Termal Suyun Faydaları Nelerdir?

Termal Suyun Faydaları Nelerdir?

Paylaş
Bengi Alkaya  
Eklenme: 06 Ekim 2017
 • Son Güncellenme: 15 Ocak 2024
Termal Suyun Faydaları Nelerdir?

İster büyükşehirde yaşayın ister küçük bir bölgede... Yıl boyunca günlük yaşamın getirdiği yoğunluk nedeniyle mutlaka tatile çıkma ihtiyacı duyarsınız. Termal tatil, gerek yaz tatilini beklemenize gerek bırakmaması gerek faydaları ile bu noktada öne çıkıyor. Peki termal suyun faydaları nelerdir? Konu hakkındaki tüm merak edilenleri bir araya getirdik.

{ad:0}

Termal Sular Doğal Şifa Kaynağıdır

Termal Suyun Faydaları Nelerdir?

Termal deyince aklımıza ilk gelen şey tabii ki şifa özelliği. Mide, bağırsak rahatsızlıklarından tutun cilt hastalıklarına, solunum sistemindeki sorunlardan fiziksel rahatsızlıklara kadar çok geniş bir alanda şifa kaynağı olan termaller, birden fazla yöntem uygulanarak rahatsızlıkları vücuttan kovmanın en etkili yollarından biridir. Kaplıcaların şifalı suları sayesinde rahatsızlıklarınız hafifleyebilir hatta tümden yok olabilir. Peki hiçbir rahatsızlığınız yoksa? O zaman da pek tabii termal tatile çıkabilirsiniz. Çünkü bu seyahat sağlıklı yaşam, ruhsal arınma, kendinizle baş başa kalma hatta kilo verme gibi pek çok konuda sizin için faydalı olacaktır.

Bedensel ve Zihinsel Stresi Azaltır

Termal Suyun Faydaları Nelerdir?

Yapılması gereken onca görev, teslim edilmesi gereken onca iş derken çalışma hayatının siz yorduğu dönemlerin olması çok normal. Hele bir de güneşin artık yüzünü döndüğü soğuk kış günlerinde… Bu gibi zamanlarda biraz da olsun durup nefes almak ve kendinize vakit ayırmak size en iyi gelecek şeylerden biri olabilir. Bu nedenle siz de termal tatil deneyimini yaşayarak ihtiyacınız olan tüm enerjiyi depolayabilir, yıl boyunca günlük yaşamın getirdiği ve size yorgunluk veren tüm stresinizden arınabilirsiniz.

Farklı Bir Tatil Deneyimi Sunar 

Termal Suyun Faydaları Nelerdir

Tatil deyince birçoğumuzun aklına deniz, kum ve güneş geliyor olsa da size iyi gelecek güzel bir kış seyahatinin yolu hiç şüphesiz termal tatilden geçiyor. Özellikle bu seyahat türünü daha önce hiç tecrübe etmediyseniz sizin için muhteşem bir deneyim olacağından emin olabilirsiniz. Düşünsenize gününüzün büyük bir kısmını SPA merkezinde, termal havuzda, saunada ya da jakuzide geçireceğiniz bir tatil ne kadar kötü olabilir, öyle değil mi?

Cildi Toksinlerden Arındırır 

Termal Suyun Faydaları Nelerdir

Termal tatilin yalnızca bedeninizde ortaya çıkan romatizma ağrıları ya da bağırsak rahatsızlıkları gibi sindirim sorunlarına iyi gelmekle kalmadığını belirtmiştik. Öyle ki bu seyahat sırasında vücudunuzda gördüğünüz değişimler aynı zamanda estetik amaçlı olarak da size oldukça fayda sağlar. Özellikle mineralli sular sayesinde hücre metabolizmasının hızlanması sizin vücudunuzdaki toksinlerden arındırarak zayıflamanıza ve cildinizin güzelleşmesine etki eder. Böylece hem günün sonunda hem de seyahatiniz dönüşü kendinizi çok daha hafiflemiş hissederseniz.

