Uzun Uçuş Öncesi Bilmeniz Gereken 7 İpucu

Uzun Uçuş Öncesi Bilmeniz Gereken 7 İpucu

Paylaş
Bengi Alkaya  
Eklenme: 14 Şubat 2018
 • Son Güncellenme: 17 Mart 2023
Uzun Uçuş Öncesi Bilmeniz Gereken 7 İpucu
Eğer içinizde günün birinde hayalini kurduğunuz o uzak ülkeyi ziyaret etmek varken, neredeyse yarım gün sürecek uzun uçuşlar hayalinizi gerçekleştirmenizi engel oluyorsa bazı küçük ipuçları ile tüm bu düşünceleri kafanızdan uzaklaştırmanız mümkün. Bazen işiniz bazen de hayalinizin peşinden gitmek için çıktığınız bu yolculuklar esnasında ve öncesinde gerekli önlemleri aldığınızda aslında altından kolaylıkla kalkabileceğinizi göreceksiniz. İşte uzun uçuş öncesi bilmeniz gereken ve size konforlu bir seyahat vadeden ipuçları.
1 – Mutlaka Hava Yolu Şirketinin Sunduğu Olanakları Araştırın uzun uçuş hakkında bilmeniz gerekenler

{ad:0} Bu belki size biraz lüks gelebilir. Ne de olsa oldukça uzun bir uçak yolculuğu yapacaksınız ve uygun fiyatlı bir bilet bulmanın çok da kolay olmadığını ve bulduğunuz anda kaçırmamanız gerektiğini biliyoruz. Ancak her ne kadar bütçenizi düşünmeniz önemli olsa da eğer arasında çok uçuk rakamlar yoksa mutlaka en konforlu hava yolu şirketini tercih etmelisiniz. Çünkü saatler sürecek bu yolculukta konforunuz sandığınızdan çok daha önemli. Öncelikli olarak şirketin bu tür uzun yolcukları için sunduğu hizmetlerden yemeklere, hatta uçakta sıkıntınızı minimuma indirmek için temin edilecek ekipmanlara kadar her şeyi araştırdığınızdan emin olarak şirketi tercih etmenizi tavsiye ederiz.
2 – Koltuk Seçiminizi İyi Yapın uzun uçak yolculukları için ipuçları

Birazdan sizin için sıralayacağımız seçeneklerden size en uygun olanı tercih ederseniz seyahatinizde şikayet edeceğiniz en son şey oturduğunuz koltuk olabilir. Her şeyden önce acil çıkışın olduğu koltukları tercihe ederseniz diğer koltuklara oranla çok daha geniş bir alana sahip olabilirsiniz. Bu da sizin için daha fazla konfor demektir. Tabi bu koltukları almak her zaman kolay olmuyor çünkü genellikle online check-in sırasında ilk biten koltuklardan olabiliyor ya da şirketler güvenlik nedeniyle bul koltuklara online check’in olanağı sunmayabiliyorlar. Bu sebeple oldukça stratejik davranarak elinizi çabuk tutabilir ve gerekirse erkenden havalimanında olarak bu koltukları alma şansı bulabilirsiniz. Bir diğer önerimiz ise saatlerce oturmak size göre değilse koridora yakın olanı, "Ben saatlerce uyumak istiyorum, kimse bana dokunmasın." diyorsanız ise cam kenarındaki koltukları tercih etmeniz yönünde olacaktır.
3 – En Rahat Kıyafetlerinizi Giyin uçakta rahat kıyafet giymek

Günlük hayatımızda ayakkabı seçimimiz ve kıyafetlerimizin konforumuzu oldukça etkileyen etmenlerden biri olduğunu hepimiz biliyoruz. Bu nedenle böylesine uzun bir yolculuğa çıkmadan önce kesinlikle süslenmeyi bir kenara bırakmalı ve sahip olduğunuz en rahat kıyafetlerinizi giymelisiniz. Uçağın içinde kolay hareket edebilmek ve kendinizi kuş gibi hissetmeniz için bu adım oldukça önemlidir. Ayrıca uçağın sıcak ya da soğuk olabileceğini göz önüne alarak kat kat giyinebilir, böylece olası bir terleme ya da üşüme durumunda kolaylıkla ortama uyum sağlayabilirsiniz.
4 – Yediğinize ve İçtiğinize Dikkat Edin uçuş esnasında su tüketimi

