Hafta Sonu Yapılacak Aktiviteler

Hafta Sonu Yapılacak Aktiviteler

Paylaş
Bengi Alkaya  
Eklenme: 17 Ekim 2018
 • Son Güncellenme: 21 Aralık 2023
Hafta Sonu Yapılacak Aktiviteler

Tatile çıkma fikri yılın hangi dönemi olursa olsun eminiz ki herkesi heyecanlandırıyordur. Çünkü biliyoruz ki ister uzak ister yakın olsun şehir gürültüsünden uzaklaşmak reddedemeyeceğimiz fırsatlardan biri. Ancak bazen maddi sebeplerden bazen ise yoğun iş temposundan vakit bulamadığımız için arzu ettiğimiz seyahate çıkamayabiliyoruz. Bu durumda şehirde yapabileceğiniz ve sizi mutlu edecek aktiviteleri değerlendirmeye ne dersiniz? İşte size keyifli hafta sonu etkinlikleri.

{ad:0}

Her Daim Mutluluk Verir: Pazar Kahvaltısı

pazar kahvaltısı

Cemal Süreya’nın da dediği gibi “Yemek yemek üstüne ne düşünürsünüz bilmem ama kahvaltının mutlulukla bir ilgisi olmalı.” Aslında bu şiir konuyu tam anlamıyla özetliyor. Bize göre özellikle pazar sabahları apayrı bir keyfi veren bu aktivite ile üzerinizde sabah mahmurluğundan eser kalmadığı gibi çok daha enerjik olursunuz. Hatta şehrin en güzel kahvaltısını edebilmek için gerekirse kilometrelerce yol gitmeyi, onlarca farklı mekanı denemeyi de göze alabilirsiniz. Çünkü bilirsiniz ki yöresel lezzetlerle donatılmış bir masadan mutsuz kalmamıza olanak yoktur. İşte bu yüzden sonbaharla birlikte eve kapandıysanız bu hafta sonu arayın eşinizi, dostunuzu şehirde sizi en mutlu edecek yere gidip güzel bir ziyafet çekin.

Sanat Galerileri Bir Şansı Hak Ediyor

galeri

Sanat galerisini duyunca hemen gözünüz korkmasın. Galeri dediysek öyle her hafta sonu gidin demiyoruz; ancak senede bir ya da iki mutlaka fırsat vermenizi tavsiye ediyoruz. Eğer bu tarz etkinliklere yeni yeni başlıyorsanız başlarda ilginizi çekecek olan galerileri tercih etmenizden yanayız. Size hem hayata hem de sanata karşı farklı bir bakış açısı kazandıracak bu etkinlik bir süre sonra sandığınızdan çok daha hoşunuza gittiğinizi göreceksiniz.

Sinema ve Tiyatro Her Zaman İyi Bir Fikir

şehir aktiviteleri

Şehirde yapılabilecek en güzel aktivitelerdendir sinema ve tiyatro. Özellikle büyük şehirlerimizden birinde yaşıyorsanız şehrin neredeyse her köşesinde mutlaka size uygun bir film ya da tiyatro oyunu bulabilirsiniz. Üstelik gerek çiftler gerek arkadaş grupları gerekse çocuklu aileler için her daim harika bir fikir olan bu etkinlikler için hafta sonu olmasını beklemenize gerek yok. Hafta içi de canınız sıkıldığı an uzun planlar yapmadan dilediğinizi tercih ederek güzel bir akşam geçirebilirsiniz.

İstanbul Sinema Müzesi'nde Romantik Bir Gün başlıklı yazımızı da inceleyin!

