Kuzguncuk'ta Çekilmiş Diziler

Kuzguncuk'ta Çekilmiş Diziler

Paylaş
Seyhan Ahen  
Eklenme: 20 Haziran 2022
 • Son Güncellenme: 19 Ekim 2023
Kuzguncuk'ta Çekilmiş Diziler

İstanbul’un tarihi semtlerinden olan Üsküdar’ın göz bebeği Kuzguncuk, gezilecek yerler bakımından oldukça renkliyken, arnavut kaldırımlı sokakları, cumbalı tarihi konakları ve hala mahalle kültürünü yaşatan gelenekleriyle bambaşka bir İstanbul deneyimi sunuyor. Tarihi ve kültürel dokusu sayesinde günümüze kadar pek çok dizi ve filme ev sahipliği yapmış olan bu güzel semt, yıllar geçse de güzelliğine güzellik katmaya devam ediyor. Eğer siz de sevdiğiniz Türk dizilerinin izini Kuzguncuk’ta sürmek isterseniz, bu yazımız tam size göre!

{ad:0}

{search:kuzguncuk-otelleri,Kuzguncuk Otelleri}

Perihan Abla 1986-1988

Yayınlandığı dönemde çok sevilen ve hem mahalle kültürü hem de sıcacık komşulukların ön planda olduğu Perihan Abla, dostlukla harmanlanmış hayatlara odaklanıyor. İki kardeşine bakmak zorunda olan Perihan Abla, onu çok seven Şakir ve mahalledeki samimi yaşam, hala diziyi anmamıza sebep oluyor.

{search:uskudar-otelleri,Üsküdar Otelleri}

Ekmek Teknesi 2002-2005

Unutulmaz jenerik müziği, samimi ilişkilerin kurulduğu aile ve komşuluk hayatı ve yaşama her zaman sevgiyle yaklaşan insanların hikayesini anlatan Ekmek Teknesi, yayınlandığı dönemden günümüze hala izlenmeye devam ediyor. Nusret Baba, Ayhan Anne, Korkut ve Heredot Cevdet, sizleri unutmadık!

Hayat Bilgisi 2003-2006

Eski bir gençlik dizisi söyle deseler, aklıma ilk olarak Hayat Bilgisi gelir, sizce de öyle değil mi? ''Hoca camide'' sözleriyle hepimize ders veren Afet öğretmen ve okuldaki eğlenceli maceralarıyla bizleri ekran başına kilitleyen Pikaçu, Kopil, Ortega, Barbie, Törpü, Kikirik lakaplı öğrencilerle Hayat Bilgisi, efsane diziler arasında yer alıyor.

Bir Dilim Aşk 2004

Berna Laçin ve Mustafa Uğurlu’nun başrollerini paylaştığı Bir Dilim Aşk, eşini kaybeden ve 6 yaşındaki kızıyla yaşayan pastane işletmecisi Nehir ile ünlü bir estetik cerrah olan Ferit’in aşk dolu ilişkilerini anlatıyor. Samimi ilişkilere ışık tutan dizi, her daim içimizi sıcacık yapıyor.

{search:kadıkoy-otelleri,Kadıköy Otelleri}

Hatırla Sevgili 2006-2008

Zengin oyuncu kadrosu ve içimize işleyen konusuyla seyircisini her hafta ekranlara kilitleyen Hatırla Sevgili, Büyükada ve Beyoğlu gibi farklı semtlerin yanı sıra Kuzguncuk’ta da çekilmiş. 1950’li yılların atmosferinde yaşanan bir aşk hikayesini ve o dönemin siyasi ve sosyal durumunu anlatan dizi, hala büyük bir keyifle izlenmeye devam ediyor.

Kara Sevda 2014-2017

Başrollerinde Neslihan Atagül ve Burak Özçivit’in yer aldığı Kara Sevda, sadece Kuzguncuk’ta değil, pek çok semtte çekildi. Ancak Kemal’in ailesinin evi Kuzguncuk’ta yer alıyor. Kemal ve Nihan’ın aşk dolu hikayesine odaklanan Kara Sevda, mucize ve imkansızlıklarla dolu bir aşka tutunma hikayesini anlatıyor.

No:309 2016-2017 

Evlilik, aşk, dostluk gibi konuları ele alan, hem güldüren hem de düşündüren aile dizisi No:309, Lale ve Onur’un maceralarını ekrana getiriyor. Dizi farklı mekanlarda çekilse de, Lale ve ailesinin yaşadığı iki katlı ahşap ev Kuzguncuk’ta yer alıyor. Komedi ve aile sıcaklığının bir arada olduğu dizide, karşımıza her daim sürprizler de çıkıyor.

Akıncı 2021

Şükrü Özyıldız ve Büşra Develi’nin başrollerini paylaştığı Akıncı dizisi, kökleri Osmanlı İmparatorluğu’na dayanan ve kendini İstanbul’u korumaya adamış bir süper kahramanın hikayesini anlatıyor. İstanbul’un pek çok tarihi semtinde çekilmiş olan dizinin en fazla yer aldığı semt ise Kuzguncuk olarak dikkat çekiyor.

Kuzguncuk Nerede, Kuzguncuk’a Nasıl Gidilir? 

Üsküdar ilçesinde yer alan Kuzguncuk, Anadolu Yakası’nın en sevilen semtleri arasında bulunuyor. Kuzguncuk’a ulaşmak için Üsküdar’dan otobüse binebilirsiniz. Yürümeyi seviyorsanız Üsküdar’dan Kuzguncuk’a kadar sahil yolundan yürüyerek de buraya ulaşabilirsiniz.