Ülkemizin Meditasyon Yapmak İçin Tercih Edebileceğiniz 7 Eşsiz Yeri

Ülkemizin Meditasyon Yapmak İçin Tercih Edebileceğiniz 7 Eşsiz Yeri

Paylaş
Bengi Alkaya  
Eklenme: 28 Aralık 2017
 • Son Güncellenme: 19 Aralık 2023
Ülkemizin Meditasyon Yapmak İçin Tercih Edebileceğiniz 7 Eşsiz Yeri

Bedeniniz kadar ruhunuzun ve zihninizin de dinlenmeye ihtiyacı var. Monoton bir düzende ilerleyen günlük yaşam koşuşturmasından sıyrılmak ise ancak kendinize vakit ayırmanızla sağlanabilir. Yoga ve meditasyon ise tam da bu aşamada imdadınıza yetişecek çözümlerden biri. Hem yoga hem de meditasyon sayesinde bir süre sonra ruhsal durumunuzda yaşadığınız ferahlama hissi ile günlük hayatınızda çok daha pozitif bir insan olursunuz. Peki kendinize bir güzellik yapıp meditasyonunuzu huzur dolu bir ortamda yapmaya ne dersiniz? İşte sizi tüm stresinizden arındıracak ve meditasyon için tercih edebileceğiniz o yerler.

{ad:0}


Faralya

 

faralya yoga

Uzunyurt ismiyle de bilinen Faralya ülkemizde huzuru iliklerinize kadar hissedebileceğiniz yerlerin başında gelir. Muğla’nın Fethiye ilçesine bağlı bir köy olan Faralya esasında içerisinde onlarca güzelliği barındıran 40 km’lik bir alandan oluşuyor. Kelebekler Vadisi, Kabak Koyu, Cennet Koyu, Likya Yolu ve tarihi kalıntıları köyü böylesine eşsiz yapan o değerler arasında... Güne doğanın kalbinde başlamanın getirdiği o his ömrünüzde bir kez olsun tatmanız gereken duygulardan biri. Bölgenin görülmeye değer muhteşem doğası tabi ki onu yoga ve meditasyon için de sıklıkla tercih edilir konuma getiriyor. Faralya’da yer alan çok sayıda konaklama tesisi ise size yoga yapabileceğiniz alanı zaten sağlıyor. Hatta tesislerde daha önce deneyimlememiş olanların eğitim alma şansı bile var.

Karakaya Köyü

 

bodrum karakaya

Bodrum Gümüşlük’te doğal halinden hiç ödün vermemiş bir köy Karakaya. İsmini sırtını verdiği büyük kaya parçalarından alıyor. Eski Rum evlerinden oluşan taş binaların sıra sıra dizilmiş olduğu bu alan bize adeta bir masal köyünü anımsatıyor. Nefes kesen bir vadi, kızıla çalan gün batımı ve Bodrum’un huzur veren lacivert denizinin hakim olduğu manzarası ise köyün kendine mahsus duruşunu bir o kadar eşsiz kılıyor. Köyde yer alan inziva merkezi Karakaya Retreat ise aradığınız huzuru her şeyiyle size vermeye hazır. Yıl boyunca düzenlenen ve size rehber olacak meditasyon etkinliklerinin yanı sıra konaklama imkanı da bulacağınız bu merkezde bambaşka bir yolculuğa çıkabilirsiniz.

Bördübet

 

bördübet yoga

Marmaris’in küçük bir köyü olan Bördübet kuşları, çam ormanları, bitkisi, doğası ve yeşiliyle adeta yağmur ormanlarını anımsatıyor. Beldenin isminin ise dilden dile anlatılan ilginç bir hikayesi var. Hikayeye göre bir dönemler İngiliz askerlerinin saklandıkları bu bölgede askerler kuş çeşitliliğine hayran kalmışlar. İsmini "kuş yatağı" anlamına gelen "bird the bed" koymuşlar. O gün bugündür ismi söylene söylene Bördübet olmuş. İşte siz burada beldenin sahip olduğu muhteşem denizle buluşurken aynı zamana aradığınız huzuru da bulabiliyorsunuz. Öyle ki beldenin otellerinden Golden Key Bördübet bu konuya bir hayli önem vermiş durumda. Tesiste detox kampları ve eğitmenler ile meditasyon çalışmaları yapılabiliyor.


