Özlem Tunca: Çocukla Gezmek En Güzel Çocuk Büyütme Formülü

Özlem Tunca: Çocukla Gezmek En Güzel Çocuk Büyütme Formülü

Paylaş
Sevgi Özdil  
Eklenme: 26 Ocak 2018
 • Son Güncellenme: 17 Mart 2023
Özlem Tunca: Çocukla Gezmek En Güzel Çocuk Büyütme Formülü
Özlem Tunca ekranlardan göründüğü haliyle kocaman gülümsemesi, neşeli anlatışı ve artık yanında Yakupcan ile sürekli gezen bir anne. Peki nasıl birisi Özlem Tunca?
Özlem Tunca ekranda nasıl görünüyorsa aynı öyle biri. Neşeli, eğlenceli, zamanın, anın tadını çıkaran, elindekinin kıymetini bilen ve bol şükreden bir anne. Mutluluğuma oğlum da dahil olduğu için artık neşem enerjim ikiye katladı. Özlem Tunca

{ad:0} 2-Dünyayı gezmek birçok kişinin hayali ve siz bunu iş olarak yapıyorsunuz. Bu işe nasıl başladınız? Program teklifi nasıl geldi?
Gezi programı yapmak benim hayalimdi. Zaten Radyo TV - Sinema mezunuyum. Ekmek parası kazanacağım işim ile en çok istediğim, sevdiğim gezme işini birleştirmek istiyordum. Ve Allah da dualarımı kabul etti. Çok şükür. Eşim ile beraber 12 yıldır hiç durmadan geziyoruz. Önce Türkiye'yi gezmekle başladık. 4 yıl Türkiye'yi gezdik ve 7 yıldan fazladır da dünyayı geziyoruz. Ve hiç ara vermeden yıllardır yollardayız. Yollarda, havada olmaya bayılıyorum. İşimi yaparken uçuyorum adeta. Çok mutlu oluyorum.
Özlem Tunca

3-Sanki arkanızda bir kanal, başka bir kişi, yönetim yokmuş ve tüm plan program siz ikinize bağlıymış gibi duruyor. Nasıl işliyor medyada bu süreçler?
Çekim programlarımızı yaparken önce gidilecek ülkede TV ve çekim yapılacak konulardaki izinlere bakıyoruz. İzin işlerini hallediyoruz. Ardından iklim önemli. Genelde burada kışken yaz mevsimini yaşayan ülkelere gitmeye özen gösteriyoruz, yaz mevsimi gelince de serin olan ülkeler tercih ediyoruz. U şekilde çekim programlarımızı belirliyoruz genelde.
Özlem Tunca

4-Peki gelelim seyahatlere. Seyahat planlarınız haftalık mı, aylık mı? Bir gününüz nasıl geçiyor seyahatte?
Seyahatlerimizin planlaması değişiyor, bazen döndükten 3-4 gün sonra bazen 8 gün sonra çıkıyoruz. Eldeki stok durumuna, kurguya göre değişiyor. Çekimlerde bir gün sabahtan akşama kadar koşturmak ile geçiyor. Gün doğumundan gün batımına kadar sokaklardayız. Ve bu iş de bize keyif veriyor. Yeni yerler görmek, keşfetmek anlatmak mükemmel bir haz veriyor.
Özlem Tunca

5-Türkiye’ye dönersek eğer; Türkiye’de gerçekten bir eviniz var mı? Seyahatler sosyal hayatınızı nasıl etkiliyor? Sonuçta sürekli farklı şehirdesiniz, arkadaşlarınız bu durumdan çok hoşnut olmasa gerek.
Sosyal hayatımız bizim aslında gezmek. Türkiye'ye dönünce açıkçası evden hiç çıkmam gerekmedikçe. Çünkü TV izlemeyi özlüyorum. Yemek yemek, kitap okumak, TV izlemek, Yakupcan ile oynamak en büyük hobilerim arasında. Dönünce bu şekilde zaman geçiriyorum. Tabii ailelerimizi özlüyoruz. İstanbul'a dönünce ailelerimiz vakit buldukça geliyorlar.
Özlem Tunca

