Tatilde Yemek Arayanlara Özel Bol Kalorili 9 Rota

Tatilde Yemek Arayanlara Özel Bol Kalorili 9 Rota

Paylaş
Bengi Alkaya  
Eklenme: 08 Haziran 2018
 • Son Güncellenme: 17 Mart 2023
Tatilde Yemek Arayanlara Özel Bol Kalorili 9 Rota
Özellikle araba yolculuklarının vazgeçilmez aktivitelerinden biri de hiç şüphesiz yol üzerindeki şehirlerin meşhur lezzetlerini denemektir. Biz buna aktivite diyoruz çünkü karnınız aç olsun ya da olmasın yalnızca merak ettiğiniz, hatta tadı çok güzel olduğu için bile bu enfes tatları denemek isteyeceğinizi biliyoruz. Hazır Ramazan ayını geride bırakıp bayram tatiline başlıyorken biz de sizin için özlediğiniz tatlarla dolu bol kalorili bir liste hazırlayalım dedik. Eğer olur da tatile gitmek üzere yolunuz buralara düşerse listemizde yer alan lezzetleri denemeden geçmeyin.
1 – Çeşme / Kumru çeşme kumrusu

{ad:0} Havası, suyu ve insanının yanı sıra bir yeri özel kılan şeylerden biri de hiç şüphesiz kendine has lezzetleridir. Çeşme de bahsettiğimiz bu özel yerlerin başında geliyor. Neden mi? Çünkü Çeşme’ nin tadına doyum olmaz kumrusu var. Tatilinizi adeta taçlandıracak olan bu lezzetin ünü bölgede bir hayli yayılmış durumda. Hal böyle olunca Çeşme’ye kadar gelmişken o meşhur kumrusunu yemeden dönmek olmuyor. İlçe merkezinin en meşhur kumrucularından biri Kumrucu Erol iken, “Ben en iyi kumruyu nerede yerim?” diyenler içi tavsiyemiz ise Ilıca’da yer alan Kumrucu Hüseyin.
2 – Eskişehir / Çiğ Börek - Çibörek çiğ börek

Eskişehir’in hemen hemen her köşesinde rastlayacağınız çiğ börek namıdiğer çibörek hem et hem de hamur işi sevenler için muhteşem bir seçenek. İnsanın yedikçe yiyesinin geldiği bu lezzete artık her yerde rastlasanız da Eskişehir’de mutlaka denemelisiniz. Aslen bir Tatar lezzeti olan çibörek ülkemizde Eskişehir ve çevresine göç eden Tatarlar tarafından kazandırılmış efsane lezzetlerden biri olarak biliniyor. İç harcı soğan ve kıymadan oluşan böreği şehrin en meşhur duraklarından Papağan Çibörek Evi ve Eskişehir Çibörek Evi’nde deneyebilirsiniz.
3 – Manisa / Manisa Kebabı manisa kebabı

Bayram tatili için yola koyuldunuz bir de üstüne Manisa’dan geçiyorsanız böyle bir durumda tabi ki ilk yapmanız gereken şehrin dillere destan lezzeti Manisa kebabını denemek. Özellikle köfte sevenler için bu tat bir kere deneyince kısa sürede en favori kebaplardan biri haline geliyor. Şehirde bu tadın en güzelini Manisaspor Kebabçısı ve Gülcemal Manisa Kebapçısı’nda bulabilirsiniz.
4 – Assos / Avcı Böreği avcı böreği

Eğer daha önce Assos’a gittiyseniz avcı böreğinin orada çok meşhur olduğunu bilirsiniz. Ama eğer gitme fırsatınızı olmadıysa burada meşhur olduğunu duyduğunuzda şaşırabilirsiniz. Çünkü yıllardır restoranlarda karşımıza çıkan ve severek yediğimizi bu börek özellikle Antik Liman’da en sık önerilen tatların başında geliyor.
5 – Ayvalık / Ayvalık Tostu ayvalık tostu

Siz zaten yolunuz buradan geçiyorsa Ayvalık’ın meşhur tostundan yemeniz gerektiğini biliyorsunuzdur; ancak biz yine de hatırlatmak istedik. Çünkü bugün neredeyse her kafede, büfede karşımıza çıkan bu tadı çok iyi bildiğinizi düşünüp yememeyi tercih edebilirsiniz. Bu yüzden bizce Ayvalık dışında yediğiniz tüm Ayvalık tostlarını unutup bir de yerinde denemeniz gerektiğini sakın unutmayın. Yoksa üzülebilirsiniz.
6 – Adapazarı / Islama Köfte adapazarı ıslama köfte

Sıra geldi köfte sevenlerin favorisi olmaya aday bir diğer lezzetimiz olan ıslama köfteye. Bu tadı Sakaryalılar oldukça iyi bilirler çünkü yörenin en meşhut tatlarından biridir. Eğer daha önce deneme fırsatınız olmadıysa bırakın yol üstünde olmasını hususi gidip denemeniz gerektiğini düşünüyoruz. Yani bize göre öyle yolunuzun üstü olmasını hiç beklemenize gerek yok. Peki ıslama köftenin en güzelini nerede yiyebilirsiniz? Bunun için bizim Adapazarı’nda iki önerimiz var. Bunlardan biri Köfteci Mustafa diğeri ise Köfteci İsmail.
7 – Bodrum / Çökertme Kebabı bodrum çökertme kebabı

Eğer eti, iskender üzerindeki sosu hatta yoğurdu bir de patatesi seviyorsanız tahmin ediyoruz ki çökertme kebabı sizin ev favori kebaplarınızdan biridir. Yine ünü Bodrum’dan çıkıp ülkemizin dört bir yanına yayılan bu kebabı neden yerinde yemeyelim öyle değil mi? Bizim konuda tek geçtiğimiz hatta ısrarla tavsiye ettiğimiz yer ise kesinlikle Sünger Pizza.
8 – Afyonkarahisar / Sucuk Döner afyonkarahisar sucuk döner

Afyonkarahisar’a özgü bir tat olan, hatta üretimine yakın bir dönemde başlanan sucuk dönerin mutlaka ama mutlaka yerinde denenmesi gerektiğini düşünüyoruz. Sucuk döner ile zaten sucuklarıyla ünlü bir şehir olan Afyonkarahisar’a yepyeni bir lezzet kazandırılmış. Bu tadı denemek için biz Gamze Döneri tavsiye ediyoruz.
9 – Hatay / Künefe hatay künefe

Bol kalorili rotalardan bahsederken tatlısız olmaz deyip yolu Hatay’a düşenlere künefe yemeden geçmemelerini tavsiye edelim de artık bu faslı kapatalım istiyoruz. Tadını damakta bırakan bu efsane tatlıyı yemek için bizim iki önerimiz olacak. Bunlardan biri İskenderun’da ye alan Petek Pastanesi diğeri ise Antakya’nın meşhur künefecisi Çınaraltı Künefe Yusuf Usta’nın Yeri.

Yorumlar

Gürcan AKPINAR 
05.11.2019
İstanbul’a yakın olarak da Edirne’de Ciğerci Aydın’dan ciğer yemenizi de tavsiye ederim.
Ferit özşekerci 
05.11.2019
Afyon'u Aşçı Bacaksız'a uğramadan geçmeyin derim.
Levent Hırdavatçıoğlu 
14.06.2018
Ayrıca Ayvalık'ta papalina, Afyon'da eğer bulunursa manda kaymaklı ekmek kadayıfı, Tire'de de Tire köfte ve tandır yenir. İyi bayramlar dileklerimle.
Benzer Yazılar