En Sağlıklı Tatildir 

Termal Suyun Faydaları Nelerdir

Öyle ya da böyle pek çoğumuzun başına gelen şeylerden biridir tatilde kilo almak. Hatta aktivitelerin kısıtlı olduğu, “Nasıl olsa tatildeyiz canım!” diyerek başlanan sınırsız yemek yeme isteği, seyahat boyunca uzanıp saatlerce dinlenmek ve daha sayabileceğimiz nice durumun sonunda kaçınılmaz sondur bile diyebiliriz. Ancak vücudunuza adeta bir detoks olacak termal tatil belki de bugüne kadar geçirdiğiniz en sağlıklı tatillerden biri olabilir. Seyahat boyunca hem yediklerinize dikkat ederek hem de cildinize iyi bakarak çok daha güzel sonuçlar almanız mümkün.

Dinlendirici Özellikler Sunar 

Termal Suyun Faydaları Nelerdir

Masaj olanakları da bulunan termal banyoların, şifalı suların ve SPA hizmetlerinin bedeninize çok iyi geleceği yadsınamaz bir gerçek. Ancak tüm yıl boyunca hissettiğiniz onca yorgunluğun ardından ruhunuz dinlenmeye, zihniniz ise arınmaya ihtiyaç duyar. İşte termal tatilin getirdiği tüm olanaklar zihninizin yepyeni bir başlangıç yapmasını sağlarken hafızanızın uzun bir müddet boşalmasına ve kendinizi çok daha dingin hissetmenize de yardımcı olur.

Kışın Yapılabilecek En Güzel Tatil Tipidir 

Termal Suyun Faydaları Nelerdir

Termal tatilin en güzel yanlarından biri de kışın geçirebileceğiniz en güzel seyahat tiplerinden biri olması. Öyle ki eğer kayak, kamp ya da ekstrem sporlara ilgi duyurmuyor ve yalnızca kendinizle baş başa kalmak, dinginleşmek istiyorsanız size en iyi gelecek olan şey hiç şüphesiz termal tatil olacaktır. Bedensel rahatsızlıklarınıza da iyi gelecek olan seyahate çıkmadan Ülkemizdeki Hangi Kaplıca Hangi Hastalığa İyi Geliyor yazımıza göz atarak rotanızı kolaylıkla belirleyebilirsiniz.

Termal Suların İçeriği

Termal Suyun Faydaları Nelerdir

Termal suların içeriği, bölgeye ve suyun özelliklerine göre değişiklik gösterebilir. Genel olarak termal sular, mineral, kalsiyum, sülfür, potasyum gibi içeriklere sahiptir. İşte termal suların içeriğinde bulunan bazı yaygın bileşenler:

  • Mineraller: Termal sular, genelde en çok mineral içerir. Bu mineraller, termal suların sağlık faydalarına katkıda bulunur.
  • Sülfür: Termal suların birçoğu sülfür içerir. Sülfür, cilt problemleri ve romatizma gibi rahatsızlıkları hafifletmeye yardımcı olabilir.
  • Kalsiyum ve Magnezyum: Bu mineraller kemik sağlığı için önemlidir.
  • Potasyum: Potasyum, sinir sistemi ve kas fonksiyonu için kritik bir mineraldir. Termal suların içeriğindeki potasyum, sinir sistemi üzerinde olumlu etkilere sahip olabilir.
  • Sodyum: Sodyum, vücut sıvı dengesini ve kan basıncını kontrol etmek için gereklidir. Ancak fazla sodyum tüketimi bazı sağlık sorunlarına neden olabilir, bu nedenle dengeli kullanılmalıdır.

Termal suların içeriği, kaynaklandıkları bölgeye bağlı olarak değişebilir. Bu nedenle termal oteller ile iletişime geçip tesislerdeki termal su içeriklerini öğrenebilirsiniz.

Yorumlar

Şevket Baydar  
13.11.2017
Tatil demek, yaşamın güzel günleri ve işte yaşıyorsunuz demek. Tatil demek, çalışma ortamındaki streslerden arınmak demek. Tatilin sonunda yaşam savaşına barış eli uzatmak demek. Tatiliniz iyi geçtiyse, hayat mutluluk demek, huzur demek.
Şevket Baydar  
17.10.2017
Yaz ya da kış tatilleriniz en az 8’er gün olmalı. Telefonunuz tatil boyunca kapalı olmalı.
Okan önen 
15.10.2017
Tansiyonu olanlara yasaktır termal, dikkat ediniz. Çünkü sıcak, tansiyon hastalarının dikkat etmesi gerekir.
nureddin ayyıldız 
12.10.2017
İnsan sağlığı için termalizme inanan biri olarak, termallerden mutlaka yılda en az 3 ay faydalanmak lazım. Sağlık=termal.