Akdeniz'in kendini saklamayı başarmış yegane yerlerinden biri Aphrodisias yani
Tisan. Bölge halkının bile saklı cennet olarak nitelendirdiği Tisan, sırt sırta vermiş altın rengi incecik kumlu plajı ve turkuaz renkli suyu, kendi adını taşıyan adası ve yarımada boyunca yayılan antik kenti ile ziyaretçilerine huzurdan başka hiçbir şey vadetmiyor. Bölgenin denize uzanan burnunda yer alan Tisan adıyla bilinen koy ve yarımada Aphrodisias antik kentine ev sahipliği yapmaya devam ediyor.
2 - Termessos / Korkuteli - Antalya

Antalya ve çevresi, doğa ve tarih severlerin keşfetmeye doyamayacakları zenginliklere sahip. Şelaleler, parklar, kanyonlar derken yeşillikler arasından çıkan gizli bir koy ya da yamaçların arasında saklı kalmış bir antik kent kalıntısı hayranlık uyandırıcı…
Termessos Antik Kenti Antalya'ya 34 kilometre mesafedeki
Güllük Dağı Milli Parkı içerisinde ve 1050 metre rakımdaki plato üstüne kurulmuş görkemli bir şehir. Termessos, Anadolu'nun içlerinden gelen Solymler tarafından kurulmuş. Şehrin en önemli kalıntısı 4.200 kişilik antik tiyatro. Agora, kahramanlık anıtı Hereon, korint düzenli tapınak, Zeus Solymeus Tapınağı, küçük ve büyük Artemis Tapınakları, Gymnasium, gözetleme kuleleri şehrin diğer yapıları arasında yer alıyor.
3 - İğneada / Kırklareli
İğneada Longoz ormanları, ziyaretine gelenlere oldukça farklı bir deneyim yaşatıyor. Ormanda yaban hayatının izini sürebileceğiniz harika bir rota da var. Bu rota İğneada'ya 3 kilometre kala sağa kıvrılan yolun başındaki milli park levhası ile başlıyor. Bu levhadan 1 kilometre sonra sola dönen orman yolu güneye kıvrılarak 3,3 kilometre sonra Mert Gölü'ne ulaşıyor. Göle kadar size muhteşem bir doğanın ve eğer şanslıysanız bölgede yaşayan su kuşlarının, akkuyruklu kartalın, küçükyeşil ağaçkakanın eşlik ettiğini göreceksiniz.
4 - Ören / Burhaniye - Balıkesir
Antik Adramytteion şehrinin kurulduğu yer olan Ören;
Kazdağları'nın eteklerinde, denizle ve doğayla başbaşa huzur dolu bir dinlenceye davet ediyor gezginleri. Çok fazla popüler olmadığı için hala gözlerden uzak olma özelliğini de muhafaza eden Ören'de mavi bayraklı tertemiz denizin tadını çıkarabilirsiniz. Ayrıca Bayramiç Ayazma mevkiden başlayan bisiklet rotası ile farklı bir deneyim yaşayabilirsiniz. Bu bisiklet rotası 60 kilometre uzunluğunda olup Ayazma - Ayı Deresi üzerinden başlıyor ve
Sarıkız Tepesi'ne oradan da
Akçay'a ulaşıyor.
5 - Bademli / Dikili - İzmir
Yöresel Ege mutfağının birbirinden lezzetli yemeklerinin, mezelerinin, zeytinyağlılarının, deniz ürünlerinin küçük ve şirin lokantalarda sunulduğu cennetten bir köşe. Taş evlerden oluşan sokaklarda gezinirken bir parça huzurun hiçbir şeye değişilmeyeceği Bademli, deniz kenarında zamanın durduğu yemyeşil bir bahçe gibi.
6 - Beypazarı / Ankara
Herkesin bildiği maden suyunun yeri, kimsenin bilmediği Türkiye'nin havuç deposu, işte
Beypazarı burası. Şehre geldiğinizde ilk önce tüm manzarayı ayaklar altına serebilecek kadar yüksekliğe sahip
Beypazarı Hıdırlık Tepesi'ne çıkın. Çıkın ki nasıl bir şehre ve tarihe tanıklık edeceğiniz hakkında fikriniz olsun. 250 yıllık eski Türk evlerinin sıralandığı sokakları, misafirperver ve sıcacık insanların yaşadığı Beypazarı zamanda yolcuk yapmak isteyenlerin yeri.
7 - Abana / Kastamonu
Hırçın
Karadeniz'e kıyısı olan
Abana, yaz aylarında bölgenin en tercih edilen tatil destinasyonu. Deniz kenarında vakit geçirmek kadar Hacıveli Deresi kanyonu boyunca trekking yaparak doğaya kendinizi bırakmak da ayrı bir keyif.