Netflix'te İzleyebileceğiniz Seyahat Temalı En İyi 10 Belgesel

Netflix'te İzleyebileceğiniz Seyahat Temalı En İyi 10 Belgesel

Paylaş
Zeynep Yeğiner  
Eklenme: 31 Ocak 2020
 • Son Güncellenme: 02 Şubat 2024
Netflix'te İzleyebileceğiniz Seyahat Temalı En İyi 10 Belgesel

Soğuk kış aylarında yapılabilecek en iyi aktivite battaniye altına geçip güzel bir şeyler izlemek olabilir. Seyahat tutkusuyla yanıp tutuşanlar içinse seyahat konulu yapımlar izlemek bile heyecanlanmaya yetiyor. Son yılların en popüler yayın platformu Netflix’te seyahat etme ilhamı veren, insanın ufkunu genişleten birbirinden kaliteli yapımlar mevcut. O zaman hemen mısırınızı patlatıp sizin için derlediğimiz Netflix’te izleyebileceğiniz en iyi seyahat temalı belgesellerden birini seçip izlemeye başlayın.

{ad:0}

Expedition Happiness

Expedition Happiness Netflix

2017 yapımı bu belgesel film yapımcısı Felix Starck ve müzisyen Selima Taibi'nin Almanya'daki hayatlarını bırakıp Amerika'ya gitmelerini konu alan sürükleyici bir yapım. Amerika'da ikinci el bir okul otobüsünü göz alıcı bir eve çevirerek Kanada ve Meksika'ya doğru yola çıkıyorlar. 1 saat 36 dakikalık belgeselde Amerika kıtasının el değmemiş güzelliklerini izlerken siz de belki de buralardan çekip gitme isteği duyacaksınız.

Jack Whitehall: Travels with My Father

Jack Whitehall Travels With My Father Netflix

İngiliz komedyen Jack Whitehall kendisiyle tamamen zıt karaktere sahip tutucu babası Michael ile birlikte dünyanın dört bir yanını birlikte keşfediyorlar. Phuket, Kamboçya gibi Uzakdoğu ülkelerinden tutun da Almanya, Romanya hatta İstanbul'u kapsayan bir Avrupa turu ile devam eden belgeselin 3. sezonunda Jack ve babası Michael Amerika'da geziyorlar.

Salt Fat Acid Heat

 Salt Fat Acid Heat Netflix

Yıllarca Chez Panisse'te aşçılık yapan Samin Nosrat bir yemeğin en önemli elementlerinin tuz, yağ, asit ve ısı olduğunu fark ettikten sonra bunu bir kitaba dökmeye karar veriyor. 2018 yılında ise Samin Nosrat bu elementlerin kullanıldığı leziz mutfakları keşfetmek için dört bölümlük bir belgesel yayınlıyor. Birinci bölümde İtalya'da "yağ"ı, ikinci bölümde Japonya'da "tuz"u, üçüncü bölümde Meksika'da "asit"i ve son bölümde ise Amerika'da "ısı"yı ele alıyor. Gittiği ülkelerin göz alıcı doğasını izlerken siz de kendinizi bir sonraki tatiliniz için bu yerleri değerlendirirken bulabilirsiniz.

Monty Don's Italian Gardens

Monty Don's Italian Gardens Netflix

İngiltere'nin önde gelen bahçecilik uzmanlarından Monty Don 2011 yapımı belgeselinde İtalya'nın muhteşem bahçelerini geziyor. Rönesans dönemi mimarisiyle öne çıkan İtalya'da Monty Don Roma, Floransa, Napoli ve Göller Bölgesi'ndeki göz alıcı bahçeleri geziyor.

Paul Hollywood'un Büyük Avrupa Gezisi

Paul Hollywood'un Büyük Avrupa Gezisi Netflix

Kendisini yarı zamanlı yarışçı olarak tanımlayan ünlü şef Paul Hollywood 2017 yapımı Netflix belgeselinde otomobilleriyle ünlü Avrupa ülkelerini geziyor. Sırasıyla İtalya, Almanya ve Fransa'nın muhteşem manzarası eşliğinde hızlı bir yolculuğa hazırsanız kemerlerinizi bağlayıp kumandanızı alın deriz.

Footprints: The Path of Your Life

Footprints: The Path of Your Life Netflix

2015 yapımı bu ilham verici belgeselde Arizona'dan yola çıkan 10 adamın dünyaca ünlü Santiago Yolu'ndaki maceralarını izlemek mümkün. 800 km'lik bu nefes kesici rotayı 40 günde yürümeye çalışan kişiler bu unutulmaz deneyim boyunca güçlerini ve inançlarını sınıyor. Fransa'dan başlayıp İspanya'nın Santiago de Campostela şehrinde sona eren yolculukta muhteşem manzaralara tanık olacaksınız.

Somebody Feed Phil

Somebody Feed Phil Netflix

2018 yapımı Somebody Feed Phil belgeselinde ünlü yapımcı Phil Rosenthal dünyanın dört bir yanına giderek o bölgenin gastronomi kültürünü tanıtıyor. Bangkok, Tel Aviv, Lizbon, New Orleans, Kopenhag, Dublin ve pek çok şehri görme şansınızın olduğu bu seriyi izlerken yanınıza atıştırmalık bir şeyler almanızı öneririz.

Journey to Greenland

Journey to Greenland Netflix

Grönland'ın eşssiz manzarasını, kültürünü ve sıcak insanlarını izleyebileceğiniz bu belgeselde Thomas ve Thomas adlarındaki iki Fransız arkadaş Grönland'daki babalarını ziyarete gidiyor. 1 saat 38 dakikalık bu belgeselde karlar altındaki ülkeyi izlerken içiniz ısınacak.

9 - Conan Without Borders

Conan Without Borders Netflix

Dünyaca ünlü komedyen Conan O'Brien bu kez mizah anlayışını dünyanın dört bir yanına yaptığı ziyaretlerle hem güldürüyor hem geziyor. Her biri 40 dakikalık olan 8 bölümde Conan Güney Amerika, Japonya, Küba, Afrika, Güneydoğu Asya, Amerika ve Avrupa'yı geziyor.

10 - Dark Tourist

Dark Tourist Netflix

İşte size alışılmışın dışında bir öneri ile geliyoruz. 2018 yapımı olan Dark Tourist'in sunucusu ve yapımcısı David Farrier insanların daha çok tatil ve eğlence için tercih ettikleri ülkelerdeki kimsenin gitmeye cesaret edemediği "korkunç" ve "tehlikeli" yerlere gidiyor. Meksika'daki Aziz Ölüm Tarikatı'nın kurucusuna gidip onlarla şeytan çıkarma ayinine katılıyor, Japonya'da tsunamiden zarar gören ve radyasyon tehlikesi olan nükleer santrali geziyor. Bunların yanında Latin Amerika, Afrika, Güneydoğu Asya ve Avrupa ülkelerini de ziyaret ediyor. Farklı bir seyahat yapımı izlemek isterseniz Dark Tourist'e bir şans verin deriz.

Yorumlar

Sevil Mert 
03.02.2020
Hepsini izlemişim. "Expedition Happiness" benim için hayal kırıklığı idi. Onun dışındakiler çok keyifli. Tavsiye ederim.
Benzer Yazılar