Tisan Yarımadası
Tisan Yarımadası - Görsel 1
Tisan Yarımadası - Görsel 2
Tisan Yarımadası - Görsel 3
Tisan Yarımadası - Görsel 4
6 Fotoğraf
3.8/5
Çok İyi
Neredekal Değerlendirme
Yorum puanı 1Yorum puanı 2Yorum puanı 3
2 değerlendirme
Çalışma saatleri bilinmiyor
Ücretsiz

Tisan Yarımadası Hakkında

Mersin’ in Silifke ilçesinin 31 km güneybatısında, dağların ardında saklı kalmış bir yer Tisan Yarımadası. Akdeniz’ in saklı cenneti olarak tabir edilen Tisan Yarımadası, beyaz evleriyle de Bodrum’ u anımsatmıyor değil. Mavi ve yeşilin buluştuğu bir noktada bulunan Tisan Yarımadası, Yunan kolonisi olarak kurulmuş bir antik kent aslında.

Tarihi dokunun ve doğal güzelliklerin harmanladığı Akdeniz’ in bu cennet koyu, görenleri adeta etkisi altına alıyor. Eski adıyla Aphrodisias Antik Kenti olarak bilinen Tisan, beldenin denize uzanan burnunda yer alıyor. Tisan Yarımadası, Kıbrıs Harekatında, helikopterle bu bölgeden geçen bir albay tarafından keşfedilmiş.

Bembeyaz kumu, turkuaz rengi deniziyle adeta mercan koylarını andıran Tisan Yarımadası, son zamanlarda dalış meraklılarının da ilgi odağı haline geldi. Eğer yolunuz Mersin’ e düşerse, bu saklı cenneti keşif listenize eklemeyi lütfen ihmal etmeyin. Şimdiden iyi tatiller dileriz.

Yorum / Değerlendirme

3.8/5
Çok İyi
Neredekal Değerlendirme
Yorum puanı 1Yorum puanı 2Yorum puanı 3
2 değerlendirme
Tisan Yarımadası
hakkında deneyimlerinizi paylaşmak ister misiniz?
4/5 Mükemmel
Neredekal.com
Yorum puanı 1Yorum puanı 2Yorum puanı 3Yorum puanı 4
08.04.20
Berna a.
Yeşil ile iç içe
Buz gibi ve tertemiz denizi; harika manzarası ve yeşil ile iç içe oluşu çok güzel. Tek kötü yanı site dışındakiler hiçbir şekilde yararlanma şansına sahip değil. Şezlong, duş, giyim yeri vs. site sakini değilseniz yok.
3/5 Çok İyi
Neredekal.com
Yorum puanı 1Yorum puanı 2Yorum puanı 3
28.03.21
Tufan Tüney
Müthiş bir koy var
Koy güzel koyun arkasında yürülerek zor gidilebilen müthiş bir koy var. Küçük bir deniz aracıyla, tekneyle git bütün gününü orada geçir derim. Kumsaldaki duşu sadece bileklikle çalışabiliyor ve sadece site sakinlerinin kullanabilmesi rezalet. Böyle olunca 45 dakika taşıdığımız çöpü ben ve arkadaşım yere attık. Duşu kullandırmıyorlarsa ancak çöpe layıklar.