Eskişehir Merkez Gezilecek Yerler ve Tarihi Yerler

Eskişehir civarında görülmesi gereken 0 yer.
En Çok Tavsiye Ettiklerimiz
Kriterlerinize uygun sonuç bulunamadı.

Eskişehir Merkez Gezilecek Yerler ve Tarihi Yerler

Eskişehir kolay bir ulaşım ağına sahip olması, öğrenci kenti olarak anılması ve de bünyesinde barındırdığı pek çok tarihi mekan ve doğal güzellik ile her sene pek çok turisti bünyesinde ağırlıyor. Toplamda 14 tane ilçeye sahip olan kentin merkez ilçesi olarak ise Odunpazarı ilçesi gösteriliyor.

Bu bağlamda Eskişehir merkez gezilecek yerler arayışında olan turistlerin karşısına da genelde Odunpazarı ve de çevre bölgelerde yer alan mekanlar çıkıyor.

Eskişehir merkez gezilecek mekanlar denince akla ilk olarak Tarihi Odunpazarı Evleri geliyor. Osmanlı Dönemi’nden günümüze dek ulaşan bu tarihi evler, aynı zamanda şehrin de en çok ziyaret edilen mekanları arasında yer alıyor.

Yörede anlatılan bir rivayete göre, bu bölgeye yerleşmeyi düşünen halk Odunpazarı ile Porsuk Çayı’nın olduğu yerlere birer koyun ciğeri asıyor. Ardından bu ciğerlerden hangisi daha uzun süre dayanırsa da o bölgeyi kendilerine yerleşim yeri olarak seçiyorlar.

Sonuç olarak ciğerin en uzun süre Odunpazarı bölgesinde taze kaldığını ve de bu bölgenin ilk yerleşim yeri olduğunu öğreniyoruz. Tarihine kısaca bir baktığımız Odunpazarı Evleri, tarih kokak sokakları ve de çarşısı ile şehrin turistik yüzünün önemli bir parçası olarak karşımıza çıkıyor.

Tüm bunlara ek olarak Odunpazarı Evleri’nin UNESCO Dünya Mirasları Listesi içerisinde kendisine yer bulması da bu bölgenin değerini bir kat daha artırıyor.

Eskişehir merkez tarihi yerler gezimizdeki bir sonraki durağımız ise Kurşunlu Camii ve Külliyesi olarak karşımıza çıkıyor. Bu değerli mekan, 16. yüzyılda inşa edilen bir Osmanlı eseri. Döneminin vezirlerinden bir tanesi olan Çoban Mustafa Paşa tarafından 1517 ile 1525 seneleri arasında inşa ettiriliyor. Külliyenin içerisinde pek çok yapı bulunuyor.

Bunları şu şekilde sıralayabiliriz: şadırvan, cami, zaviye, harem, imaret, türbe, talimhane ve de iki adet kervansaray. Külliye içerisinde yer alan caminin kubbesinin kurşun ile kaplanmasından dolayı ise bu ismi alıyor. Külliyenin içerisinde bulunan bir diğer mekan olan kervansarayda, günümüzde Cam Sanatları Merkezi bulunuyor.

Bununla birlikte bu bölgede Uluslararası Odunpazarı Cam Festivali gibi pek çok farklı etkinlik de düzenleniyor. Yine külliye içerisinde yer alan mektep bölümü de günümüzde bir kütüphane olarak işlev görüyor. Medrese bölümünde de dünyada bir ilk olma özelliği taşıyan Lületaşı Müzesi bulunuyor.

Tüm bu yönleri ile bakıldığında Kurşunlu Camii ve Külliyesi sadece tarihi bir mekan olarak değil şehrin önemli bir sanat ve kültür merkezi olarak da karşımıza çıkıyor. Eskişehir merkez gezilecek yerler arasında bulunan bu değerli mekanı, gezi listeniz içerisine mutlaka eklemenizi tavsiye ediyoruz.

Balmumu Heykeller Müzesi, Eskişehir merkez gezilecek yerler içerisinde ülkemizden ve dünyadan turistlerin beğeniyle ziyaret ettikleri müzeler arasında bulunuyor. 2013 yılında ziyaretçileri ile buluşan bu müze içerisinde 200’den fazla ismin balmumu heykeli yer alıyor.

Başta Atatürk olmak üzere kültürel, sanatsal ve siyasi anlamda öne çıkan isimlerin heykelleri açıldığı günden günümüze dek milyonlarca kişi tarafından ziyaret ediliyor. Müzenin gelirleri ise çeşitli burs ve destek programları aracılığıyla öğrenciler için kullanılıyor.

Siz de bu keyifli mekanı görmek isterseniz Balmumu Heykeller Müzesini, Eskişehir merkez gezilecek yerler listeniz içerisine ekleyebilirsiniz.

Şelale Park, Eskişehir merkez doğal güzellikler listesi arasında karşımıza çıkıyor. Yaklaşık 38 bin metrekarelik bir alan kaplayan bu parkı ziyaret listeniz içerisine eklediğinizde sizleri harika bir Eskişehir manzarası bekliyor. Parkta karşınıza çıkabilecek tek görülmeye değer unsur sadece bu manzara değil.

