Kurban Bayramı'nda Kalabalıktan Uzak 10 Tatil Beldesi

Kurban Bayramı'nda Kalabalıktan Uzak 10 Tatil Beldesi

Paylaş
Sevgi Özdil  
Eklenme: 11 Temmuz 2019
 • Son Güncellenme: 17 Mart 2023
Kurban Bayramı'nda Kalabalıktan Uzak 10 Tatil Beldesi
Bu yıl Kurban Bayramı 10 Ağustos 2019 Cumartesi günü arife günüyle başlıyor ve 14 Ağustos Çarşamba günü bitiyor. Ramazan Bayramı kadar uzun olmasa da o hafta perşembe ve cuma gününü birleştirenler için tatil tam 9 gün. Doyasıya dinlenmek, ailenizle ve sevdiklerinizle güzel vakit geçirmek için değerlendirebileceğiniz en ideal zaman. Bayram için henüz bir tatil planı yapmadıysanız ve sakin, sessiz, huzur dolu bir yer arıyorsanız bu listede yer alan yerler tam size göre. 1 – Boğsak / Silifke - Mersin Boğsak plajı

{ad:0} Akdeniz’in incisi Mersin’in Silifke ilçesine bağlı Taşucu’nun bir köyü olan Boğsak, tertemiz berrak denizi ve yemyeşil doğasıyla öne çıkan yerlerden. Antalya – Mersin yolunun sahil kısmında kalan Boğsak sadece bilenin gittiği bir yer. Bölgede birkaç tane otel ve pansiyon var. Bir de karavanlılar ve çadırlılar için kamp alanı mevcut. Koyu ortadan ikiye ayıran derenin sol tarafı oteller ve kamp bölgesi, sağ tarafı balıkçıların, motellerin ve pansiyonların olduğu yer. Bu arada koyun her iki tarafında da denize girebilirsiniz. Ayrıca meraklıları için burada dalış okulları da var. Bir gününüzü su altının gizemli dünyasını keşfetmek için ayırabilirsiniz. Fotoğraf: munal4/flickr
{search:tasucu-otelleri,Taşucu Otelleri} 2 – Mazı / Bodrum – Muğla Mazı

Bodrum’un yanı başında ama asla Bodrum kadar turist akına uğramamış bir yer. Doğasıyla, deniziyle bakirliğini korumak için direnen yerlerden olan Mazı ‘Hala tam bozulmamışken gidelim.' denen yerlerden. Bodrum’un arka bahçesi dediğimiz Mazı halen çok kişi tarafından bilinmediği için sakin bir tatil arayanlara gönül rahatlığıyla tavsiye edebileceğimiz yerlerden.
{search:mazi-otelleri,Mazı Otelleri} 3 - Kalem Adası / Dikili – İzmir Kalem Adası

Herkes İzmir’i bilir. Belki birazı Dikili’yi de bilir ama Bademli Köyü’nü ve Kalem Adası’nı öyle herkes bilmez. Zamanın akmayı unuttuğu, saatlerin geçmediği, sadece doğanın ve denizin sesi eşlik ettiği bu ada huzur dolu bir tatil sunuyor ziyaretçilerine. Adayı böylesine sakin kılan şey ne derseniz hemen cevaplayalım. Adada sadece bir tane otel olması. Bu yüzden bu bayram tatilini ben bu adada geçirmek istiyorum diyorsanız biraz acele edin ve hemen rezervasyonunuzu yaptırın.
{search:kalem-adasi-otelleri,Kalem Adası Otelleri} 4 – Bördübet / Marmaris – Muğla Bördübet

Adeta Ege kıyılarının tüm güzelliklerini kendinde toplamış bir yer Bördübet. Bir glamping ve birkaç tane konaklama tesisinin hizmet verdiği bu yer, doğasını korumayı başarabilmiş yerlerden. Bördübet tatiliniz boyunca size sadece kuş seslerinin ve ağustos böceklerinin eşlik edeceğine garanti edebiliriz. Papaz Koyu gibi incecik kumlarla kaplı minik plajları da kalabalıktan o kadar uzak ki, size ‘İşte huzuru buldum.’ dedirtecek cinsten.
{search:bordubet-otelleri,Bördübet Otelleri} 5 – İğneada / Demirköy – Kırklareli İğneada

İğneada, cennet ülkemizin en uzun sahillerinden birine ev sahipliği yapmasının yanında Avrupa’nın yüzölçümü olarak en büyük longoz ormanlarına da sahip. Karadeniz’e kıyısı olan İğneada; tertemiz denizi, incecik kumlarla kaplı plajları, yemyeşil ormanları ile doğa tutkunlarını kendine çekiyor. Bayram tatillerinde herkesin Ege ve Akdeniz sahillerine gitmesi İğneada’nın daha sakin ve huzurlu olmasında önemli bir etken. Burada hizmet veren konaklama tesislerinde kalabilirsiniz. Yok biz doğayla daha çok iç içe olmak istiyoruz derseniz de çadırınızı yanınızda getirebilirsiniz. Unutmadan hemen hatırlatalım, bu muhteşem doğayı keşfe çıkarak kökleri suların altında kalan ağaçların arasında gezmek isterseniz su geçirmez arazi botlarınızı yanınıza almayı ihmal etmeyin.
{search:igneada-otelleri,İğneada Otelleri} 6 - Kaleköy / Kaş – Antalya Kaleköy

