Yaz Mevsimini Uzatmanın Kısa Yolu: Kızıldeniz

Yaz Mevsimini Uzatmanın Kısa Yolu: Kızıldeniz

Paylaş
Anonim  
Eklenme: 12 Aralık 2012
 • Son Güncellenme: 17 Mart 2023
Yaz Mevsimini Uzatmanın Kısa Yolu: Kızıldeniz

Soğuk kış günlerine henüz merhaba demeden, kendinize birkaç gün daha vakit ayırın ve Akdeniz'e farklı bir kıtadan bakın. Kasım ayında Kızıldeniz'in incisi Sharm el Sheikh'e çevirin rotanızı!

Sonbaharı buram buram yaşadığımız bu günlerde, gözler hala güneşli havaları arıyor. Sabah uyanınca biraz ışık çarpsa yüzümüze, açıyoruz perdeyi sonuna dek, sıcaklığı tüm güzelliği ile davet ediyoruz içeri.

Soğuk kış günlerine henüz merhaba demeden, kendinize birkaç gün daha vakit ayırın ve Akdeniz’e farklı bir kıtadan bakın. Kasım ayında Kızıldeniz’in incisi Sharm el Sheikh’e çevirin rotanızı ve Kasım ayında sıcak havayı hissetmenin, renkli balıkların süslediği denizlerde olmanın tadını çıkarın.

{ad:0}

İstanbul hareketli direk uçuşlarla gidebileceğiniz Sharm El Sheikh, Mısır’ın önde gelen tatil ve turizm merkezlerinden biri. Mısır’ın Sina Yarımadası’nın güney ucunda yer alan Sharm el Sheikh özellikle deniz turizmini sevenler tarafından tercih ediliyor. Suyun sıcaklığı, birbirinden renkli deniz canlıları, neredeyse tüm su sporlarına elverişli olması denizi seven herkesi bu bölgeye çekiyor.

Kolay vize alınabilen ülkeler arasında yer alan Mısır’a daha önce gitmediyseniz eğer tur programlarını tercih edebilirsiniz. Yaklaşık 2.30 saatlik uçuşla, doğrudan Sharm el Sheikh’e ulaşabiliyorsunuz. Konaklama açısından misafirlerine farklı seçenekler sunuyor olması da bölgenin avantajlarından. Dilerseniz lüks bir oteli, dilerseniz deniz kenarında şirin bir oteli tercih edebilirsiniz.

Bu noktada önerimiz, günün çoğunluğunu dışarıda geçirmeyi planlayanların küçük ve butik otelleri tercih etmeleri yönünde olacaktır. Denizle, bilhassa dalışla ilgileniyorsanız eğer mavilerden uzaklaşmayı ve otele dönmeyi hiç istemeyeceksiniz.

Günün çoğunluğunu deniz kenarında geçirebilir, tertemiz sularda, renkli balıklarla yüzebilirsiniz. Zemini camla kaplı olan gezi teknelerini tercih edebilir, sualtını bambaşka bir açıdan görebilirsiniz.

Haberin tamamı için: Bilgemed Bülten / Sayı 2

Benzer Yazılar