Her günün çeşitli eğlence, yarış, müzik ve tatil aktiviteleri ile dolu dolu geçeceği bu festival Myga Surf City'de gerçekleşecek. İlk gün akşamında İyi Restobar'da festival açılış partisi verilecek.
Yine festivalin en heyecanla beklenen yarışmalarından birisi de Swatch Süper Sörfçüler Kupası. Türkiye'nin en iyi sörfçülerinden olan Çağla Kubat ve Bora Kozanoğlu gibi ünlü isimler birbiri ile kıyasıya yarışacak.
Festivalin en farklı yarışması ise, BauMax Surf Jump Show olacak. Yarışmacılar, denizden 50 metre uzağa kurulan yapay sörf tahtasının üzerinde kayarak en yükseğe ulaşmaya çalışacaklar.
22 Temmuz akşamı sahilde yakılan sörf ateşi festivalin heyecanını körükleyecek ve Oldies but Surfers isimli partide 80 - 90'lı yılların şarkıları ile katılımcılar eğlenecek. 23 Temmuz günü ise festival ateşi Kolpa müzik grubunun canlı performansı ile devam edecek.
24 Temmuz günü gerçekleşecek ödül töreni ve Festival The End Partisi ile Alaçatı Sörf Festivali son bulacak. Herkesin katılabileceği bu festivale ücretsiz katılabilirsiniz.