Ruhu Genç Olanlara Özel Kamp Yerleri

Ruhu Genç Olanlara Özel Kamp Yerleri

Paylaş
Bengi Alkaya  
Eklenme: 10 Mayıs 2017
 • Son Güncellenme: 05 Şubat 2024
Ruhu Genç Olanlara Özel Kamp Yerleri

Kamp yapmak kimilerine göre bir tutku, kimilerine göre ise henüz deneyimlemediği; ama hayatının yapılacaklar listesinde yer alan bir macera. Her iki türlü de bir kez deneyenin tekrar tekrar yapmak istediği bu aktivite, yılın tüm stresinden bir anda uzaklaşmak için yazılan bir reçete gibi adeta. En kaliteli uykunuzu uyuyacağınız, sevdiklerinizle ilişkilerinizi pekiştirecek, teknolojiyle birlikte hayatımızda büyük yer kaplayan akıllı telefonlardan biraz da olsa uzaklaşacağınız bu seyahatte, düşündüğünüzden çok daha fazlasına ulaşabilirsiniz.

{ad:0}

Karagöl Tabiat Parkı / İzmir 

izmir karagöl kamp

İzmir’in Yamanlar Dağı’nda yer alan Karagöl, özellikle son dönemlerde kamp tutkunları için oldukça popüler hale geldi. Her mevsim muhteşem bir görünüme sahip olabilen göl, aynı zamanda doğa sporcuları ve günübirlik şehirden uzaklaşmak isteyenler arasında da sıklıkla tercih ediliyor. Kendi çadırınızı getirebileceğiniz ya da uygun bir fiyata çadır kiralayabileceğiniz bölgede, restoran, elektrik, tuvalet ve park yeri gibi çok sayıda önemli ayrıntı düşünülmüş. Doğaya zarar vermemek adına ateş yakmanın yasak olduğu bölgede siz yine de ateş yakmak istiyorsanız tesislerden bunun için özel ekipmanlar temin etmeniz gerekiyor.

Kazdağları Milli Parkı / Çanakkale 

kazdağları kamp

Ülkemizin oksijeni bol duraklarından biri olan Kazdağları doğal yaşamı, yemyeşil ormanları ve doğanın kendine has huzurlu ortamı ile ruhsal olarak size aradığınız her şeyi sunuyor. Öyle ki 800 metreye kadar zeytin bahçeleri ve kızılçamlarla kaplı olan bölge, bu yükseklikten sonra yerini karaçam, meşe ve karışık ormanlara bırakıyor. Tahmin edersiniz ki sayısız bitki ve hayvan türüne ev sahipliği yapan böyle bir yerde mutsuz olmak bir hayli zor. Milli Park sınırları içerisinde ziyaretçilere temin edilen ve sezon boyunca hizmet veren çadırlı kamp alanları ise ülkemizde en çok tercih edilen kamp yerleri arasında yerini almış durumda. 

Kapadokya / Nevşehir 

kapadokya kamp

Doğası, kültürü, tarihi ve daha nicesiyle eşi benzeri olmayan duraklardan biri olan Kapadokya, hangi amaçla olursa olsun bölgeyi ziyarete gelenlerin yüzünü güldürmeden göndermiyor. Tanık olacağınız en özel gün batımı, gökyüzünün farklı ayrıntısı olan rengarenk balonları ve muhteşem manzarası ile görenleri kendine hayran bırakan bölge kamp yapmak için de oldukça ideal. Göreme Açık Hava Müzesi’nin yanında yer alan kamp alanında internet, tuvalet, elektrik ve duş gibi tüm ihtiyaçlar en ince ayrıntısına kadar düşünülmüş. Bu durumda tek yapmanız gereken tatil planınızı hemen yapıp, bu güzel atlar ülkesine doğru yola koyulmak. 