Park içerisinde bulunan ve kapladığı 1400 metrekarelik alanla dikkatleri üzerine çeken yapay şelale de bölgenin görmeye değer yerleri arasında yer alıyor. Parkın içerisinde edebiyat tutkunu misafirlerin yüzünü güldürecek Don Kişot temalı heykeller ve yel değirmeni de bulunuyor.

Yeşillikler içerisindeki Şelale Park yaz kış fark etmeksizin turistlerin yanı sıra yöre halkı tarafından da bol bol ziyaret ediliyor.

Eskişehir merkez kaplıcaları arasında ve de ilçeler içerisinde de karşımıza termal suyun bulunduğu pek çok mekan çıkıyor. Eskişehir, Porsuk Çayı ve de kollarının yanında bulunan bir su kenti olduğu için termal kaynaklar açısından bu derece zengin olmasına da şaşırmamak gerekiyor.

Romatizma, kalp damar hastalıkları, sinir sistemi rahatsızlıkları, kadın hastalıkları, siyatik, böbrek ve idrar yolu rahatsızlıkları gibi pek çok rahatsızlığın tedavisinde destek amaçlı olarak Eskişehir merkez kaplıcaları yöre halkı ve turistler tarafından tercih ediliyor.

Bu değerli mekanları Eskişehir merkez gezilecek yerler listeniz içerisine almadan önce hekiminize de bu konuyu danışmanızı tavsiye ediyoruz.

Eskişehir merkez doğal güzellikler listesinin ve de belki de Eskişehir’in en bilinen mekanlarından bir tanesi ise Porsuk Çayı oluyor. 448 kilometrelik bir uzunluğa sahip olan Porsuk Çayı, Eskişehir ile Kütahya şehirlerinin içerisinden geçiyor ve de Sakarya ili çevresine dökülüyor.

Eskişehir’in en değerli gezi mekanlarından bir tanesi olan bu çay Tepebaşı ile Odunpazarı ilçelerini birbirinden ayırıyor. Ayrıca şehrin ortasında yer alması yönüyle de dikkatleri üzerine çekiyor. Porsuk Çayı üzerinde birbirinden farklı pek çok aktivite düzenleniyor. Çay üzerindeki gondollar hem turistik amaçlı hem de ulaşım amaçlı olarak kullanılıyor.

Porsuk Çayı çevresinde ise konaklamanıza imkan sağlayacak tesisler yer alıyor. Şehir halkının ve turistlerin dinlenmek ve de hoşça vakit geçirmek için tercih ettikleri Porsuk Çayı ve çevresini, Eskişehir merkez gezilecek mekanlar listeniz içerisine ekleyebilirsiniz.

Eskişehir merkez tarihi yerler arasındaki Atlıhan El Sanatları Çarşısı ise, 1850 senesinde inşa ediliyor. İnşa edildiği dönemde çevre bölgelerden gelen pazarcı ve de köylüler yörede hem alım satım yapıyor hem de konaklıyor. Zaman içerisinde çeşitli isimler alan han, günümüzdeki amacına ise 2006 senesinde yeniden inşa edilmesi ile kavuşuyor.

Atlıhan El Sanatları Çarşısı ziyaretiniz esnasında karşınıza pek çok hediyelik eşya dükkanı, lüle taşı ürünleri ve de el yapımı ürünler çıkıyor. Bu bağlamda özellikle el sanatları ve el yapımı ürünleri seven turistler tarafından sıkça ziyaret ediliyor. Çarşı aynı zamanda Kurşunlu Camii ve Külliyesi ile karşılıklı bir konumda bulunuyor.

Çarşı geziniz sonrasında bu külliye içerisinde bulunan Lületaşı Müzesi ve diğer pek çok değerli mekanı da Eskişehir merkez gezilecek yerler ziyaret listeniz içerisine ekleyerek görebilirsiniz.

Tüm bunlara ek olarak Eskişehir’in leziz bir mutfak kültürüne sahip olduğunu da sizlere hatırlatmak istiyoruz. Bu yöre ile ünlenen ve halk tarafından sıklıkla tüketilen çibörek, balaban köfte, kıygaşa, haşhaşlı çörek, kalabak suyu gibi lezzetleri de Eskişehir ziyaretiniz esnasında tatmanızı tavsiye ediyoruz.

Yolunuz Eskişehir merkezine kadar düştüyse, merkezdeki tüm bu mekanların yanı sıra Eskişehir ilindeki diğer pek çok tarihi ve doğal güzelliklere sahip yeri de ziyaret rotanız içerisine eklemek isteyebilirsiniz. Eskişehir gezilecek mekanları hakkında detaylı bilgi almak için sizlere özel olarak hazırladığımız Eskişehir gezilecek yerler listesine kolayca ulaşabilirsiniz.

Bununla birlikte Eskişehir ziyaretiniz esnasında karşınıza çıkabilecek konaklama seçeneklerini görüntülemek için sitemizde yer alan Eskişehir merkez otelleri sayfasından yararlanabilirsiniz. Sizlere, rotanızdaki tüm bu mekanları keyifle gezeceğiniz dolu dolu bir Eskişehir seyahati diliyoruz.