Assos

 

asoss yoga

Ayvacık’a 17 km mesafede yer alan ve Behramkale’ye bağlı bir antik kent olan Assos Antik Kenti, M.Ö 6 yy’da denize karşı yüksek bir tepede kurulmuştur. Osmanlı döneminde kentin farklı bir yöne doğru gelişme göstermesiyle ise ortaya Behramkale Köyü çıkmıştır. İşte bugün iç içe geçmiş olan bu köy ve antik kent, önemli SİT alanlarımızdan biri konumundadır. Her yıl yalnızca ülkemizden değil dünyanın dört bir yanından ziyaretçisini ağırlayan eşsiz bölge, hiç şüphesiz her yönüyle daha sakin ve huzurlu bir seyahat arayışında olanlara hitap etmeye devam ediyor. Durum böyle olunca da Assos’ta yer alan butik oteller ve muhteşem doğa ortamı sizi her şeyden uzaklaşıp meditasyon yapmaya doğru çekiyor.


Boncuk Koyu

 

boncuk koyu yoga

Muğla’nın Marmaris ilçesine bağlı kendine has bir koy olan Boncuk Koyu’nu, ülkemizin el değmemiş güzelliklerinden biri olarak tanımlayabiliriz. İlçeden araçla yaklaşık 30 dakika içerisinde ulaşabileceğiniz bu koy ismini denizde bulunan ve tıpkı bir boncuğu andıran çakıl taşlarından alıyor. Deniz suyunun Gökova Körfezi’nde bulunan diğer koylardan daha sıcak olduğu bölge aynı zamanda dalış için de sıklıkla tercih ediliyor. Koyun bir de sıklıkla tercih edilme nedenleri arasında yoga ve meditasyon kampları geliyor. Öyle ki bu programlar sayesinde hem koyun güzelliğine doyuyor hem de üzerinizdeki tüm yüklerden tamamen arınabiliyorsunuz.

Olimpos

 

olimpos yoga

Doğa ve tatil denince ilk akla gelen yerlerden biri olan Olimpos, Antalya’ya yaklaşık 85 km uzaklıkta yer alıyor. Caretta Carettaların yumurtlama bölgesi olması nedeniyle SİT alanı ilan edilmiş olan belde, bu nedenle bozulmaya uğramadan kendini korumayı başarmış. Görülmeye değer doğası, harika denizi ve bungalov konaklama seçenekleri Olimpos’un daha çok doğa tutkunları tarafından ziyaret edilmesini sağlıyorken, bölgede bulunan otellerde verilen yoga ve meditasyon egzersizleri de tamamen siz meraklılarını mutlu etmek üzerine kurulu bir programa sahip.


Ovabükü

 

ovabükü yoga

Size Ovabükü’nü anlatabilmemiz için öncelikle sonsuz bir mavilik ve yemyeşil bir alan düşlemeniz gerekiyor. Çünkü Datça - Mesudiye Köyü’nün en muhteşem koylarından biri olan Ovabükü, tam olarak böyle bir yer. Bölgenin pansiyon ve otellerinin bir kısmı ise bu huzur dolu ortamı sizin için unutulmaz bir hale getirmenin yolunu verdikleri yoga ve meditasyon eğitimleri ile çoktan başarmışlar. Bu durumda size düşen, bölgenin berrak denizine karşı rüya gibi bir tatil fırsatı sunan bu koyda tüm stresinizi de bir anda uzaklaşmak ve yeni benliğinize merhaba demek.

Yoga için ideal 10 otel listemizi de keşfedin!

Yorumlar

Ferda Aşık 
22.02.2020
Büyükşehirde yaşayanların huzuru bulmak için kaçabileceği altın değerindeki rotalar. Ellerinize sağlık. :)
Gürsel Ödev 
21.02.2020
Mükemmel bir yazı dizisi olmuş. Meditasyon yapan biri olarak bu yerlere gidip yapmak eminim daha huzur vericidir.
İbrahim Kilik 
29.12.2017
Hakikaten güzel ülkemizin mutena ve nadide yerleri. İnşallah huzuru sevdiklerimizle birlikte tatmak nasip olur.