Bodrum'da Az Bilinen 9 Şahane Koy

Bodrum'da Az Bilinen 9 Şahane Koy

Paylaş
Editor  
Eklenme: 02 Şubat 2015
 • Son Güncellenme: 07 Şubat 2024
Bodrum'da Az Bilinen 9 Şahane Koy

Geçmişin izlerini taşıyan, güneşin bir başka doğduğu ve doğal güzelliklerin geniş yer kapladığı Bodrum, her mevsim ziyaretçileriyle buluşan eşsiz yerlerden biridir. Sıcak yaz günlerine renk, eğlence ve serinlik katan Bodrum, keşfedilmeyi bekleyen koylarıyla öne çıkıyor. Bodrum en güzel koyları ve tertemiz plajlarıyla bu yaz tatilinde, sizi keyifli bir yolculuğa davet ediyor. Bölgede keyifli bir tatil yaparken Bodrum’un az bilinen koylarına konuk olmaya ne dersiniz? Buraya yolunuz düşmüşken pek çok aktiviteye ve eğlenceye konuk olabilirsiniz. Bodrum’da ne yapılır diyorsanız Bodrum Aktivite Rehberi’mize göz atabilirsiniz. Bodrum’un az bilinen en iyi koylarını sizler için listeledik. 

{ad:0}

1 – Iassos Koyu 

Bodrum Iassos Koyu

Bodrum koyları haritasını gözünüzün önüne getirdiğinizde Iassos her zaman ilk sırada yer alacak bir koydur. Iassos Koyu, Bodrum'un batısında, güzel bir doğa ve tarih zenginliğiyle çevrili bir cennet köşesidir. Koyun doğal güzellikleri, berrak suları ve huzur veren atmosferiyle buraya gelenleri her zaman büyülemeye devam ediyor. Beyaz kumlu plajı ve yeşilin her tonunu barındıran çam ağaçlarıyla çevrili sahil şeridi, tatilcilere sıcak bir karşılama sunuyor. Ancak Iassos Koyu sadece doğal güzellikleriyle değil, aynı zamanda tarihiyle de büyüleyici bir yer olarak öne çıkıyor. Koyun yakınında yer alan antik Iassos kenti, tarih tutkunları için vazgeçilmez bir durak olarak önemini koruyor. Güneşlenmek için plaja uzanabilir, masmavi sularında serinleyebilir ve su sporlarıyla eğlenceli anlar geçirebilirsiniz. Koyun hemen yakınında yer alan restoran ve kafelerde ise lezzetli Ege mutfağından örnekler tadabilirsiniz. Kıyıkışlacık adıyla anılan, Güllük Körfezi'nin en uç noktasında güzel bir tatilin keyfini çıkarabilirsiniz. Bakir bir görüntü ile sizi karşılayan Iassos, Bodrum’un keşfedilmemiş nadir koylarından biri olarak hala az bilinmektedir. Burada plaja girmek için tercih edebileceğiniz en yakın nokta Milas Kıyıkışlacık Zeytinlikuyu Plajı'dır. Iassos’daki bu plaja ulaşmak için 13 dakikalık bir araç yolculuğu yapmanız yeterlidir. 

 {product:49564}{search:kiyikislacik-otelleri,Kıyıkışlacık Otelleri}

2 – Mazı Koyu 

Bodrum Mazı Koyu

Bodrum'un göz alıcı koylarından biri olan Mazı, bakirliğini korumayı başarmış sevimli kıyı köylerinden biridir. Konumu itibarıyla Bodrum koyları haritasının 50 km uzaklığında Gökova Körfezi'nin hemen yanı başında bulunuyor. Yemyeşil doğayı denizle birleştiren Mazı, Bodrum’un ıssız koyları arasında yer alıyor. Eski Yunan'dan Roma'ya, Bizans'a ve Osmanlı'ya uzanan bir hikaye barındırıyor. Korsan saldırılarından korunmak için köy yükseklerde kurulmuş olan Mazı, tarihi kalıntılarıyla ve güzel koylarıyla tatil yapmak isteyenlerin keşfini bekliyor. Mazı Köyü, geçmişin izlerini bugüne taşıyor. Yemyeşil doğayı denizle birleştiren Mazı, etrafında keşfedilmeyi bekleyen birbirinden güzel koylarla da dikkat çekiyor. Hurma Koyu, Kissebükü Koyu, Şeytan Deresi, İnceyalı Koyu, Ilgın ve Sedef Koyları gibi doğal güzellikler, ziyaretçilerini büyülemeye devam ediyor. Bu koylar, turkuaz renkteki suları, beyaz kumları ve sakin atmosferleriyle Bodrum'un en gözde tatil noktalarından bir kaçıdır diyebiliriz. {product:38255}{search:mazi-otelleri,Mazı Otelleri}

