Özdemir Çakacak, Turizm Haftası açılış töreninde, 1986 yılından bugüne kadar Kalehöyük'te çıkarılan eserlerin Japon Hükümeti'nin de desteği ile açılan Kalehöyük Arkeoloji Müzesi'nde sergilendiğini ifade etti.
Özellikle müzenin ve daha sonra kurulan Japon Bahçesi'nin Kırşehir'de turizmin gelişmesine büyük katkı sağlayacağına inandığını belirten Çakacak, "Her yıl Kapadokya bölgesini ziyaret eden yaklaşık 100 bin Japon turistin bu bölgeye ilgi göstereceğine inanıyorum" dedi.
Kırşehir'i Kapadokya'nın giriş kapısı olarak nitelendiren Çakacak, Valilik, Kırşehir Belediyesi ve sivil toplum kuruluşları ile birlikte yurt içinde ve dışındaki fuarlara katılarak kentin tarihi, doğal ve jeotermal turizm potansiyelini tanıtmaya gayret ettiklerini dile getirdi.
Çakacak, 5 bin yıllık tarihi ile pek çok medeniyete ev sahipliği yapan Kırşehir'in, felsefeleriyle Anadolu'yu aydınlatan alperenlerinin geride bıraktığı zengin kültür birikimine ve Selçuklu döneminden günümüze kadar gelen medrese, zaviye, türbe, köprü ve kervansaray gibi tarihi eserlere sahip olduğunu anlattı.
Kırşehir'in, Seyfe Gölü Kuş Cenneti, Hirfanlı Baraj Gölü gibi önemli doğal güzelliklerinin yanında, şifalı termal kaynaklarıyla dikkati çektiğini belirten Çakacak, mevcut tesislerin arttırılmasıyla birlikte adını termal kent olarak daha iyi bir şekilde duyuracağını söyledi.
6 Şubat 2023… Sadece depremi yaşayanların değil, tüm Türkiye'nin bir yürek olup aynı hüznü paylaştığı...
TURSAB, Turistik Doğu Ekspresi seferlerinin 8 Şubat 2023 - 1 Mart 2023 tarihleri arasında iptal...
...
2023 yılında yeni rotalar keşfetmek, gitmediği şehirlere gitmek ve görmediği mekânları görmek isteyenler için oldukça...
Dünya deprem haritasına bakıldığında her yıl gerçek ve artçı olmak üzere binlerce deprem meydana geliyor....