Uçuş sırasında aslında her şeyi rahatlıkla yiyip-içmeniz sandığınızdan çok daha kötü sonuçlar doğurabiliyor. Atmosfer basıncının artması ile bağırsaktaki gazlar genişlediği için uçuş esnasında kesinlikle gaz yapan yiyeceklerden uzak durmalı, saatlerce oturmanın verdiği vücut şişkinliğini azaltmak için de mümkün olduğunca tuzlu yiyecekler tüketmemelisiniz. Peki her iki etkinden de kurtulmak için ne mi yapmak gerekiyor? Her şeyden önce uzun uçuşların sebep olduğu vücut kurluğunuzu engellemek için bol bol su tüketmelisiniz. Ayrıca mutlaka uçuş sırasında sık sık yerinizden kalkmalı ve uçak içerisinde yürüyüşler yapmalısınız. Uçuş sırasında alkol tüketiminin sizi sandığınızdan çok daha fazla etkileyebileceğini de aklınızda bulundurursanız, olumsuz bir durumla karşılaşma olasılığınız en aza indirmiş olursunuz.
5 – Kendinizi Oyalayacak Bir Şeyler Bulun uzun uçak yolculuklarında yapılması gerekenler

İster yalnız ister çok sevdiğiniz biriyle yolculuk edin yine de saatler sürecek bir uçuş esnasında ne olursa olsun vakit geçirmek için farklı şeyler yapmaya ihtiyacınız var. Bu zaman dilimini aslında size sunulan bir lütufmuş gibi görüp uzun zamandır bir türlü fırsat bulamadığınız şeylerle doldurabilirsiniz. Örneğin bu yolculuk başlanmayı bekleyen kitabınıza zaman ayırmak, merak ettiğiniz filmi izlemek, dizinin kaçırdığınız bölümünü yakalamak, bir şeyler karalamak ya da müzik dinleyip hayal kurmak için oldukça ideal olabilir.
6 – Lens Yerine Gözlük Kullanın uzun uçuşun vücuda etkileri

Bu madde gözüyle ilgili bir problemi olmayan için pek bir şey ifade etmese de lens kullananlar için oldukça önem arz ediyor. Yolculuk boyunca saatlerce uyuyacak olmanız lens kullanmamanız için başlı başına önemli bir sebep olsa da asıl mesele gözünüzde oluşabilecek kuruluktur. Çünkü uçağın içerisindeki nem oranının düşük olması nedeniyle vücudunuzdaki kuruluk oranı her zamankinden daha fazla olacaktır. Gözlerinizin kuruması ise bir süre sonra lenslerin batmasına neden olur ve eğer yanınızda gözlük yoksa uçuş boyunca sıkıntı çekersiniz. Bunun için o gün kesinlikle gözlük takmaya özen göstermelisiniz.
7 – İhtiyacınız Olabilecek Her Şeyi Aldığınızdan Emin Olun yolculuk öncesi checklist

Hepimizin mutlaka hem araba yolculukları hem de uçak yolculukları için bazı olmazsa olmazları vardır. Bu olmazsa olmazlar bazen ses geçirmeyen kulak tıkacı, bazen göz bandı, bazen de boyun yastığı olurken aslında alışkanlıklarımıza göre çeşitlilik gösterebilmektedir. Bu gibi gereçler evimizdeki kadar rahat bir uyku çekemeyeceğimizi bildiğimiz uçuşlar sırasında rahatımızı en üst düzeye taşımak için bir hayli önem arz eder. Bu nedenle uçuş öncesi ilk yapmanız gereken kesinlikle bir liste hazırlamak ve bu listedeki her şeyi aldığınızdan emin olarak yola çıkmak olmalıdır.