Küçük Bir Kaçamak Düşünenlere: İstanbul'a Yakın Tatil Villaları

Küçük Bir Kaçamak Düşünenlere: İstanbul'a Yakın Tatil Villaları

Paylaş
Seyhan Ahen  
Eklenme: 12 Ekim 2022
 • Son Güncellenme: 14 Nisan 2024
Küçük Bir Kaçamak Düşünenlere: İstanbul'a Yakın Tatil Villaları

Ülkemizin en kalabalık şehri olan İstanbul eşsiz bir güzelliğe ve erişilebilirlik açısından birçok avantaja sahip olsa da şehrin gürültüsü ve koşturmacası özellikle çalışanlar için yorucu bir hale gelebiliyor. Dolayısıyla küçük bir kaçamak yapmak da kaçınılmaz oluyor. Bu yazımızda sizlere İstanbul’a yakın villa tatili önerileri hazırladık. Sizler de şehrin gürültüsünden uzaklaşmak isterseniz, İstanbul’a yakın villa tatili önerilerimizden yola çıkarak bütçenize ve zevkinize uygun bir villa kiralayıp, şehrin karmaşasından biraz da olsa kurtulabilirsiniz.

{ad:0}

İstanbul'a Yakın Villa Tatili

Küçük Bir Kaçamak Düşünenlere: İstanbul'a Yakın Tatil Villaları

İstanbul gelişmişliğiyle en önde gelen şehirlerimizden birisi. Hal böyle olunca artan nüfus ile beraber şehir sakinleri çevre illerdeki tatil bölgelerine akın ediyorlar. Hem zamandan hem de birçok masraftan tasarruf etmek de oldukça avantajlı oluyor aslında. Dolayısıyla İstanbul’a yakın yapılan villa tatili hem yorucu olmuyor hem de bütçeyi sarsmıyor.

İstanbul’a Yakın Yerlerde Villa Tatili Yapmanın Avantajları

Birçok şeyin dezavantajı olduğu kadar avantajı da fazla olabiliyor. Bizler de bu konuda villa tatili yapmanın avantajlarından bahsetmek istedik. Zamandan bütçeye, planlamada nasıl ilerleyeceğinize dair villa tatili yapmanın birçok avantajı var. Bu avantajları sıralamak istersek;

1- Zaman Tasarruf Edersiniz

Uzak bir şehre gitmektense İstanbul’a yakın yapılan bir villa tatili zamanınızın büyük bir kısmının yolda geçmesinin de önüne geçecektir. Kalabalık, trafik, yol yorgunluğu, stres derken zamanın büyük bir kısmı yolda geçiyor. İşte bu nedenle yakın bir yerde villa tatili yapmanın zaman açısından tasarruflu olduğu bir gerçek. Dolayısıyla İstanbul’a yakın bir bölge seçerek, tatilinize hem daha kısa sürede başlamış, hem de tatilinizde geçireceğiniz süreyi uzatma fırsatı yakalayabilirsiniz.

2- Bütçeden Tasarruf Edersiniz

İstanbul’da kiralık villa arayanlar için yalnızca hafta sonları bile düşük bir bütçeyle tatil yapabilirsiniz. Ayrıca uzak şehirlere giderken yapacağınız yol masrafından da haliyle kurtulacaksınız.Özellikle kalabalık gruplarla gidildiğinde villa tatili birçok otele göre çok daha hesaplı hale geliyor. Gerek yol masrafları, gerek yeme içme, gerekse konaklama anlamında her şey bölüşüldüğü için oldukça ekonomik bir hal alıyor. Hem sevdiklerinizle güzel bir tatil planı yapabilirsiniz hem de bütçe açısından oldukça kazançlı olabilirsiniz.

3- Kalabalık Gruplarla Çok Daha Fazla Etkinlik Planlayabilirsiniz

Kalabalık gruplarla uzak mesafede tatil planlamak en zor karar verilen şeylerden biridir. Herkesin farklı fikir ortaya atmasından kaynaklanan karmaşaları da önleyecektir. Burada en önemli nokta rotayı belirlemek olacaktır. Bu konuda karar kıldıktan sonra villa tatilinizde neler yapacağınız aslında baştan belli. Partileyebilirsiniz!

4- Spontane İlerleyebilme Fırsatınız Olur

Yakın bir bölgede tatil yapmanın avantajlarından birisi de detaylı bir plana ihtiyaç duymamanızdır. Temel ihtiyaçlarınızı yanınıza aldıktan sonra yola koyulabilirsiniz. “Ya bu hafta bir kaçamak yapsak mı?” dediğiniz an, rezervasyon yaptırmanın vakti gelmiş demektir.

5- Acil Bir Durumda Şehrinize Yakınsınız

Bazen hayat planlarımızda gibi olmaz. Dolayısıyla herhangi bir acil durumda ya da plan dışı ortaya çıkabilecek birçok sorunda şehrinize hızlıca varabilme fırsatınız da bulunuyor.

İstanbul'a Yakın Villa Türleri

Küçük Bir Kaçamak Düşünenlere: İstanbul'a Yakın Tatil Villaları

Villa seçiminde karar kıldınız, o halde sıra ne tür bir villa seçeceğinize geliyor. Havuz, jakuzi, muhafazakar villa gibi birçok villa türü bulunuyor. İşte tam da bu noktada sizin beklentileriniz önemli. Tercihinize göre ne tür bir villa tatili yapmak istiyorsanız, haydi villa türlerine gelin beraber bakalım.

