Barselona'yı Gezmek İçin 10 Neden

Barselona'yı Gezmek İçin 10 Neden

Paylaş
Anonim  
Eklenme: 05 Temmuz 2011
 • Son Güncellenme: 17 Mart 2023
Barselona'yı Gezmek İçin 10 Neden

İspanya'nın en büyük ikinci şehri olan Barselona, Katalunya özerk bölgesinin başkenti.

Sadece Katalunya’nın değil tüm yarımadanın dinamizmini sırtlanan bu şehir, eğlence düşkünü esmer insanları ile yılda 5 milyon turisti misafir ediyor. Bu sayı ile Avrupa’nın en çok ziyaret edilen şehirleri arasında yer almayı başaran Barselona’yı gezmek için ise en çok tercih edilen mevsimler ilkbahar ve sonbahar...

Katalunya Meydanı: Barselona’yı gezmek istiyorsanız turunuza başlayacağınız yer Katalunya Meydanı olmalı, çünkü burası şehrin kalbinin attığı yer. Aynı zamanda ulaşım ağının da merkezi durumunda bulunan bu meydan, Taksim Meydanı’na benzetilse de, 3 – 4 kat daha büyük olduğunu hatırlatmakta fayda var. Öyle ki; 50 bin m2 genişliğindeki bu meydanın ortasında, heykellerle, çeşmelerle süslü bir park bulunuyor. Denk gelirseniz eğer, bu meydanda düzenlenen bir konseri izleyerek, meydanın ruhunu daha iyi yaşayabilirsiniz.

{ad:0}

Las Ramblas Caddesi: Ulaşım ağının merkezi Katalunya Meydanı ile Kolomb heykeli arasındaki 2 kilometre boyunca uzanan cadde, Barselona’nın İstiklal’i, Las Ramblas... Peki, Victor Hugo’nun dünyanın en güzel caddesi olarak tanımladığı Las Ramblas’nın daha önceden kuru bir dere yatağı olduğunu biliyor muydunuz? Arapça kumlu nehir anlamına gelen ramla kelimesinden ramblaya dönüşerek caddeye ismini vermesi bunun en büyük göstergesi. Las Ramblas’da boydan boya yürümeden, sokak sanatçılarını izlemeden, sangria limonlu şarabını içmeden Barselona’yı gezmek olmaz…

Gaudi

Gaudi'nin Eserleri: Barselona şehrinin mimarı Antoni Gaudi, Katalan modernizminin en iyi temsilcisi olarak bilinir. Katolik inancı ve Katalan kültürünün birlikte yoğrulması ile ortaya çıkardığı şaheserlerin en ünlüsü La Sagrada Familia'dır. Yapımına 1882 yılında başlanan bu bazilikanın hala tamamlanmaması, halk arasında "bitmeyen kilise" unvanını almasına sebep olmuştur. Taş Ocağı olarak anılan Casa Milà binası, tekstil üreticisi için tasarlanmış olan Casa Calvet, Barselona'nın diğer davetkâr yapılarıdır.

Park Güell: Gaudi’nin en renkli eseri olarak nitelendirilen Park Güell, 1910’lu yıllarda soylu aileler için tasarlanmış olsa da uzun zamandır dünyanın dört bir yanından gelen herkesi misafir ediyor. Gracia Meydanı’ndaki El Carmel Tepesi’nde bulunan park, Gaudi’nin birçok eseri gibi UNESCO Dünya Miras Listesi’nde yer alıyor. Canlı renklerdeki seramik parçalardan oluşan eserlerin süslediği bu parka giderseniz eğer Gaudi’nin 20 yıl boyunca yaşadığı müze evi gezmeyi unutmayın!

Mont Juic

Palacio del Flamenco: Güney İspanya’ya özgü olan flamenkonun müziğini dinlerken hüznü ve asiliği duyuyor, dansını izlerken keskin hareketlerin yarattığı başkaldırıyı görüyorsunuz. Eşyalara vurularak başlayan dansın kökeni, Çingeneler’in müzikten mahrum tutulduğu zamanlara dayanıyor. Müziğin evrensel dilinden uzak tutulan Çingeneler eşyaları müzik aleti gibi kullanarak Flamenkoyu ortaya çıkarıyorlar. Sizin de eşlik etmek isteyeceğiniz bu dansın iyi sahnelendiği yerlerden birisi de Palacio del Flamenco. Barselona gezinizde bir akşamınızı burada sahnelenen flamenkoya ayırın ve müziğin, dansın evrenselliğini iliklerinize kadar hissedin.

Benzer Yazılar