Acarlar Longozu / Sakarya 

acarlar longozu

Sakarya’nın Karasu ilçesinde yer alan Acarlar Longozu, ülkemizin sahip olduğu özel duraklardan biri. Göz alıcı güzelliği ile dillere destan olan longozun en önemli özelliği ise dünyanın en büyük ikinci longozu olması. Böylesine muhteşem bir tabiata sahip olan bölgede özellikle de uzun doğa yürüyüşlerine imkan sunan Maden Deresi, ister çadırda isterseniz de bungalowlarda unutulmaz bir seyahat yaşatıyor. 

Kabak Koyu / Fethiye 

kabak koyu kamp

Muğla’nın Fethiye ilçesine bağlı sevimli bölgelerden biri olan Kabak Koyu, hiç şüphesiz ülkemizin önemli kamp alanları arasında yer alıyor. Doğanın ve doğal olanın korunmasını amaçlayan bölge sakinleri ve ziyaretçiler bu konuda oldukça özenli davranıyor. Masmavi denizin yanı başında keyifli bir kamp seyahatine olanak bulacağınız Kabak Koyu, hem bungalow konaklamaları hem de çadır kampı için oldukça uygun. Büyük otellerin izine rastlanmayan bu bölgeye gelmek için ise hava yolunu tercih ediyorsanız, yaklaşık 80 km mesafedeki Dalaman Havalimanı’nı kullanabilirsiniz.

Bozdağ / Ödemiş

 

ödemiş bozdağ

İzmir’in Ödemiş ilçesinde yer alan Bozdağ, kayak merkezi, kır evleri, kamp ve piknik alanları gibi çok sayıda seçeneği ile yaz – kış fark etmeden ziyaretçilerine keyif dolu bir seyahat olanağı sunuyor. Şehir yaşamının karmaşasından biraz olsun uzaklaşmak için tercih edebileceğiniz bölgede, özellikle Bozdağ’ın eteklerinde yer alan Gölcük’ün muhteşem göl çevresini tercih edebilir, uzun doğa yürüyüşlerine çıkabilir, yerel satıcıların organik yiyeceklerden satın alabilir ve yörenin lezzetli tatlarını deneyebilirsiniz.

Akyaka / Muğla 

akyaka orman kampı

Gökova Körfezi’nin önemli turizm beldesi olan Akyaka, bir diğer kamp rotamız. Kamp yapmak isteyen konuklarını denize uzaklığı yalnızca 150 m olan, ağaçlarla çevrili Akyaka Orman Kampı içerisinde ağırlayan belde için, tıpkı diğer duraklar gibi huzurun önemli adreslerinden diyebiliriz. Ayrıca ziyaretçilerin duş, tuvalet, elektrik, mutfak gibi temel ve önemli ihtiyaçlarının karşılandığı alan, hem çadır hem de karavan kampı için oldukça uygun.

Yedigöller Milli Parkı / Bolu

yedigöller milli parkı

Bolu ilinin sınırları içerisinde yer alan ve bölgenin en özel duraklarından olan Yedigöller, aynı zamanda ülkemizin de önemli kamp alanlarından biri. İlkbahar ve yaz aylarında yemyeşil bir doğanın kendini gösterdiği Yedigöller’de, sonbaharda ise kahverengi ve kızılın her tonunu bulmak mümkün. Farklı konaklama arayışında olan, doğayla baş başa kalmak isteyen hatta fotoğraf tutkunu olan herkesin günün birinde mutlaka yolunun düşeceği bölgenin diğer yerlerden farkı ise, su, aydınlatma ve tuvalet dışında herhangi bir tesisin bulunmuyor oluşu. Ancak hemen belirtelim ki hazırlıklı gittiğiniz takdirde hiçbir sorun yaşamadan gönül rahatlığıyla kamp yapacağınızdan hiçbir şüpheniz olmasın.

Son olarak kamp yapacağınızda gerekli olan ekipmanları derlediğimiz Kamp Malzemeleri Listesi adlı yazımıza da göz atmanızı tavsiye ederiz.

Yorumlar

sedat uztüre 
19.03.2018
Eskişehir’i de bu sayfalara eklemek gerekir. Turizm cennetleri içine katılabilir düşüncesindeyim.