Antalya’da bayramda sakin bir yer var mi ki? derseniz hemen yanıtlayalım. Evet, var. Antik çağlardaki adı Simena olan Kaleköy. Likya uygarlığından günümüze kadar gelebilen tarihi kalıntıların arasında denize girmek ve tatil yapmak isteyenlerin adresi burası. Kaş ve Demre arasında kalan bu antik yerde konaklama için tercih edebileceğiniz birkaç tane tesis var. Gitmişken mutlaka batık şehir Kekova’yı da görmeden buradan ayrılmayın deriz.
{search:kekova-otelleri,Kekova Otelleri} 7 – Gideros / Cide – Kastamonu Gideros koyu

Vakti zamanında Cenevizliler buraya Gideros demiş ve öyle de kalmış bu doğa harikası yerin adı. Karadeniz’in enfes doğasından nasibini alan bu koy Kastamonu'nun Cide ilçesine 12 kilometre uzaklıkta yer alıyor. Maviyle yeşilin iç içe geçerek kucaklaştığı bu koyda balığın tadına bakmadan ayrılmayın. Burada iki tane balık restoranı var. Alttaki restoran alkolsüz, üstteki restoran alkollü. Gideros’un bu kadar dingin ve sakin bir suya sahip olmasının sebebi ise koyun denizle birleştiği ağız kısmın dar oluşu. Fotoğraf:BizEvdeYokuz
{search:cide-otelleri,Cide Otelleri} 8 – Selimiye / Marmaris – Muğla Selimiye

Muhteşem bir deniz, huzur dolu bir ortam ve yemyeşil bir doğanın bir araya geldiği yer Selimiye. Marmaris’e bağlı Selimiye her daim sakin bir tatilin adresi olmaya devam ediyor. Ülkemizin önde gelen yat limanlarından Sığliman Koyu’na da ev sahipliği yapan Selimiye'de, tatiliniz boyunca hem sakinliğin keyfini süreceksiniz hem de denizin ve güneşin. Buradaki birçok tesis deniz kenarında olup her birinin rahatça güneşlenip denize girebileceğiniz iskelesi var. Ayrıca bu iskelelerin kullanımları da sadece konaklama yapan misafirlere ait.
{search:selimiye-otelleri,Selimiye Otelleri} 9 – Laz Koyu / Gökçeada – Çanakkale Laz Koyu

Çanakkale’nin her köşesi ayrı güzel ama adaları bir başka güzel. Bozcaada tüm yaz sezonu boyunca tatilcilerin akınına uğruyor. Ancak Gökçeada, Bozcaada’ya göre her sezon daha sakin, daha sessiz. Adanın denize girilebilecek birçok koyu ve plajı var. Bu koylardan bizlerin en çok sevdiği Laz Koyu. İncecik kumlu plajı ve sığ deniziyle hem çocuklar için güvenli hem de buz gibi suyuyla oldukça serinletici.
{search:gokceada-otelleri,Gökçeada Otelleri} 10 – Suluada / Adrasan – Antalya Suluada

Akdeniz’in tatil ve turizm cenneti Antalya’nın Kumluca ilçesine bağlı Adrasan’ın hemen karşısında yer alan bir ada burası. Bu adanın plajı için Türkiye'nin Maldivler'i desek abartmış olmayız. Bu adada 2 tane efsane plaj var. Bu plajların bembeyaz kumları ve turkuaz renkli berrak denizi size kendinizi adeta Maldivler’e gelmişsiniz gibi hissettiriyor. Adaya Adrasan’dan kalkan tur tekneleriyle kolayca ulaşabilir, gün boyunca denizin ve güneşin tadını çıkarabilirsiniz.
{search:adrasan-otelleri,Adrasan Otelleri}

Yorumlar

Ferit Alkan 
08.08.2019
Yazar Kurban Bayramı ile Hristiyanların "Paskalya Bayramı’nı" karıştırıyor olmalı. Zira bu belirtilen yerlerden "Selimiye" anca mart, nisan aylarında sakin olur. 1 hafta önce oradaydım, 100 metreyi 10 dakikada gittik. Arabaya park yeri bulamadık ve bayram bile değildi. Kalem Adası, Bördübet derseniz yazar haklı olabilir; ama zaten orada da sadece 1 tane otel mevcut ve gecelik 2000 TL vermiyorsanız oralarda kalmak mümkün değil.
BERRİN BALKAYA 
06.08.2019
Marmaris'te yaşıyorum. Selimiye artık öyle sakın bir yer değil. Yanılıp özellikle bayramda rezervasyonsuz çıkıp gelmeyin; fakat yinede söylemek isterim ki cennetten bir köşe.
Bayazıt Yıldırım 
18.07.2019
Mazı için telefon etmeden, yer sormadan gitmeyin.
Ali rıza yıldız 
16.07.2019
Maillerinizi alıyor sizi takip ediyorum ancak malzeme kalmadı galiba elinizde bu size insanları sizi takip edenleri yanlış yönlendirmeniz anlamına gelmemeli. Bahsettiğiniz tatil beldelerinden Silifke’yi bilmiyorum ama Mazı biraz sakin diğer yerler karınca yuvası gibi. Ne yer bulabilirsiniz ne de kalabalıktan nefes alabilirsiniz. Sizin tavsiyenizle oralara gidecek olanların tümü mağdur olacak hayal kırıklığı yaşayacak Böyle şeyler yapmayın insanların size olan güvenini sarsmayın ya sizler bu yerlerin bayramlarda nasıl olduğunu bilmiyorsunuz ya da laf olsun diye yazıyorsunuz. Yazıyı yazan dışında hemen hemen herkesin bildiği bu beldeleri böyle lanse etmeye devam ederseniz sizleri takipten vazgeçeceğim. Daha bilinmedik daha gerçekten sakin yerler yayınlamanız dileklerimle.