Farklı Bir Eğlence İçin Evden Kaçış Oyunu

evden kaçış oyunu

İlk olarak bir bilgisayar oyunu olarak sonrasında Japonya’da bir evde oynanan evden kaçış oyunu bugün dünya çapında pek çok arkadaş grubunun keyif aldığı aktivitelerinden biri haline geldi. 2-5 kişilik gruplar halinde oynanabilen oyunda isminden de anlaşılacağı gibi çeşitli şifrelerle dolu bir evde ipuçlarını çözerek evden çıkmanız gerekiyor. Eğer daha önce oynamadıysanız arkadaşlarınıza haber verin çünkü evden kaçış oyunu sayesinde önümüzdeki hafta sonu son zamanlarda geçirdiğiniz en eğlenceli hafta sonlarından biri olabilir.

Yepyeni Deneyimlerin Adresi: Workshoplar

workshop

Daha önce malzeme eksikliğiniz, nasıl yapacağını bilmiyor oluşunuz ya da yeteneğinizin olmadığını düşündüğünüz için bir türlü fırsat bulamadığınız pek çok şey artık atölyelerde bir gün içerisinde size öğretilebiliyor. Çok farklı bir yemek tarifinden tutun bitki yetiştiriciliğine ya da ahşap oymaktan çeşitli el sanatlarına kadar aklına gelebilecek pek çok şey için bu atölyelere gidip kendi el emeğinizle ortaya size ait bir ürün çıkarabiliyorsunuz. Bu workshoplar güzel bir hafta sonu etkinliği olabileceği gibi belki hiç bilmediğiniz yeteneğinizi de keşfetmenize vesile olabilir, bizden söylemesi.

Fotoğraf Çekmek İçin Profesyonel Olmak Şart Değil

şehirde yapılabilecek aktiviteler

Hiç şüphesiz keyif verecek olan bir diğer şehir aktivitesi de fotoğraf çekmek. İlginiz varsa profesyonel olarak ilgileniyorsanız ne ala; ancak genel olarak fotoğraf çekimiyle ilgili arkadaş grubunuzu fotoğraflamaktan öteye gidemediyseniz biraz ön yargılı olabilirsiniz. Fakat bize göre sokağa çıkıp daha önce hiç görmediğiniz bir sokak arasını, gün batımında denizin aldığı rengi ya da bir çiçeği kendi gözünüzden fotoğraflayarak o güne dair keyifli bir anı bırakmanız mümkün. Bu sayede kısa süre içerisinde şehirde çok daha fazla yer keşfettiğinizi görecek belki de kendinize yeni bir hobi edinebileceksiniz.

Seyahat fotoğrafçılığı hakkında da bilgi edinin!

Konser ve Festivalin Zamanı Olmaz

istanbul festival

Özellikle büyük şehirde yaşıyorsanız bol bol müzik, eğlence ve etkinliğe doyacağınız oldukça hareketli bir hayata sahip olabilirsiniz. Yerli gruplardan dünya çapında ünlü sanatçıların performanslarına, yiyecek-içecek festivallerinden aklınıza gelebilecek her konuda düzenlenen şovlara kadar şehir yaşamınıza renk katacak tüm bu etkinlikler sayesinde yılın neredeyse her haftasını dolu dolu geçirebilirsiniz. Uzun zamandır sonbaharda serinleyen havanın etkisiyle eve kapanmış olabilirsiniz; ancak unutmayın şehirde hayat tüm hızıyla kaldığı yerden devam ediyor.

Hareketli Bir Haftanın Molası: Sabah Yürüyüşü

sonbahar yürüyüşü

İster sonbahar ister kış olsun şehir yaşamından uzaklaşmanın en güzel alternatiflerinden biridir yürüyüş. Hem sağlığınız hem de günü değerlendirmek için ideal olan bu etkinlik için bizim tercihimiz her zaman güne zinde başlamanızı sağlayacak sabah yürüyüşlerinden yana. Keyifli bir gün geçirmek için evinizin yakınlarında yürüyüş yapabileceğiniz yerleri tercih edebileceğiniz gibi ormanlar, korular ve şehre yakın yemyeşil rotalara doğru da yola çıkabilirsiniz.

İstanbul yürüyüş rotalarını keşfedin.