Ocak Ayında Gezilecek Yerler: 15 Yer Önerisi

Ocak Ayında Gezilecek Yerler: 15 Yer Önerisi

Paylaş
Diley Kuru  
Eklenme: 30 Aralık 2015
 • Son Güncellenme: 29 Kasım 2023
Ocak Ayında Gezilecek Yerler: 15 Yer Önerisi

"Yeni yılın ilk ayı Ocak, kışın tam kalbinde yer alırken, seyahat severler için beklenmedik sürprizler ve keşfedilmeyi bekleyen yerler sunar. Bu özel ay, hem kışın büyüleyici atmosferini yaşamak isteyenler için mükemmel destinasyonları barındırırken, hem de soğuktan kaçıp daha sıcak iklimlere yolculuk yapmak isteyenlere çeşitli alternatifler sunar. 'Ocak Ayında Gezilecek Yerler: 15 Yer Önerisi' başlıklı bu yazımızda, dünyanın dört bir yanından seçtiğimiz, kışın tadını çıkarabileceğiniz karlı dağlardan, yaz sıcaklığını aratmayan tropik adalara kadar geniş bir yelpazede yer alan yerleri sizler için bir araya getirdik.

{ad:0}

Uludağ

Bursa’da yer alan ve Marmara’nın en yüksek dağı olarak bilinen Uludağ, yaklaşık 2543 metre yükseklikte. Türkiye’nin en büyük kış turizmi alanlarından olan bu heybetli dağ, yıl içerisinde farklı aylarda sayısız turisti ağırlıyor. Kayak için kış aylarında gitmeniz gerekirken tertemiz dağ havası almak isterseniz yaz mevsiminde de Uludağ’ı tercih edebilirsiniz. Bölgede yer alan Uludağ Kayak Merkezi son derece modern bir kış turizmi merkezi. Seviyelere göre farklı birçok pistin yer aldığı kayak merkezi, farklı stillere kayak yapmanıza izin veriyor. Ek olarak ATV ile safari turlarından dağ tırmanışına kadar pek çok etkinlikte yaz aylarında bölgenin popüler aktiviteleri. 

{search:uludag-otelleri,Uludağ Otelleri}

Kartepe

Kocaeli’ye bağlı Kartepe, İstanbul’da ikamet edenlerin özellikle hafta sonu bir yerlere kaçmak istedikleri zaman sık tercih ettikleri bir rota. Özellikle kayak deneyimini yaşamak istiyorsanız Kartepe de ocak ayında gidebileceğiniz rotalardan biri. Bölgede yer alan kayak merkezi farklı zorluk dereceleri sunduğu için hem başlangıç düzeyindekilere hem de profesyonellere hitap ediyor. Kartepe’nin eteklerinde konumlanan Maşukiye ise köy havasına sahip olması, sessiz ve sakin bir dinlenceye izin vermesi bakımından İstanbulluların akınına uğruyor. Bölgede konaklayabileceğiniz tesisleri öğrenmek için Kartepe Otelleri sayfasına bakabilirsiniz.

{search:kartepe-otelleri,Kartepe Otelleri}

Kartalkaya

Bolu sınırları içerisinde yer alan Kartalkaya da hem İstanbul hem de Ankara’ya yakınlığı ile avantajlı bir konumda. Yaklaşık 2200 metre zirvesi, farklı tesis ve pistleri ile de Kartalkaya Türkiye’nin en meşhur kış turizmi noktalarından biri. Bölgede çokça pist var ve birden fazla Kartalkaya Otelleri arasından da rahatça bir tercihte bulunabilirsiniz. Kayak keyfinin yanı sıra bölgede buz pateni, eğlencelerle dolu festivaller, gezebileceğiniz doğa harikası yerler de var.

{search:kartalkaya-otelleri,Kartalkaya Otelleri}

Sarıkamış

Sarıkamış, tarihsel arka planından eşsiz manzara ve doğasına kadar Türkiye’nin en önemli noktalarından biri. Kars’a bağlı olan Sarıkamış, Doğu Ekspresi sayesinde de son derece ünlenen bir yer. Sert bir iklime sahip olduğu için Sarıkamış’ı ocak ayı rotanıza alacaksanız tedbirli davranmanızda yarar var. Sarıkamış Kayak Merkezi ise diğer kayak merkezlerinin aksine kar yağışını bütün sene büyük oranda görüyor. Ayrıca bölgenin meşhur kristal kar görünümüne de burada şahitlik edebilirsiniz. Katherina Köşkü, Zivin Kalesi, Ani Harabeleri ve Çıldır Gölü ise görmeden dönmemeniz gereken doğal ve tarihi Sarıkamış yerleri. 