3 – Kargı Koyu 

Muğla'nın gözde tatil beldelerinden biri olan Datça'nın merkezine yakınlığıyla bilinen Kargı Koyu, sakinliği ve doğal güzellikleriyle göz dolduran yerlerden biridir. Eğer Bodrum'da tatil yapıyorsanız, Kargı Koyu'nu kesinlikle keşfetmelisiniz. Kargı Koyu denilince akıllara ilk önce berrak ve turkuaz renkteki denizi gelmektedir. İnce kumlu plajları ve huzurlu atmosferiyle, denizin ve güneşin tadını çıkarmak isteyenler için doğru bir tercihtir. Yeşilliklerle kaplı koy, tatil yapmak isteyenlere muhteşem bir doğa manzarası sunuyor. Denizle iç içe olan koy, size adeta bir doğa cennetinde tatil yapma deneyimini sunuyor. Kargı Koyu, sadece doğal güzellikleriyle değil, aynı zamanda çevresindeki aktivitelerle de ziyaretçilerine birçok seçenek sunuyor. Koyun yakınlarında bulunan yürüyüş parkurları doğa yürüyüşü yapmak isteyenler için harika bir ortam sağlıyor. Ayrıca dalış tutkunuysanız Kargı Koyu'nun sularında unutulmaz deniz altı keşifleri yapabilirsiniz.

4-Göltürbükü Koyu 

Bodrum’un gürültüsünden uzaklaşmak ve huzurlu anlar deneyimlemek isteyenler için mükemmel bir kaçış noktası olan Göltürbükü Koyu, sakinliği ve doğasıyla dikkatleri üzerine çekiyor. Çevresi yeşillerle kaplı Göltürbükü Koyu, göz alıcı deniz manzarasına sahip. Turkuaz renkteki suları, ince kumlu plajları ile huzur arayan tatilcilerin vazgeçilmez yeridir. Burada güneşin tadını çıkarabilir, denizin serin sularında yüzebilir ve sahil kenarında dinlenebilirsiniz. Ayrıca çevredeki restoran ve kafelerde yöresel lezzetleri deneyebilirsiniz. 

5-Bağla Koyu

Bodrum koyları arasında yer alan Bağla Koyu, bölgenin en huzurlu köşelerinden biri olarak öne çıkıyor. Bodrum Merkez'e 14 kilometre uzaklıkta bulunan Bağla Koyu’nda sakin ve huzur dolu bir tatil kaçamağı yapabilirsiniz. Bodrum’da yazın tadı bir başka diyenler için Bağla Koyu mutlaka denenmesi gereken rotalardan biridir. Koyun sakin atmosferi, deniz ve güneş tutkunları için mükemmel bir ortam sunuyor. Bağla Koyu’nda tatiliniz boyunca kumsalda güneşlenip kitabınızı okuyabilir veya sahil kenarında yürüyüş yapabilirsiniz. Ayrıca koyun berrak sularında yüzme ve şnorkelle dalış yapma fırsatı bulabilirsiniz. Koyun etrafında yer alan restoran ve kafelerde ise keyifli bir öğle veya akşam yemeği yiyebilirsiniz.

 6) Fener Plajı 

Bodrum'un güneybatı sahiline doğru gittikçe bir meltem uğultusu duyar gibi olduğunuzda, bilin ki Fener Plajı'na çok yakınsınız. Adını sahilin ucunda yer alan Hüseyin Burnu Feneri'nden alan Fener Plajı, doğal güzelliğiyle büyüleyen bir atmosfere sahiptir. Fenerin tarihi, Bodrum'un denizcilik geçmişine tanıklık ediyor. Burada yürüyüş yaparken tarihi dokuyu hissedebilir, güzel fotoğraflar çekebilir, plajın yakınında bulunan kafelerde oturarak manzaraya karşı bir şeyler içebilirsiniz. Özellikle mayıs ve ekim ayları arasında, bol rüzgar alan plaj, her sene Windsurf tutkunlarını da ağırlıyor. Kos Adası’na karşı tatil yapmak istiyorsanız Fener Plajı’na mutlaka uğramanızı öneriyoruz. {product:22031}{search:akyarlar-otelleri,Akyarlar Otelleri} 

