İstanbul'da Ders Çalışmak İçin En Güzel Mekanlar

İstanbul'da Ders Çalışmak İçin En Güzel Mekanlar

Paylaş
Seyhan Ahen  
Eklenme: 02 Eylül 2022
 • Son Güncellenme: 06 Ekim 2023
İstanbul'da Ders Çalışmak İçin En Güzel Mekanlar

Evde ders çalışırken dikkatimizi dağıtabilecek pek çok unsur bulunuyor. Canları sıkıldığı için bir anda temizlik yapmaya karar veren aile bireyleri, evi tadilatta olan yan komşu, sokakta eğlenmeye çalışan küçük çocuklar ve daha bir sürü etken... Peki, tüm bunları bir kenara bırakıp modern tasarımlarıyla gözünüzü gönlünüzü ferahlatacak, sessiz oldukları için dikkatinizi dağıtmayacak ve canınız bir yudum sıcak bir şeyler çektiğinde anında erişebileceğiniz öğrenci dostu kafelerde ders çalışmaya ne dersiniz? Bu yazımızda İstanbul'da ders çalışılacak mekanları ve ücretsiz ders çalışma yerlerini en iyi şekilde odaklanabilmeniz ve verim alabilmeniz için derledik. Dilerseniz gelin bu mekanlara yakından bir bakalım.

{ad:0}

İstanbul Avrupa Yakası Ders Çalışma Mekanları

1- SALT Galata, Karaköy

İstanbul'da Ders Çalışmak İçin En Güzel Mekanlar

Beyoğlu’nda eskiden Osmanlı bankası olarak hizmet veren bir binada bulunan SALT Galata, günümüzde bir modern sanat müzesi olarak ziyaretçilerine kapılarını aralıyor. Sanat sergileri, kütüphanesi, kafesi ve ferah yapısıyla sizlere sessiz ve estetik anlayışınıza hitap eden bir ortam sunuyor. Karaköy ders çalışma mekanlarından biri olan SALT Galata, eşsiz manzarası eşliğinde ders çalışmak için özel ayrılmış salonlarında oldukça verimli bir şekilde dilediğinizce çalışabilir ve araştırmalar yapabilirsiniz.

Adres: Azapkapı, Bankalar Cd. No:11, 34420 Beyoğlu/İstanbul

2- Türk-Alman Kitabevi & Kafe, Beyoğlu

İstanbul ders çalışma yerleri arasında İstiklal Caddesi’nde bulunan Türk-Alman Kitabevi & Kafe, kahveleriyle ve sunmuş olduğu sessiz çalışma ortamıyla ziyaretçileri tarafından oldukça beğeniliyor. Alman lezzetlerinin hakim olduğu kafesinden taze çıkmış ürünleri deneyebilir ve geniş bir yelpazeye sahip kitabevi ve dünyanın her yerinden gelen müşterileri sayesinde yeni bir kültürü keşfedebilirsiniz. Ders çalışmanız için özel bir alan mevcut, bu sayede şehrin gürültüsünden uzakta, kahvenizin keyfini çıkararak çalışabilirsiniz.

Adres: Şahkulu, İstiklal Cd. No:237, 34431 Beyoğlu/İstanbul

3- Petra Roasting Co., Beşiktaş

İstanbul'da Ders Çalışmak İçin En Güzel Mekanlar

İstanbul’un en gözde kahvecilerinden biri olan Petra Roasting Co., Gayrettepe şubesinde ders çalışmak ve araştırmalarını yapmak isteyen müşterilerine modern ve ferah bir atmosfer sunuyor. Bahçeli ders çalışma mekanları arayışında olanlar için oldukça iyi bir seçenek. Ayrıca masaları arkadaşlarınız ile ders çalışabileceğiniz kadar geniş. Petra Roasting’in en iyi yanı ise saat 08.00’da açılıyor olması. Böylece sınav haftalarında gönül rahatlığı ile ziyaret edebileceğiniz bir yer.