1- Havuzlu Villalar

İstanbul’a yakın havuzlu villa kiralama seçeneklerine bakıp, rezervasyon yapabilirsiniz. Örneğin Sapanca Villaları bunun için biçilmiş kaftan olacaktır. Yaz kış girebileceğiniz, dilerseniz ısıtmalı havuz seçenekleriyle her mevsim havuza girebileceğiniz bir villa da seçebilirsiniz. Dilediğiniz tarzda, istediğiniz büyüklükte havuzlu villalar için sayfamızı ziyaret edebilirsiniz.

2- Jakuzili Villalar

Bize kalırsa bir villanın olmazsa olmazı jakuzi. Villa tatilini eşsiz kılan ve aynı zamanda masaj etkisiyle rahatlatan jakuzinin keyfi neredeyse başka hiçbir şeyde yok. İstanbul’a yakın jakuzili villalar arıyorsanız Bolu Villaları’na bakabilirsiniz zira hem Bolu’nun temiz havasını soluyup hem de rahatlamış bir şekilde eve dönmenin keyfini çıkarabilirsiniz.

3- Çocuklu Aileler İçin Villalar

Daha nezih, daha sakin ve çocuklu aileler için döşenmiş villalar ailece vakit geçirmek için oldukça elverişli. Ailecek şehir gürültüsünden kaçıp güzel bir tatil yapmak istiyorsanız çocuklu aileler için uygun olan Kocaeli Villaları listesine göz atabilirsiniz.

Villa Tatili İçin İstanbul'a Yakın Yerler

Küçük Bir Kaçamak Düşünenlere: İstanbul'a Yakın Tatil Villaları

1- Bolu Villaları

Yedigöller Milli Parkı manzarası ve sonbaharda eşsiz sepya tonlarının doğayı sarmasıyla beraber, Bolu sonbahar dönemlerinde en yoğun anlarını yaşıyor. Bu harika manzaraya bir villa tatili planlayarak eşlik etmenin tadı bambaşka. Siz de Bolu Villaları’nda konaklamak ve harika bir villa tatili yapmak istiyorsanız dilediğiniz tarzda özgün seçeneklerimizi sitemizden inceleyebilirsiniz. Bolu'nun en iyi villaları'ndan bir kaç önerimiz olacak:

  • Bolu Dağ Evi
  • Abant Villa
  • Çatı Katı Villa

2- Sakarya Villaları

Villa tatili açısından oldukça gelişmiş noktalardan birisi olan Sakarya, birçok türde villa kiralama seçenekleriyle ziyaretçilerini ağırlıyor. Özellikle İstanbul’a yakın muhafazakar villa seçeneklerini barındıran Sakarya Villaları; balayı villaları, aile dostu, evcil hayvan dostu vilları ile de eşsiz bir villa tatili deneyimleyebileceğiniz rotalardan birisi. Ayrıca Sapanca Gölü’nün eşsiz manzarasını izlerken, kahvenizi yudumlarken camdan doğayı izlemek de ayrı bir keyif verecektir. Sakarya’nın güzel semtlerinden biri olan Sapanca’da birçok aktivitede de bulunabilirsiniz. Sapanca Villaları’nın eşsiz manzaraya sahip duvarları arasında konaklama keyfi, size bambaşka diyarlara götürecek. Sapanca'nın en iyi villaları'ndan bir kaç önerimiz olacak:

  • Sapanca White Moon
  • Konak Sapanca
  • Mısra Bungalov

3- Kocaeli Villaları

Civar illere yakınlığıyla en çok ziyaretçi alan büyük şehrimiz Kocaeli’de villa kiralama hizmetlerinden faydalanabilirsiniz. Kocaeli bu açıdan oldukça kolay ulaşıma ve aktivite açısından çeşitliliğe de sahip aynı zamanda. Sizler de Kocaeli Villaları

’nda konaklama deneyimi yaşamak ve birçok aktiviteye ortak olmak istiyorsanız, Kartepe, Maşukiye, Kerpe, Kefken gibi bölgelerde yer alan villa seçeneklerini sitemizden inceleyerek kendinize uygun seçenekleri filtreleyip eşsiz bir villa tatili deneyimleyebilirsiniz.Kocaeli'nin en iyi villaları'ndan bir kaç önerimiz olacak:

  • Villa Karlı Başiskele
  • Villa İlay

4- Şile Villaları

İstanbul’nun tatil anlamında en gelişmiş bölgelerinden biri olan Şile

, villa tatili açısından da elverişli seçenekler sunuyor. Özellikle çocuklu aileler ve evcil hayvan dostu villaları ile geniş aileler için konforlu seçimler yapabilirsiniz. Siz de ailenizle birlikte eşsiz bir villa tatili deneyimi yaşamak isterseniz 

Şile Villaları

sayfasından, beklentinize uygun bir seçim yapabilirsiniz. Şile'nin en iyi villaları'ndan bir kaç önerimiz olacak:

  • Ağva Tatil Evi 2
  • Purple House Ağva
  • Villa Ağva