{search:sarikamis-otelleri,Sarıkamış Otelleri}

Safranbolu

Karabük’e bağlı Safranbolu ilçesi, Batı Karadeniz’de yer aldığı için bölgeye İstanbul’dan da sık gidiliyor. Geçmiş çağlar boyu pek çok devletin ayak bastığı Safranbolu’da Osmanlı devri mimari yapısının izlerini de kolayca görebilirsiniz. Gezip görülecek yerler ise saymakla bitmeyen cinsten. Tabii ki Safranbolu Evleri akla ilk gelen duraklarınızdan biri olacaktır. Bunun yanı sıra Tokatlı Kanyonu dünyanın sayılı kanyonlarından biri olarak sizi beklerken Bulak Mencilis Mağarası da ziyaretçilerine büyüleyici görüntüler sunuyor. İncekaya su kemerinden Kent Tarihi Müzesi’ne kadar da bölgede gezip görebileceğiniz daha pek çok lokasyon var. 

{search:safranbolu-otelleri,Safranbolu Otelleri}

Sapanca

Yılın dört mevsimi bir başka güzel olan yerlerden biri de Sapanca. Doğa ananın oldukça cömert davrandığı Sapanca'da ister doğa tatili isterseniz de kaplıca tatili yapabilirsiniz. Ayrıca öyle uzun uzun tatillere de ihtiyacınız yok. Sapanca'ya dinlenmek amacıyla sadece hafta sonu için bile gidebileceğiniz oldukça ideal tesisler mevcut. Bu tesis arasında bölgenin en iyi termal otelleri ve doğanın kucağında huzur dolu atmosfere sahip küçük otelleri de sayabiliriz. 

{search:sapanca-otelleri,Sapanca Otelleri}

Davraz

Kartepe'nin kalabalıklığından, Uludağ'ın pahalılığından sıyrılmış bir yer Davraz Kayak Merkezi. Isparta'nın ev sahipliği yaptığı bu merkez, Akdeniz'de kayak yapabileceğiniz cazibe merkezlerinden biri haline geldi bile. Davraz Dağı'nın yamaçlarında kurulan kayak tesisleri hemen hemen her seviyeden sporcuya uygun. Ayrıca bir taraftan kayak yapabilir bir taraftan da Eğirdir Gölü'nün nefes kesen manzarasını seyre dalabilirsiniz. Sakin bir kış ve kayak tatili hayali kuruyorsanız tavsiyemiz ocak ayında Davraz Kayak Merkezi'nden yana olmakta.

 {search:davraz-dagi-otelleri,Davraz Dağı Otelleri}

Göynük

Ülkemizde iyi bir şekilde korunmuş tarihi değeri yüksek yerlerden biri olan Göynük, yemyeşil doğası ve tarihi dokusu, hiç bozulmamış yapılarıyla hayranlık uyandırıyor. Göynük'ün merkezinde yer alan çarşıda gezerken kendiniz için hatıralık ya da sevdikleriniz için hediyelik eşyalar alabilir, Akşemsettin Türbesi'ni, Gazi Süleyman Paşa Camisiyle caminin hamam ve külliyeden oluşan kompleksini görebilir, Zafer Kulesi'ne tırmanabilir, o kadar çıkmışken de kulenin yanındaki kafede çayınızı yudumlarken enfes Göynük manzarasının tadını çıkarabilirsiniz.

{search:bolu-goynuk-otelleri,Bolu Göynük Otelleri}

Kazdağları

Yazın Ege'nin bunaltıcı sıcağından kaçmak istediğimizde soluğu Kazdağları'nda alıyorduk ya, şimdi de bu olağanüstü dağların karla kaplı halini görmek için en ideal zamandayız. Alplerden sonra dünyanın en yüksek oksijen oranına sahip olan Kazdağları'nda, saklı kalmış köyleri keşfetmek yapılacak en güzel aktivitelerden biri. Özellikle Yeşilyurt Köyü, kısa süreliğine de olsa şöyle güzel bir dağ havası almak için oldukça ideal. 

{search:kazdaglari-otelleri,Kazdağları Otelleri}

Zigana

 Adı sanı pek duyulmamış bir kayak merkezi Zigana. Gümüşhane sınırları içerisinde bulunuyor ve Trabzon'a 70 km mesafede. Pistlerin rakımları 1900 ile 2500 metre arasında değişiyor. Trabzon'dan ve Gümüşhane'den çok sayıda günübirlik ziyaretçi ağırlıyor Zigana. Ancak konaklama yapabileceğiniz birçok tesis de yer alıyor. Üstelik bu tesislerin nefes kesici manzaralara sahip olduğunu da belirtelim. Zigana'da kayak sezonu aralık ayı itibariyle açıldı ve mart ayına kadar da devam edecek. Zigana'nın tertemiz karları arasında ocak ayının keyfini çıkartmamak için hiçbir neden yok bize kalırsa. 

{search:zigana-otelleri,Zigana Otelleri}

Doğubeyazıt

 Ağrı'nın en eski ve tarihi ilçesi olan Doğubeyazıt, Doğu Anadolu'nun gizemli dünyasına ışık tutan önemli rotalardan biri. Asırlar öncesinden beşiklik ettiği çok sayıda uygarlığın kalıntıları, geçmişe dair birer ipucu niteliğinde. Anadolu'nun en doğusu olan bu mistik coğrafyada, olağanüstü kış manzaralarına sahip olacaksınız. Ağrı Dağı'nı farklı açılardan gözlemleyebileceğiniz Doğubeyazıt, hafızalarınızdan asla silinmeyecek bir rota olacak. 