6-Çocukla seyahati kolay hale getirmek için tüyolar bekliyoruz sizden. Hasta olduğunda ne yapıyorsunuz? Ya da çekim esnasında huysuzlanırsa?
Çocukla seyahati dünyanın en zor işi görmemek, gözde büyütmemek lazım. Rahat olmak gerekiyor. Stres yapmadan, çocuğu ve kendinizi bunaltmadan, keyifle zaman geçirmeli. Çocuğumuzun ihtiyaçlarını bilerek yola çıkmak en önemli püf noktası. Ve çocuğumuzla sevgi bağı kurarak, kendimizi ona teslim ederek, keyifle zaman geçirmek üzere yola çıkmanın gerektiğini unutmamak lazım. En sevdiği oyuncakları alarak, onun isteklerine cevap vererek yola çıkmak en iyi çözüm. Bu sadece seyahat için değil aslında bir yaşam biçimi olmalı ki hayat size de bebeğinize de mutlu olsun. Onun hangi saatte ne ihtiyacı olduğunu bilirseniz her şey saat gibi işler. Sadece uçarken iniş ve kalkışlarda bebekleri emzirmekte fayda var kulakları tıkanmasın diye. Emmeyen bebekler de biberon alırsa iyi olur. Kendimizi çocuklarımıza adayarak, onları ikinci plana atmayarak yaşamalıyız. Ve onları da planlarımıza dahil etmeli, hayata adapte etmeliyiz. Özlem Tunca

7-Ülkemizde, çocuğu olan ebeveynler, değil gezmeyi sosyal hayatlarını bile büyük ölçüde sınırlandırıyorlar. Hatta "çocuğun olunca bu kadar gezemeyeceksin" gibi bir algı da var çoğu insanda. Siz bu algıyı nasıl değerlendiriyorsunuz ve bu konuda ebevenylere tavsiyeleriniz var mı?
Çocukla gezmek en güzel çocuk büyütme formülü. Eve hapis olmadan, bağışıklık sistemi gelişerek, dışarıdaki hayata çocukların bebekliklerinden itibaren ayak uydurmalarından yanayım. Kesinlikle tedirgin olmasınlar. Eyvah çocuk ağladı, hasta oldu olacak diye düşünmeden rahatlıkla gezsinler derim.
Özelm Tunca

8-Son zamanlarda sosyal medya üzerine de eğildiniz. Hatta bunca yıldır kamera arkasında olan eşiniz de artık kamera önünde. Sosyal medya nasıl gidiyor? TV izleyici kitlesinin tepkisi ile sosyal medya takipçileri arasında nasıl fark var?
Sosyal medya bizim işimizin bir parçası. Sosyal medya hesaplarımızdan bizi takip etmek isteyen izleyicilerimiz, seyahat severlerimiz instagramdan @esirgenc @dunyayigeziyor @dunyayitadiyorum hesaplarından bizi takip edebilirler. Her türlü bilgiyi bulabilirler. Evet eşim de artık kamera önünde. Birbirimizi çekiyoruz. Lezzet keşfi yapan o, seyahat keşfi de bende. Artık nerede ne yenir için Dünyanın Tadı programını tavsiye edeceğim. Çünkü çok farklı bir yemek programı. Dünya lezzetlerine dair her şey yönetmenliğini yaptığım program dünyanın tadında. Cumartesi saat 15.15 Kanal7'de Dünyanın Tadı, Pazar günü saat 15.15'de Kanal7'de dünyayı geziyorum. Herkesi izlemeye davet ediyorum.
Özlem Tunca

9-Sunuculuk yaparak gezmek isteyenlere ne tavsiye edersiniz? Nereden başlamalılar?
Çok çalışmak, çok okumak, çok araştırmak lazım.
Özlem Tunca

10-Son olarak; Neredekal.com okurlarının mutlaka görmesini tavsiye edeceğiniz bir yurt içinden, bir de yurt dışından nereleri söylersiniz?
Dünyada: Moğolistan, Tunus, Nepal, Kolombiya; ülkemizde: Gaziantep, Rize, Mersin, Çanakkale.

Yorumlar

Gürcan AKPINAR 
30.01.2018
Gerçekten takdir edilesi bir bayan, yıllardır çocuğuyla gururla ve severek bu işi yapan ender insanlardan biri.