Adres: Gayrettepe, Hoşsohbet Sokağı Selenium Residence, 34349 Beşiktaş/İstanbul

4.- Minoa, Akaretler

İstanbul'da Ders Çalışmak İçin En Güzel Mekanlar

İstanbul’un en gözde semtlerinden biri Akaretler’de bulunan ve modern tasarımı ile dikkatleri üzerine çeken Minoa Kitabevi üç kattan oluşmakta. Minoa, ziyaretçilerine sakince çalışabilecekleri ferah bir ortam sunuyor. Kitap okumanız ve ders çalışmak için sessiz mekanlardan biri.

Adres: Vişnezade, Süleyman Seba Cd. 52/A, 34357 Beşiktaş/İstanbul

5- Atatürk Kitaplığı

İstanbul'da Ders Çalışmak İçin En Güzel Mekanlar

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne ait olan kütüphane Taksim’de bulunuyor. Yaklaşık iki dakika sürecek bir üye olma işleminden sonra yaklaşık 500.000 kitaptan ve sakin çalışma ortamından ücretsiz bir şekilde yararlanabilirsiniz. Ayrıca 7/24 hizmet veriyor olması da Atatürk Kitaplığı’nı İstanbul’da ders çalışılacak yerler arasından iyi bir seçenek yapıyor.

Adres: Gümüşsuyu, Miralay Şefikbey Sk. No:6, 34437 Beyoğlu/İstanbul

İstanbul Anadolu Yakası Ders Çalışma Mekanları

1- Tasarım Bookshop & Cafe, Kadıköy

İstanbul'da Ders Çalışmak İçin En Güzel Mekanlar

Kadıköy’de bulunan Tasarım Bookshop & Cafe göz kamaştıran tasarımı ile ders çalışılacak kafeler arasından fevkalade bir alternatif. İçerisindeki kitaplar ise özellikle mimarlık, grafik, tasarım alanında eğitim alanlar için ilgi çekici cinsten.

Adres: Caferağa, Nevzemin Sk. 6/A, 34714 Kadıköy/İstanbul

2- Nail Kitabevi Kafe, Üsküdar

İstanbul'da Ders Çalışmak İçin En Güzel Mekanlar

Kuzguncuk’ta yer alan Nail Kitabevi Kafe, ziyaretçilerini Osmanlı döneminden kalma estetik bir yapının içerisinde ağırlıyor ve sessiz bir ortam sunuyor. Üsküdar ders çalışma mekanları listesinde oldukça yüksek sıralarda yer almayı hak eden kafede, sanat etkinliklerinin yapıldığı özel bir köşe, ders çalışmak ve ya araştırmalar yapmak için sizlere ayrılmış özel alanları da mevcut.

Adres: Kuzguncuk, İcadiye Cd. No:32, 34674 Üsküdar/İstanbul

3- Minimal Kahve, Kadıköy

Minimal Kahve, sakin müzikler çalan ve dizaynı sayesinde de dikkatinizi toplamanızı kolaylaştıran bir yer. Beyaz ve açık renkli tasarımıyla hem gözünüzü yormuyor, hem de üstü kapalı alanları olduğundan yağmurlu havalarda da çalışmak için elverişli.

Adres: 19 Mayıs, Çağlar Apt, Yazar Sokağı 2/B, 34736 Kadıköy/İstanbul

4- Books & Coffee Caddebostan, Kadıköy

İstanbul'da Ders Çalışmak İçin En Güzel Mekanlar

Estetik tasarımı ile içinde kendinizi evinizin güzel bir köşesinde kitap okuyor gibi hissedebileceğiniz Books & Coffee Caddebostan, kitapseverler tarafından epey beğeniliyor. Enfes kahve kokuları eşliğinde ders çalışırken kolaylıkla motive olabileceğiniz bir mekan.

Adres: Caddebostan, Vezir Sk. No: 4A D:1, 34728 Kadıköy/İstanbul

Sınavlardan sonra stresinizi atmak için doğayla baş başa kalmak isterseniz Öğrenciler İçin Yaz Kampı Rotaları adlı içeriğimiz de dikkatinizi çekebilir.