Dünyanın En İlginç 10 Oteli

Dünyanın En İlginç 10 Oteli

Paylaş
Sevgi Özdil  
Eklenme: 20 Nisan 2016
 • Son Güncellenme: 29 Şubat 2024
Dünyanın En İlginç 10 Oteli

Otel ve konaklama denilince insanın aklında hep odaları bulunan standart binalar gelir. Ama bu sefer sizi bu standartların dışına çıkarıyoruz ve dünyanın çeşitli bölgelerinden benzersiz bir tatil ve konaklama imkanı sunan otelleri sunuyoruz. Dünyanın en ilginç 10 otelini seçerken kriterimiz onların mimarisi ve bulundukları ortam oldu. Bu otellerin kimisini internette mutlaka görmüşsünüzdür ancak görmedikleriniz de sizde kesinlikle hayranlık uyandırarak konaklama isteği uyandıracak

{ad:0}

Free Spirit Spheres / Kanada 

Free Spirit Spheres

Bu otel doğa severleri kendine aşık edebilecek kadar güzel. Doğanın kucağında benzersiz bir deneyim sunan bu otel, yemyeşil bir doğada ve ağaç evlerde konaklama imkanı sunuyor misafirlerine. 

The De Vrouwe Van Stavoren Hotel / Hollanda 

The De Vrouwe Van Stavoren Hotel

Staroven'in eski limanında muhteşem bir manzaraya sahip olan The De Vrouwe van Stavoren özelliği ise; hurdaya çıkmış dev 4 şarap fıçısının alınıp otel binasına eklenmesi. Giriş kata eklenen bu 4 fıçı çok da lüks diyemeyeceğimiz konaklama birimleri olarak kullanılıyor. 

Poseidon Undersea  / Japonya

 

Poseidon Undersea Resort

Japonya'nın Fiji Adası yakınlarında yer alan bu etkileyici otel denizin yaklaşık 27,4 metre derinliğinde. Odaları ise hiçbir yer ile kıyaslanamayacak bir manzaraya sahip. Bu manzarayı oluşturan şeyler ise; harika renklere sahip mercan resifleri ve çok çeşitli deniz canlıları. Kayıtların internet üzerinden alındığı bu tesiste konaklamak için acele edin ve kaydınızı oluşturun. 

Sala Silvermine / İsveç 

Sala Silvermine

Yer kabuğunun derinlerinde bir süit odaya ne dersiniz? Ürkütücü bir havaya sahip olsa da konaklamada farklı bir deneyim arayanların tercihi olabilir bu maden otel. Öyle ki bu tesis dünyanın en derin otel odasına da ev sahipliği yapıyor. Bu maden otel tüm yıl boyunca sadece 2 derece sıcaklığa sahip. Ama merak etmeyin, süit oda 18 dereceye kadar ısıtılıyor ve yanında fazladan bir çift battaniye de veriliyor. Cep telefonlarının bile çalışmadığı bu odada rahatınız ve konforunuz için her şey düşünülmüş durumda. 

Qasr Al Sarab Oteli / Birleşik Arap Emirlikleri 

Qasr Al Sarab Oteli

Birleşik Arap Emirlikleri’ne bağlı Abu Dhabi'ye yolunuz düşer de farklı bir tatil ya da konaklama ararsanız istikamet çöl. Evet, yanlış duymadınız çöl. Qasr Al Sarab Desert Resort, Abu Dhabi çölünde sizlere sıra dışı bir konaklama sunuyor. Turizmcilerin otel için yorumu ise; çölde vahayı andıran bir otel.

Capsule Hotel / Hollanda

Kapsül Otel

Hollanda bildiğiniz gibi kanallar ülkesi. Bu kanallarda yer alan evlere ve otellere alternatif bir de Capsule Hotel var. 2 adet kapsülden oluşan otelde odalar üç kişinin kalabileceği şekilde dizayn edilmiş. Hague isimli Hollanda kasabasında bulunan bu otelde suyun üstünde konaklamanızı gerçekleştirebilirsiniz. 

Jumbo Hostel / İsveç 

Jumbo Hostel

Dünyanın ilk uçak oteli olma özelliği taşıyan bu tesis aynı zamanda da bir hostel. Stockholm'de bulunan Boeing 747 jumbo jet, hurdalığa götürülmekten son anda kurtarılarak, Stockholm’ün Arlanda havaalanında 25 kişilik bir hostele dönüştürülmüş durumda. Yaklaşık 6 metrekarelik alanlardan oluşan her odada televizyon bile var. Otelin en gözde odası ise tabi ki de kokpit odası.

Hotel De Glace / Kanada 

Hotel De Glace

Kanada'da misafirlerini ağırlayan bu buz otel konuklarına eşsiz bir deneyim vadediyor. Fotoğraflarına bakarken bile üşüten buz otel ve buz odalar farklı bir tatil ve konaklama arayışı içerisinde olan herkesi bekliyor. 

The Corona Save the Beach Hotel / İspanya 

The Corona Save the Beach Hotel

Dünyada Save The Beach olarak birkaç tane benzer tepki ile doğmuş otel bulunmaktadır. Save The Beach Hotel'lerin hepsinde duvarlar, Avrupa kıyılarında turistlerin ve gelgit akıntılarının bıraktığı moloz ve çöp eşyalarla oluşturulmuş. Projenin sorumlularından Rose Qiqueras, bu projeyi turizmin çizdiği resimlere ters düşen durumu göstermek için başlattığını belirtmiş 

Bonus: Kapadokya / Türkiye 

The Corona Save the Beach Hotel

Tarihi Kapadokya bölgesi misafirlerini mistik ve masalsı ortamı ile ağırlamakta olup tipik Kapadokya mimarisi ile yapılmış tesislere sahiptir. Kapadokya mimarisi derken kast ettiğimiz şey ise; bin yılı geçkin kaya yerleşimleri. Bu yerleşimler ile öne çıkan Kapadokya otelleri ise muhteşem bir konaklama deneyimi sunuyor misafirlerine. Oteller kayaların içine oyulmuş ve odaları da bölgedeki taşlar kullanılarak tasarlanmıştır. Kapadokya otelleri nin her biri gizli dünyasında misafirlerini dört mevsim ağırlamaya devam ediyor. {product:4}

Yorumlar

Sevgi Özdil 
29.09.2016
Sayın Hakan Karlı; yazının kapak fotoğrafında yer alan tesis; Kakslauttanen Igloo East Village. Tesis; Finlandiya’da hizmet vermektedir.
hakan karlı 
29.09.2016
Resimde görülen otel hakkında bilgi yok? Neresi acaba?
Editor 
22.04.2016
3. maddede yer alan Poseidon Undersea Resort\'te kalmak, herhalde en büyük hayallerimden biridir. :) Konaklama fiyatlarını düşünemiyorum bile.