{search:dogubeyazit-otelleri,Doğubeyazıt Otelleri}

Bahçesaray

Van'ın ilçelerinden biri olan Bahçesaray, kara bürünmüyor, karla kuşatılıyor adeta. Bunun nedeni Bahçesaray'ın yüksekliğinden ziyade, ilçeyi Van'a bağlayan yolda bulunan Karabet Geçidi'nin kapanması. Dolayısıyla sizleri zorlayıcı bir yolculuk bekliyor olacak. Şu an yapılan müdahalelerle geçit temizlenebiliyor ancak kar yağışı çok yoğun olduğunda durum güçleşiyor. "O zaman neden Bahçesaray'a gelmeliyim" diyorsanız, hem farklı bir yer keşfetmek hem de kış koşullarında dış dünyadan izole bir yaşamın nasıl sürdüğünü gözlemlemek için olabilir. Bahçesaray'ın ceviz ve balıyla da meşhur olduğunu hatırlatalım.

{search:van-otelleri,Van Otelleri}

Beypazarı

Ocak ayı dediysek hep kar tatili yapacaksınız demedik tabii ki. Şöyle şirinlikte sınır tanımayan rotalara da uzanmalı. Mesela tarihi İpek Yolu üzerinde yer alan ve Ankara'nın gözdesi olan Beypazarı gibi. Doğal güzellikleri, farklı tarzdaki mimarisi, günümüze kadar gelmeyi başarmış tarihi dokusu ile Beypazarı, kendinizi bir masalın içinde hissetmenizi sağlayabilir. Anadolu kültürünü en iyi şekilde yaşatan yerlerden biri olan Beypazarı'na küçük bir hafta sonu kaçamağı yapabilirsiniz. Mesela sabah ihtişamlı bir köy kahvaltısı ile güne başlar, tarihi çarşıda biraz alışveriş yapar, fotoğraf turuna çıkar, zengin mutfak kültürünü deneyimler, üzerine 80 katlı baklava yer, dönmeden önce Beypazarı kurusu alıp gezinizi sonlandırırsınız. 

{search:beypazari-otelleri,Beypazarı Otelleri}

Oylat

Kaplıcalarıyla ve doyumsuz doğasıyla huzurun vuku bulduğu küçük bir bölge Oylat. Bursa'nın İnegöl ilçesinde yer alan bu tabiat harikası bölge, şu soğuk kış günlerinde hem bedeninize hem de ruhunuza enerji depolayabileceğiniz bir yer. Şöyle 2-3 günlüğüne kendinizi Oylat'ın doğasına bırakın ve tüm yorgunluğunuz bir anda uçup gitsin. Bilindiği gibi Oylat ve Oylat Kaplıcaları da bir hayli meşhur. Dilerseniz Oylat'ın şifalı sularında yenilenebilirsiniz. Oylat'a kadar gitmişken Oylat Şelalesi'ni de mutlaka görmenizi tavsiye ediyoruz. 

{search:Bursa-otelleri,Bursa Otelleri}

Ayder

Rize'nin Çamlıhemşin sınırları içerisinde yer alan bir masal dünyası Ayder Yaylası. Bir insan yaşamı boyunca böyle manzaralara pek fazla rastlanmaz diye düşünüyoruz. Karlar altına gömülü ahşap evler, bembeyaz ormanlar, tatlı şarıltılarıyla akan şelaleler ve kar yağarken etrafa çöken sessizliğin yarattığı huzur… Kışın en güzel halini gözler önüne seren Ayder Yaylası'nda, bu mevsimin bambaşka bir yüzüyle tanışacaksınız. 

{search:ayder-otelleri,Ayder Otelleri}

Yorumlar

tokay ceritoğlu 
04.01.2016
Gençler için kayak merkezleri, yorgun kemiklerini ısıtmak isteyen ihtiyar delikanlılar için Oylat ve Oylat Kaplıcaları, gastronomi için Beypazarı öne çıkıyor. Beypazarı tek fiyat uygulaması olan bir yer. İnsanları sevecen, fırında etli güveci pilavla birlikte şaheser olabiliyor. Diyet yapanlar bir gün ara verebilir.
Ceyhan ve Engin AKKAYA 
04.01.2016
Bana sorarsanız Ocak ayında ve bilhassa kış mevsiminin akşamında eşinizi ya da sevgilinizi kolunuza takıp ayaklarınızın altında gocur gocur ses çıkartan karların üzerinde saatlerce yürüyüş yapmak en güzeli. Neden mi: gecenin sessizliği bedava, lapa lapa yağan kar bedava, gecenin yağan kar ile oluşturduğu ışık oyunları bedava. Ayrıca rezervasyon derdi yok, trafik ve benzeri ulaşım sorunu ile uğraşmak yok. Hele eve dönünce içilen bir bardak şarap ya da bir fincan çayın da gecenin en güzel ödülü olduğunu düşünürseniz değmeyin keyfine. Belki ben bu satırlarla güzel bir düş görüyorum ama herkesin düşlerinin gerçek olması dileklerimle tüm ‘Neredekal.com’ çalışanlarının ve abonelerinin yeni yılını kutlarım.