Muğla'da Şahane Bir Kamp Alanı: Akbük Koyu

Muğla'da Şahane Bir Kamp Alanı: Akbük Koyu

Paylaş
Sevgi Özdil  
Eklenme: 26 Temmuz 2019
 • Son Güncellenme: 02 Şubat 2024
Muğla'da Şahane Bir Kamp Alanı: Akbük Koyu

Her köşesi bir başka güzel olan Aydın’nın, yemyeşil doğasının masmavi denizle birleştiği yerlerinden biri olan Akbük, son dönemlerde kampçıların uğrak noktaları arasında bulunuyor. Huzurun kol gezdiği Muğla Akbük; denizi, plajı, çam ormanları ve enfes doğasıyla tatilcilerin ve doğa severlerin gözdesi olma yolunda emin adımlarla ilerliyor. Akbük doğa kamping kamp alanı ve özel kamp alanları mevcut. Bu kamp alanlarına kendi çadırınızı getirip kurabileceğiniz gibi karavanınızla da burada kalabilirsiniz. İkisi de yok ise kampinglerden çadır ya da bungalov kiralayabilirsiniz. Denize sıfır bir noktada sırtınızı çam ağaçlarına dayadığınız önünüze masmavi denizi kattığınız bu tatilde Muğla Akbük Koyunun müdavimlerinden biri de siz olacaksınız. Yazımıza geçmeden önce kamp yapacağınızda gerekli olan ekipmanları derlediğimiz Kamp Malzemeleri Listesi adlı yazımıza da göz atmanızı tavsiye ederiz.

{ad:0}

Akbük Nerede?

Akbük her ne kadar Aydın'ın Didim ilçesine bağlı olsa da güney kısımları Muğla sınırları içerisinde yer almaktadır. Akbük koyu Gökova körfezi içerisinde yer aldığı için Muğla'ya da yayılmıştır. İster Didim üzerinden, isterseniz Muğla üzerinden şahsi aracınız veya otobüslerle Akbük'e rahatlıkla ulaşabilirsiniz.

Akbük Kamp Alanı Seçimi

Akbük Kamp alanları

Akbük Koyu Didim çevresinde birkaç tane kamp alanı olduğunu söylemiştik. Bu kamp alanları arasında Azmakbaşı Camping, Diem Kamping, Fullmoon Kamping, Doğa Restoran Kamping, Alpina Beach Kamping, Serkan’ın Yeri Kamping, İşte Bu Kamping gibi tesisler mevcut. Bu tesisler arasından biz en çok Azmakbaşı Kamping alanı hakkında Neredekal.com kullanıcılarından yorumlar aldık. Bu kamp alanı dünya çapında ve yurdumuzda zaman içinde benimsenmeye başlanmış olan, ‘Ekolojik köy konsepti’ adı verilen tatil tarzını yaşatmaya çalışan, ender kamp alanlarından biri olmasıyla beğeni toplamış. Denize 10 dakikalık yürüme mesafesinde yer alan Azmakbaşı Kamping’deki bungalovlardan veya çadırlardan birinde konaklayabileceğiniz gibi kendi çadırınızda veya karavanınızda da konaklayabilirsiniz. Ayrıca Alpina Beach Kamping gibi bazı kamp alanlardaki bungalovlarda klima olduğunu da hatırlatalım.

Yiyecek – İçecek Olanakları

Akbük restoran

Akbük’te hizmet veren birçok kamp alanında işletmelere ait rahatça yemek yiyebileceğiniz restoran – büfe tarzında hizmet veren birimler mevcut. Ayrıca bazı kampinglerde alkollü – alkolsüz soğuk içecek servisi yapan bar alanları da bulunuyor. Bu alanlardaki restoranlarının kimisinde ızgaralar ve alakart menü olabildiği gibi kimisi de sadece aperatifler ve sabah kahvaltısı servisi yapılıyor. Restoran ve yemek servisi ile ilgili en doğru bilgiyi kamp yapmak istediğiniz tesisle iletişime geçerek alabileceğinizi de hemen hatırlatalım.

