin 7 İkna Edici Sebep

Paylaş
Bengi Alkaya  
Eklenme: 19 Ekim 2017
 • Son Güncellenme: 31 Ekim 2023
Balkanları Keşfe Çıkmak İçin 7 İkna Edici Sebep
Balkanları ziyaret etmek bir yandan içimizi yeni yerler görme heyecanı ile doldururken, bir yandan da zaten bildiğiniz ve yakından tanıdığımız toprakları özleyip gelmişiz hissiyatını uyandırır. Bunda tarih boyunca ve hatta bugün de hala kapı komşuluğu yapıyor olmamızın büyük bir etkisi olsa da en büyük sebep Türkiye’den geldiğinizi söylediğiniz an yüzlerinde beliren o sıcacık gülümsemedir belki de. Her yönüyle duygusal bir yakınlık kurduğumuz ve fırsatımız olduğu an koşarak gittiğimiz Balkan ülkelerinde bizi çeken şeyler yalnızca bunlar değil tabi. İşte her yönüyle, hemen bugün Balkan ülkelerini keşfe çıkmak için bizi ikna eden 7 sebep.
1 – O Muhteşem Yemek Kültürleri balkan yemekleri

{ad:0} Bir ülkeyi ziyaret etmeden önce birçoğumuzun ilk aklına gelen sorulardan biri “Ne yiyeceğiz?” olabilir. Çünkü bölgelerin kültürünü her yönüyle tanıma fırsatına eriştiğimiz seyahatler sırasında bizi tam kalbimizden vuran şeylerin başında hiç şüphesiz o ülkenin yemek kültürü gelir. Izgaraları, ciğeri, böreği, köftesi, birbirinden lezzetli hamur işleri, tatlıları ve daha nice lezzeti ile Balkanlar ise damak zevkimize öyle uygu tatlar sunuyor ki bir giden dönüşte günlerce yediği yemeklerden bahseder hale geliyor. :) Hepimizin aşina olduğu Türk, İtalyan, Yunan ve Macar yemeklerinin esinlenmesini görebileceğiniz Balkan mutfağında mutlaka beğeneceğiniz bir tat bulur hatta oradan çok mutlu dönersiniz, bundan emin olabilirsiniz.
2 – Uygun Fiyatlı Bir Seyahat Olanağı Sunması balkanlar alışveriş

Yemeği, eğlencesi, alışverişi, konaklaması ve ulaşımı ile Balkanlar pek çok Avrupa ülkesiyle kıyaslandığında ziyaretçilerine oldukça uygun fiyatlı bir tatil imkanı sunuyor. Bu sebeple tatiliniz diğer yurt dışı ziyaretlerinize göre çok daha uzun süreli olabilir. Üstelik ülke içerisinde çoğu şeyin oldukça uygun olmasının yanı sıra Balkan ülkelerine ulaşım da doğru zamanda alınan biletler ile oldukça ucuza gelir. Bunun için uçak firmalarının yıl içinde sıklıkla düzenlediği kampanyaları takip ederek seyahat dönüşlerinizi hafta ortasına gelecek şekilde planlayabilir ya da bütçenize uygun Balkan turlarına katılabilirsiniz. Ayrıca kara yolculuğunu tercih etmeniz durumunda da hayalinizdekinden çok daha ucuza seyahatinizi gerçekleştirebilirsiniz.
3 – İnsanların Çok Cana Yakın Olması balkan gelenekleri

Belki farkındasınız belki değilsiniz ama bizi Balkanlara doğru çeken şeylerin başında o cana yakın insanları geliyor. Sanki yıllardır tanıyormuşçasına sizi kucaklayan bu insanlar aynı zamanda oldukça misafirperver ve saygılılar. Sokaklarında yürürken hiç yabancılık çekmeyeceğiniz Balkan ülkelerinde her alışveriş yaptığınız dükkandan ya da yemek yediğiniz restorandan ayrılmadan önce mutlaka birkaç cümle de olsa konuştuğunuzu ya da uzun uzun sohbet ettiğinizi fark etmeniz çok da zamanınızı almayacaktır. Kısacası Balkanlar her şeyini geçelim yalnızca güzel yürekli insanları için bile ziyaret edilmeyi fazlasıyla hak ediyor.
4 – Görülmeye Değer Doğal Güzellikleri balkanlar doğa

