Maldivler Hakkında Bilinmesi Gerekenler

Maldivler Hakkında Bilinmesi Gerekenler

Paylaş
Anonim  
Eklenme: 14 Mart 2013
 • Son Güncellenme: 16 Nisan 2024
Maldivler Hakkında Bilinmesi Gerekenler

Muhteşem doğası ve konaklama seçenekleriyle Maldivler, eşsiz bir tatil için sizleri bekliyor...

Yüzölçümünün yüzde 90’ı su ve deniz olan, gözünüzü çevirdiğiniz her yerde kartpostal güzelliğinde palmiye ağaçlarının gölgelediği plajları olan, hayatın huzurla aktığı, yerel halkın yabancılara karşı yüzlerinde gülümsemeyi hiç eksik etmediği, stresten uzak bir ülke düşünün. Yüzlerce adadan oluşan bu ülkede yaşayan halkın neredeyse yarısı hayatlarında ne asfalt yol ne de otomobil görmemiş olsun. Nereden mi bahsediyoruz? Tabii ki Maldivlerden!

{ad:0}

Resmi adıyla Maldiv Cumhuriyeti Hint Okyanusu’nda 1200 adadan oluşan dünyanın en güzel ülkelerinden biri. Hindistan’ın güneyinde ve Sri Lanka’nın yaklaşık 750 kilometre güneybatısında yer alan Maldivlerdeki 1200 adanın 281’inde insan yaşıyor, bin civarındaki ada ise hala boş. Yerleşim bulunan 281 adadan 195’inde Maldivliler yaşıyor. 86 ada ise “otel ada” şeklinde kullanılıyor. Halkının yüzde 97’si Müslüman olan Maldivler “başkanlık” tipi cumhuriyet ile yönetiliyor.

Balayı cenneti Maldivlere Türk Hava Yolları ile Atatürk Havalimanı’ndan yaklaşık 7 saat süren rahat bir yolculuktan sonra ulaşıyoruz. Uçağınız İbrahim Nasır Havalimanı’na doğru alçalmaya başlarken, Hint Okyanusu’nun muhteşem manzarasının tadını çıkarmaya çoktan başlıyorsunuz.

Haberin kaynağı için: Gezgin / Mart 2013