Türkiye’nin En Popüler Rüzgar Sörfü Rotaları

Türkiye’nin En Popüler Rüzgar Sörfü Rotaları

Paylaş
Sevgi Özdil  
Eklenme: 27 Mayıs 2019
 • Son Güncellenme: 26 Kasım 2023
Türkiye’nin En Popüler Rüzgar Sörfü Rotaları

Denizin üzerinde süzülen rengarenk yelkenlerin dansı olan rüzgar sörfü aslında göründüğü kadar kolay bir spor dalı değil. Her spor gibi zorlukları olsa da bu sporu yapanların aldığı keyif inanın paha biçilemez. Ülkemizde de git gide artan ilgiyle kıyılarımızın birçoğu artık rengarenk rüzgar sörfleriyle dolmaya başladı. Yeni başlayacaklar, işin uzmanı olanlar ya da ben de demek istiyorum diyenlerin soluğu alacakları tesisler hem Akdeniz sahillerinde hem de Ege kıyılarında karşımıza çıkmakta. Ayrıca sadece Akdeniz ve Ege’de değil İstanbul’da da sörf merkezleri meraklılarına kapılarını açmış durumda. İstanbul’daki bu merkezler; Tuzla, Gümüşdere ve Mimarsinan olup oldukça ilgi de görüyor. Bizler de belki bu yaz denemek istersiniz diye düşündük ve sizler için rüzgar sörfü yapabileceğiniz yerleri listeledik.

{ad:0}

Datça / Muğla

Datça sörf

Sörfçülere özel bir tatil köyünün bile bulunduğu Datça Yarımadası’nda rüzgar neredeyse hiç durmaz. Özellikle yazın temmuz ve ağustos aylarında hemen hemen istisnasız her gün, öğleden sonraları rüzgar tam da sörfçülerin yelkenine layık bir şekilde esiyor. Öğleden sonraları hiç durmadan esen bu rüzgar özellikle acemi sörfçülere çok fazla tavsiye edilmiyor. Buradaki rüzgarlar daha çok bu işi çözmüş kişiler için ideal. Tabi kendinize güveniyorsanız da sizi kimse tutamaz. Datça'da sörf yapmak isteyenlerin yararlanabileceği birkaç tane tesis var ve bu tesisler yeni öğrenmek isteyenler için eğitim de veriyor. 

{search:datca-otelleri,Datça Otelleri}

Alaçatı / İzmir

Alaçati sörf

İzmir’in en sevilen tatil beldelerine ev sahipliği yapan Çeşme’ye bağlı Alaçatı, dünyanın en iyi sörf merkezleri arasında gösteriliyor. Yalnızca Türkiye'nin değil dünyanın en iyi rüzgar sörfü sahiline sahip olan Alaçatı plajı yaklaşık 15 yıldır sörfçülerin uğrak yeri arasında. Burası en çok nisan-kasım ayları arasında sörfçüler tarafından akına uğruyor ve en yoğun dönemini yaşıyor. Alaçatı sörf plajının en büyük özelliği sahilden yaklaşık 700 metreye kadar derinliği bir metreyi geçmemesi ve deniz dibinin kumluk olması. Böylesine sığ ve kumluk olması yüzme bilmeyenlerin dahi bu sporu yapabilmesine olanak sağlaması. Ayrıca plajdaki tesisler sayesinde her türlü malzemeyi ve ders alma imkanını bulabilirsiniz. Alaçatı’da sörfçüler uygun rüzgar ve hava şartlarını yakalayabildiği için 12 ay rüzgar sörfü yapabilirler. 

{search:alacati-otelleri,Alaçatı Otelleri}

Gökçeada – Bozcaada / Çanakkale

Gökçeada sörf

Çanakkale’ye bağlı adalarımız olan Gökçeada ve Bozcaada’da rüzgar sörfü yapabileceğiniz sahiller ve enfes rüzgar sizleri bekliyor. Kuzey Ege’nin berrak suları ve rüzgarlı havası buralarda tam da sörfçülere hitap ediyor. Türkiye’nin ilk ve tek konaklamalı su sporları tesisinin de Gökçeada’da olduğunu hatırlatalım. Gökçeada’da kuzey-güney istikametinde esen rüzgar koridoru üzerinde karadan kesintisiz esen rüzgarıyla dalgalı, dalgasız ve sığ parkurlara sahip. 

