Yeşilin her tonunu görebileceğiniz Uzungöl'de tablo güzelliğinde doğa manzaraları sizi bekliyor...
Uzungöl'de gezilecek yerler neresidir, nereler mutlaka görülmeli, bunları merak ediyorsanız sizin için hazırladığımız kısa yazımıza göz atabilirsiniz.
Yaylalar: Uzungöl denince akıllara ilk gelen yerler biri Haldizen Yaylası'dır. Uzungöl'e yaklaşık 20 km mesafede bulunan yaylaya özellikle bahar ve yaz aylarında ziyaretçi akını oluyor. Muhteşem bir doğayı önünüze seren Haldizen Yaylası'nı gezmeden Uzungöl'den dönmeyin. Bunun yanı sıra yine tipik bir Karadeniz yaylası olan Şekersu Yaylası, Uzungöl'ün güney tarafında yer alan Garester Yaylası mutlaka gezi rotanızda olmalı.
Aynı zamanda Traşkapanı Yaylası, Balık ve Aygır Gölleri, Veli Yaylası, Büyük Yayla, Multat Yaylası, Lustra Yaylası, Tabanoz Yaylası ve Derindere Yaylası da Uzungöl'ün yaylaları arasındadır ve gezebileceğiniz yerlerdendir.
Şerah Köyü: Uzungöl'ün turizm merkezlerinden biridir Şerah Köyü. Yemyeşil bir doğa içinde ahşap, Karadeniz'e özgü geleneksel yapıya sahip evlerle karşılar sizi bu güzel köy. Çaykara'nın muhteşem doğasına tanık olabileceğiniz duraklardan olan bu köyü de gezi rotanıza ekleyebilirsiniz.
Yusuf Keleş - 14 Mayıs 2020, Perşembe 16:50
Mükemmel. Uzungöl'ü Uzungöl yapan göl kadar, ormanın yeşili kadar önemli bir cami.
tiryaki mehmet - 7 Aralık 2017, Perşembe 11:14
Manzara ve oksijen gerçekten 1. sınıf. Ayrıca Arap kökenli insanlarında ilgi duyduğu, tatil için tercih ettiği yerlerden buralar. Bu durum kültürel anlamda da bir renkliliğe yol açmış. Adeta Osmanlı coğrafyasındaki milletleri bir araya toplamış gibi. Bence tercih edilebilir yerlerin başında geliyor.
Emine - 7 Ekim 2017, Cumartesi 10:45
Mükemmel bir yayla. Bulutların üstündesiniz. Herkese tavsiye ederim. Herkesin mutlaka gezip görmesi gereken bir yer.
Can Çetin - 18 Temmuz 2017, Salı 11:52
Tam bir oksijen deposudur diye gittik fakat tam bir Arap deposu. Gezdiğiniz her yerde Arap milleti ve Arapça yazılar göreceksiniz. Sakın kalmayı planlamayın çünkü Türk gezginler değil Arap milletine göre ayarlanmış bütün fiyatlar. Fiyatını sormadan hiçbir şey yemeyin, 2 hamburgere 60 TL ödeyebilirsiniz. Ve Türk olmanız burada dezavantajınız olabilir.
Ahmet Yüksel - 2 Haziran 2017, Cuma 01:58
Kesinlikle ihtişamlı falan değil, manzarayı, vs. bozan ortamla alakasız çok kötü bir mimarisi var. Çok sırıtıyor. Doğayla uyumlu ahşap bir mimarisi olabilirmiş.
meltem erbaş - 25 Mayıs 2014, Pazar 20:02
Ben ailemle daha önce Uzungöl'e gittim, gerçekten tem bir oksijen deposu.
Ebru Yetim - 3 Mayıs 2013, Cuma 09:52
Eşsiz bir doğa, oksijen deposu... Uzungöl'e muhakkak gidilmeli.
7 Kullanıcı Yorumu