 7) Karaada Koyu 

Bodrum Karaada’ya adım attığınızda, gözlerinizi yeşilliklere ve çam ağaçlarına doyurabilirsiniz. Bodrum'un benzersiz güzelliklerinin arasında yer alan Karaada, yeşil ve mavinin muhteşem bir birleşimine ev sahipliği yapıyor. Burası keşfedilmeyi bekleyen bir cennet ve tam anlamıyla doğanın büyülü bir yansımasıdır. Burada zamanın nasıl geçtiğini unutarak kendinizi adanın büyüsüne kaptırabilirsiniz. Özellikle adanın arkasında yer alan Poyraz Koyu, denize girmek isteyenlerin vazgeçilmez adresi! Turkuaz renkteki muhteşem deniziyle büyüleyen Karaada, kıyıda eşekler, denizde ise rengarenk balıklarla dolu bir cennettir. Kos Adası ve diğer noktaların ortasında konumlanmış Karaada, mağaralarıyla da biliniyor. Mağara içindeki sıcak su ve çamurun cildinize sağladığı şifalı etkiyi deneyimleyerek kendinizi yenileyebilirsiniz. Bu doğal tedavi yöntemi, adeta cildinize bir dokunuş gibi hissedilir. Mağaranın içinden yükselen sıcak suyun ve çamurun cildinizi sarmasıyla, kendinizi adeta doğanın şifalı kollarında hissedebilirsiniz. Şifa dolu bu deneyimi Bodrum Karaada'da yaşayarak kendinizi şımartabilirsiniz.

8 – Aspat Koyu

Aspat Koyu'nun plajı, beyaz kumları ve turkuaz renkteki berrak sularıyla kendine hayran bırakan koylardan biri. Huzur içinde denizin ve güneşin keyfini çıkarmak istiyorsanız rotanızı Karaincir mevkiindeki Aspat Koyu'na çevirebilirsiniz. Koyun özellikle Venedik Kalesi'ne ev sahipliği yapması, tarihi bir dokunuşla büyüleyici bir atmosfer yaratıyor. 15. Yüzyılda Osmanlı’dan gelecek tehditlere karşı savunma kalesi olarak inşa edilen Venedik Kalesi, yüksek konumda bulunan pencereleri ve beyaz taşları ile koya karakteristik bir hava katıyor. Bodrum'un Karaincir mevkiinde bulunan Aspat Koyu, aynı zamanda tarihi ve doğal güzellikleri bir arada sunuyor. {product:12681}{search:karaincir-otelleri,Karaincir Otelleri}

9 – Adaboğazı

bodrum adabogazi

Bodrum Akvaryum Koyu olarak bilinen Ada Boğazı, Gümbet'in batı ucunda bulunuyor. Küçük küçük koylardan oluşan Adaboğazı, suyunun kristal parlaklığı ve nefes kesici doğal güzelliğiyle görenleri adeta büyülüyor. Daha önce Bodrum Adaboğazı'na sadece teknelerle ulaşım sağlanabiliyordu, fakat Bitez'den açılan yeni yol sayesinde artık karayolu ile de ulaşım sağlanabiliyor. Gezi teknelerinin demirlediği bu turkuaz renkli sularda, 20 metre derinlikten görülebilen kumların büyüleyici manzarası eşliğinde yüzmek su altı dünyasını keşfetmek isteyenler için kaçırılmayacak bir fırsat! Bodrum’da keyifli ve konforlu bir tatil deneyimi için otel seçimi oldukça önemlidir. Bodrum Otel seçenekleri ve daha fazla konaklama alternatifi için Neredekal.com’un otel listeleme sayfasından ulaşabilirsiniz.

Yorumlar

Serpil Tunçtekin Ateş 
24.08.2021
Aspat koyu mu kaldı ki? özel siteler kapattı o koyu? Torba koyunda ise özel lokantaların koyduğu mada ve şezlonglardan denize girmek için bir sakinleştirici yutmak ya da bıdygard tutmak zorundasınız artık
ender cavusoglu 
11.07.2021
turgutreis civarına gelmeyi düşünmeyin her yer inşaat malesef :/
Neşe 
18.06.2020
Günbatımı, Aspat bu koylar ve diğerlerinin bazılarına şu anda inşaatlar yüzünden ulaşım yok. Akyarlar’dan, Turgutreis’e altyapı çalışmaları tamamlanmamış ve yazlıkları olanlar bile gelememiş! Bu yaz bu tarafa gelmemek akılcı olur.
Recep vardar 
10.06.2020
Muhteşem bir yer. Fethiye'deki tatilim geldi gözümün önüne. Çok isterim böyle.
serdar 
20.10.2019
O pis ellerinizi çekin koylardan artık çıkarcı insanlar. O yaptığınız evler inşallah kafanıza çöker biran önce geberir gidersiniz.
Daha fazla yorum gör
Benzer Yazılar