{search:bozcaada-otelleri,Bozcaada Otelleri}

Akyarlar Feneri – Bitez / Bodrum

bodrum sörf

Bodrum Yarımadası hem tatilcilerin hem de sporcuların dört mevsim uğrak yerlerinden. Yarımadanın batısında bulunan Turgutreis ve Akyarlar koyları rüzgar sörfü için tercih edilen yerlerden. Turgutreis burada hizmet veren windsurf okulu sayesinde son yıllarda sörfçüler arasında oldukça popüler kıyılardan. Ege'nin ünlü yaz rüzgarı meltemden bol bol nasibini alan Akyarlar Feneri kıyısının yanında Bitez de sörfçülerin uğrak yerleri arasında. Özellikle hem Bodrum merkeze yakın olması hem de Bodrum'un klasik rüzgarından faydalanmak isteyenlerin tercihi olan Bitez de rüzgar sörfü de yapılıyor. Yılın dört mevsimi ihtiyaç duyulan sörf malzemelerini kiralayan tesislerin bulunması Bitez'in en büyük avantajları arasında sayılıyor. 

{search:turgutreis-otelleri,Turgutreis Otelleri}

Saros Körfezi / Gelibolu

Saros Sörf

Gelibolu Yarımadası'ndaki Saros Körfezi’nin birçok noktasında rüzgar sörfü yapmak mümkün. Ancak Saros’ta sörf yapmak istiyorsanız sizi hemen uyaralım. Burada malzeme temin edebileceğiniz bir tesis yok. Bu sebepten dolayı malzemenizi almadan gitmeyin. Gelibolu'ya 12 kilometre uzaklıktaki Güneyli Köyü rüzgar sörfçülerinin en çok ilgi gösterdiği yerlerin başında geliyor. Bölgede sörf yapılan diğer bir yer de Kumbaba. Hazirandan eylüle kadar renkli rüzgar sörfü yelkenleri Güneyli ve Kumbaba sahillerine heyecan ve eğlence katmaya devam ediyor. 

{search:saros-otelleri,Saros Otelleri}

Akyaka – Gökova / Muğla

Akayaka gökova sörf

Akyaka – Gökova daimi rüzgarlarıyla tam sörfçülerin yelkenine layık bir yer. Koyun tüm motorlu su sporlarına kapalı olması sörfçüler için güvenli bir şekilde bu sporu yapmalarına da olanak sağlıyor. Burada bir sürü sörf okulu var. Ayrıca buralarda ekipman da temin edilebilirsiniz. Mayıstan Kasıma kadar her seviyedeki sörfçünün keyif alacağı hava mevcut. Yeni başlayanlar için koyun kapalı kısmı çok güvenli. 

{search:akyaka-gokova-otelleri,Akyaka Gökova Otelleri}

Fethiye / Muğla

Fethiye sörf

Fethiye'nin Çalış Plajı’nda doyasıya rüzgar sörfü yapabilirsiniz. Burada bir de eğitim veren okul var. İster yeni eğitim alacak olun isterseniz de ekipman temin edecek olun bu tesisten faydalanabilirsiniz. Fethiye’de tatilinizi sörf yaparak geçirmenin yanında, çevrede başka yerleri de keşfetmek isterseniz, Ölüdeniz Plajı’na, Fethiye’nin doğa harikası yeri olan Saklıkent'e, yamaç paraşütü yapmak için Babadağ’ına, eğlenmek için Hisarönü'ne, eşsiz koylarını görmek için Göcek‘e, dinlenmek için ve antik bir yerleşimleri görmek için Kayaköyü’ne kolayca ulaşabilirsiniz. 

{search:fethiye-otelleri,Fethiye Otelleri}

Ayvalık / Balıkesir

Ayvalık sörf

Balıkesir’in Ayvalık ilçesi tüm su sporları için ideal bir yer. Hem İstanbul’a yakın olması hem de bir sörf okuluna sahip olması Ayvalık’ı sörfçüler tarafından tercih edilebilir hale gelmesinde önemli bir rol oynuyor. Bir okulun ve tesisin olması da ekipman temini için Ayvalık’ın tercih edilme sebebinden biri.

{search:ayvalik-otelleri,Ayvalık Otelleri}

Dalga sörfü rotalarını da keşfedin!