Balkan seyahatine çıkarken ilk yapmanız gereken adımlardan biri tatilinizi yılın hangi döneminde gerçekleştirmek istediğinize karar vermektedir. Özellikle ülkemizden yapılan Balkan ziyaretleri bahar ve yaz aylarında olsa da aslında bölgenin kış aylarında da bambaşka bir güzelliğe büründüğünü unutmamak gerekir. Örneğin yazın Arnavutluk sahillerinde güneşin ve muhteşem denizin keyfini çıkarabiliyorken, kışın da Bulgaristan’ın Bansko şehrinde kayak pistlerinin göz kamaştıran isimlerinden biri olmanız mümkün. :) Kısacası ister yemyeşil ormanlarını keşfe çıkın, ister manzarasını seyre dalın, isterseniz denize girin ya da kartopu yapın Balkanların doğasının sizi büyülemeye yeteceğine emin olabilirsiniz.
5 - Vizesiz Ulaşılabilen Ülkeleri De Barındırması vizesiz balkan turları

Vize için randevu almak, vize ücreti yatırmak ve bir de “Acaba bana vize çıkacak mı?” gibi düşüncelere dalmadan gidebileceğiniz pek çok Balkan ülkesi bulunuyor. Arnavutluk, Karadağ, Bosna-Hersek, Kosova, Makedonya ve Sırbistan’dan oluşan bu ülkelerin her biri kendine özgü başka bir güzelliğe sahip. Rotanızı belirledikten sonra izlemeniz gereken adımlar oldukça basit. Vize derdi olmadan yalnızca pasaportunuz ve en ucuz uçak bileti ile yola koyulmak şüphesiz yurt dışı seyahati için hem en uygun hem de en tasasız tatillerden biri olabilir.
6 – Korunmayı Başarmış Tarihi Değerleri balkan tarihi

Önceleri Osmanlı topraklarında yer alan ve ne yazık ki tarih boyunca çok fazla savaş görmüş olan Balkanlarda hem Türk toplumun izlerine rastlayabilir hem de tarihe yakından tanıklık etme şansı bulabilirsiniz. Özellikle Bosna-Hersek, Kosova, Makedonya ve Sırbistan ziyaretleri sırasında ruhunuza işleyecek hatta sizde derin izler bırakacak hikayelerle ya da yapılarla karşılaşmanız mümkün. Tarihe ilginiz olsun ya da olmasın tüm bu ülkelerin yaşanmışlıklarına tanık olurken Balkan toprakları hakkında çok daha detaylı bilgiye sahip olmak isteyeceksiniz. Hatta seyahat sonrası ilk işiniz detaylı bir tarih kitabı edinmek olacaktır.
7 – Eğlence Dolu Gece Hayatı balkanlarda gece hayatı

Eğer “Ben sabaha kadar eğlenmek istiyorum ve hareketli bir tatil planlıyorum.” diyorsanız on parmağında on marifet olan Balkanlar bu konuda da size hayalini kurduğunuz her şeyi veriyor. Oldukça hareketli bir gece hayatına sahip olan bölgede, özellikle akşam saatlerinde gece kulüplerinden yükselen müzik sesleriyle ünlü Belgrad’ı tercih edebilir, bunun yanı sıra Saraybosna ve Budva gecelerinde sevdiklerinizle keyifli zamanlar geçirebilirsiniz.

Yorumlar

oguz fehmi 
16.07.2021
Rahatlikla korkma dan yemek yiyebilmek ( domuz eti mi ? ) , Osmanli izleri , Neredeyse her ulke de sizin dilinizi konusan birilerini bulabilmek vb...