Akbük Plajı ve Denizi

Deniz ve Plaj

Akbük Koyu’nda yaz sezonunda çoğunlukla deniz sakin ve dalgasızdır. Plaj alanın ise irili ufaklı çakıl taşlarından oluşmaktadır. Ayrıca plaj alanında şemsiye ve şezlong hizmeti de kampçılara sunulmaktadır. Plaj alanında isterseniz kendi kamp sandalyenizi kurabilir ya da havlunuzu taşların üzerine sererek de güneşin ve denizin tadını çıkarabilirsiniz. Biraz eğlenmek için sahilden deniz bisikleti ya da kano kiralayarak gezintiye çıkabilirsiniz. Plaj alanında bir de iskele olduğunu unutmadan söyleyelim. Sahilde, dışarıdan gelenlerin ve kampçıların faydalanabileceği restoran da her gün hizmet vermekte. Dilerseniz çakıl taşlı alanda denize girebilirsiniz dilerseniz de iskele üzerinde kurulmuş şezlonglar, şemsiyeler de güneşlenip oradan deniz girebilirsiniz. Fotoğraf:Abbasates

Diğer Olanaklar

Olanaklar

Kamp alanlarında olmazsa olmaz şeylerden biri de duş ve tuvalet olanaklarıdır. Bölgedeki kamp alanlarında tatlı su, sıcak su, duş ve tuvalet imkanları bulunuyor. Bu olanakların yanı sıra bölgede hizmet veren birçok kamping misafirlerin rahatı ve konforu için çamaşırhane ile bulaşıkhane imkanları da sunabilmektedir. Bir diğer özellik ise çadırlara elektrik temin edebiliyor olması. İhtiyaç duyarsanız tesisten elektrik alabiliyorsunuz ve çıkış yaparken de kullandığınız kadarının ücretini ödüyorsunuz. Hemen söyleyelim bu olanak bölgedeki, tüm kampinglerde olamayabilir. Eğer ki elektrik kamp süresince sizin için olmazsa olmazlarınız arasındaysa seçtiğiniz kampingle iletişime geçerek rezervasyon yaptırmadan önce en doğru bilgiyi alabilirsiniz.

Akbük Gezilecek Yerler

Akbük Yakın yerler

Sizin de bizim gibi antik kentlere özel bir merakınız varsa bölgeye yakın sayılabilecek antik kentleri keşfedebilirsiniz. Antik kentlerin yanı sıra yarım saat mesafedeki Akyaka’da rüzgar sörfü yapabilir ya da buz gibi soğuk suya sahip Azmak Nehri’nin kenarında serin serin oturabilirsiniz. Diğer taraftan da Mazı, Çökertme ve Bodrum'a doğra günübirlik gezintiye çıkabilirsiniz. Denizle daha çok iç içe olmak isterseniz de bölgede günübirlik tekne turlarına katılabilirsiniz. Akyaya koyu ve Gökova Körfezi'nde yapılacak oldukça fazla etkinlik mevcut.

Bunları Yanına Almayı Asla Unutma

Akbük

Akbük’e kamp yapmaya giderken yanınıza almayı asla unutmamanız gereken iki şey var. Birincisi sinek kovucu vücut spreyi diğeri de yüksek koruma faktörüne sahip güneş kremi. Biz bunların yanına bir de kitap, powerbank, müzik dinlemek için kuklalık ya da mini bluetooth hoparlör, kişi sayısına göre eğlenceli vakit geçirebilmek için kutu oyunlarından da ekliyoruz. Böylece olmazsa olmazlar listemizi tamamlıyoruz. Fotoğraf:Abbasates {search:akbuk-otelleri,Akbük Otelleri}

Yorumlar

Serdar 
24.05.2020
Azmakbaşı Camping denize 2 dk yürüme mesafesindedir. :) Lütfen dikkate alalım!
Hasan Yılmaz 
29.08.2019
Geçen yaz oradaydık. Çok güzel, huzur dolu bir ortamı var. Fiyatlar ortalama üstü ama bir zahmet gelmesin herkes. Sonuçta kafa dinlemek, biraz şehirden uzaklaşmak istiyoruz.
cengiz öztürk  
02.08.2019
3 sene önce gitmiştim. Gerçekten çok güzel bir yer. Ama sanırım sahildeki ağaçları kesmişler. Geçen haberlere çıkmıştı. Halbu ki o ağaçların altında çadır kurup gecelemiştik. Koca koca melengiç ağaçları bir gece de kesilmiş.
gülcihan karlıdağ 
30.07.2019
Kamp alanı fiyatları nedir? Kendi çadırımızla gelirsek ne kadar? Oradan temin edersek ne kadar? Bir de denize girilen yerde su soğuk mudur? Bilgi verirseniz sevinirim.
Refik söken 
29.07.2019
Çadırımız yok. İki kişi gelsek çadırınız var mı? Geceliği ne kadar, nasıl gelebiliriz? Ankara’dan arıyorum.
Daha fazla yorum gör