Kartepe'de kayak yapmanın yanı sıra aklınıza gelecek tüm kış sporlarını snowboard, big foot, kar motosikleti gibi ve doğa yürüyüşü, dağcılık, voleybol, paintball, basketbol, futbol, hiking, bisiklet, ATV gibi aktivitelere de katılabilirsiniz. Kartepe'nin yanı başındaki Maşukiye'de bol oksijenli ormanlık alanlarında doğa yürüyüşleri yapabilir, her keseye uygun restoranların bulunduğu Alabalık Vadisi'nde alabalığın en lezzetlisini yiyebilir, birbirinden güzel mesire yerlerinde piknik yapabilir ve derelerinden balık tutabilirsiniz. Yarım saat mesafedeki Sapanca Gölü'nde yüzebilir, su kayağı yapabilir, kiraladığınız teknelerle gölde gezinti yapabilirsiniz.
Eşsiz manzaranın tadını çıkarıp, bu güzellikleri fotoğraf makinenizle ölümsüzleştirebilir, şömine başında sıcak şarabınızı veya çayınızı yudumlayabilirsiniz Kartepe'de.
Bir kar klasiği olan sucuk ekmek yemenin dışında Kartepe'ye sadece 15 km uzaklıkta olan Maşukiye'de tereyağlı, yumuşacık, kokusuyla sizi büyüleyen kiremitte alabalık yemenizi tavsiye ederim. Burada hemen hemen her şey kiremitte ve odun fırınlarında pişirilip sunulur; peynir, mantar, köfte. Bunların yanında ızgara tavuk ve et çeşitleriyle, zeytinyağlı ve bol çeşitli salata, tatlı ve sevmeyenleri dahi tiryaki edecek güzellikteki içilesi çayı da var tabi.
Selim Sadıkoğlu - 19 Kasım 2016, Cumartesi 20:15
İstanbul'dan geldim. Ama boşuna geldim. Restorandan başka bir şey yok. Üstelik restoranlardan bazıları nehir kenarlarını parsellemişler, utanmadan gezi için girilemez falan yazmışlar. Pişman olursunuz, gereksiz bir yer.
salih açıkgöz - 7 Ekim 2016, Cuma 18:48
Ufak, güzel bir yer ama anlattıkları kadar değil bence. İstanbul'dan Maşukiye'ye kendi arabanızla gidilecek kadar güzel bir yer değil. Bence daha güzel yerler var. Her taraf restoran, bana göre eh işte bir yer. Çok büyük bir yer değil.
fuat avni - 28 Şubat 2015, Cumartesi 19:00
Harika bir yer. Tam bir cennet.
3 Kullanıcı Yorumu