Çeşme Ilıca Plajı
Çeşme Ilıca Plajı - Görsel 1
Çeşme Ilıca Plajı - Görsel 2
Çeşme Ilıca Plajı - Görsel 3
Çeşme Ilıca Plajı - Görsel 4
6 Fotoğraf
5/5
Mükemmel
Neredekal Değerlendirme
Yorum puanı 1Yorum puanı 2Yorum puanı 3Yorum puanı 4Yorum puanı 5
Çalışma saatleri bilinmiyor
Ücretli

Çeşme Ilıca Plajı Hakkında

Türkiye’nin Mavi Bayrak ödülünü taşıyan plajlarından biri olan Ilıca Plajı, Çeşme’ye gelen turistlerin denize girmek için tercih ettiği noktaların başında geliyor. Ilıca Plajı özellikle çocuklu aileler için idealdir, çünkü denizin büyük bir mesafesi sığdır. Çeşme’de en erken sezonu açan plaj olan Ilıca Plajı, aynı zamanda kitesurf ile ilgilenenlerin de en çok tercih ettiği yer oluyor. Çeşme’de yapacağınız tatil boyunca dilerseniz her gün, dilerseniz haftada iki-üç gün Ilıca Plajı’na gelebilir ve Mavi Bayrak ödülünü kazanmış tertemiz bir denizde kulaç atmanın tadını çıkarabilirsiniz.

Ilıca Plajı Nerede?

Bu yıl Ilıca’ya tatile gitmek isteyen fakat Ilıca Plajı nerede diye merak edenler için detaylı şekilde bahsedecek olursak; Ege bölgesinde yer alan Ilıca, Alaçatı ve Çeşme arasında bulunuyor. Boyalık mevkii adı verilen bölgenin yakınında olan plaj, yerli ve yabancı turistler tarafından oldukça çok tercih ediliyor.

Sezonu erken açtığı için sezon öncesi tatilcilerinin sevdiği şekilde kalabalıktan uzak sessiz olan plaj, sezonda ise oldukça kalabalık oluyor. Türkiye’nin en güzel denizlerinden biri olan Ilıca Plajı denizi, ne kadar uzaklaşırsanız uzaklaşın sığ kalmasından dolayı özellikle çocuklu ailelerin tercihi oluyor. Ege Denizi’nin soğuk sularına nazaran yer altından gelen sıcak su kaynakları nedeniyle Ilıca Plajı suyun sıcaklığı oldukça fazladır. Hatta bazı günler su sıcaklığı 58 dereceyi bulabiliyor. Ayrıca kaynak suyu ile karıştığı için romatizma, kadın hastalıkları ve deri hastalıklarına da deva olduğu biliniyor. Aradığınız birçok özelliği bir arada bulunduran Ilıca Plajı’nda size kalan tek şey ise berrak suyun tadını çıkarmak ve çocuklarla kumdan kaleler yapmak oluyor.

Ilıca Plajı’na Nasıl Gidilir?

“Ilıca Plajı’na nasıl gidilir?” sorusuna dair bilgi almak isteyenler için bilgi vermemiz gerekirse; Ilıca Plajı, Türkiye’nin en güzel şehirlerinden biri olan İzmir’e bağlıdır. Ilıca plajına ister özel aracınızla isterseniz de toplu taşıma araçlarıyla gelebilirsiniz. İzmir’den yola çıkanların kendi rotalarına göre Çeşme ya da Alaçatı istikametinden devam etmeleri gerekiyor. Bir süre sonra karşınıza çıkacak olan Ilıca Plajı tabelalarını takip ettiğinizde ise sol tarafta Boyalı Mevkii’ye doğru dönerek plaja ulaşabilirsiniz.

Toplu taşıma kullanmak isterseniz de İzmir otogarından kalkan araçlar ile önce Çeşme sonra da Ilıca Plajı’na yolculuk yapabilirsiniz. Ilıca plajı konum bilgisi verecek olursak, İzmir’e 104 km’lik bir uzaklıkta olan Ilıca Plajı, Çeşme ile ise 10 dakikalık bir mesafede bulunuyor.

Ilıca Plajı Ücretli Mi?

“Ilıca Plajı ücretli mi?” sorusunun cevabını merak edeceğinizi düşünüyoruz. Ilıca plajı girişi ücretsiz fakat kullanmak isterseniz Ilıca Plajı şezlong ücretleri bulunuyor. Plajda kullanmak için alacağınız şemsiye ve şezlonglar için ücretin yanında bir de depozito ödemeniz gerekiyor. Dönerken iade ettiğinizde size depozito ücreti geri veriliyor. Ayrıca plaja aracı ile giriş yapanlar için otopark ücreti de ödemeniz gerektiği bilgisini vermek isteriz.

Ilıca Plajında Yapılacak Aktiviteler

Bahar aylarında sezona başlayan ve yaz sezonu bitene kadar büyük bir ziyaretçi yoğunluğuna uğrayan Ilıca Plajı, her yaştan insanın severek uğradığı bir plaj. Masmavi denizi ile görenleri kendine hayran bırakan Ilıca Plajı ve Ilıca’da yapılacak birçok aktivite bulunuyor. Ilıca plajında yapılacak aktiviteler listesi oluşturacak olursak;

  • Uzun bir sahil şeridine sahip olan Ilıca Plajı’nı boydan boya yürüyebilir ya da sabah sporunuzu burada yapabilirsiniz.
  • Alanda kurulan voleybol sahasında kendi ekibinizi kurarak ya da bir ekibe dahil olarak voleybol maçları yapabilirsiniz.
  • Kumlu bir plaj olduğu için güneşlenirken aynı zamanda çocuklarınızla kumdan kaleler yaparak keyifli vakit geçirebilirsiniz.
  • Gün sonunda günün yorgunluğunu atmak için Ilıca’nın lezzetli yemekler yapan restoranlarında meşhur Ilıca Tava’nın tadına bakabilirsiniz.
  • Ilıca’daki tarihi yerleri de gezerek bir gününüzü kültür turuna ayırabilirsiniz.

Ilıca’da Konaklama

Küçük bir belde olan Ilıca’da önceki yıllarda kalmak isteyenler için konaklama seçenekleri çok kısıtlıydı. Fakat son yıllarda hem deniz turizminin hem de sağlık turizminin bu bölgede artması ile Ilıca’da konaklama seçenekleri de oldukça fazlalaştı. Ilıca otelleri ve Çeşme otelleri konaklamak için ilk sıradaki tercihlerde yer alsa da pansiyonlar ve apartlar da ekonomik ama konforlu konaklamak için oldukça fazla tercih ediliyor. Her bütçeye uygun ve müşteri memnuniyeti odaklı hizmet veren Ilıca otelleri için listemize göz atabilirsiniz. Ayrıca Çeşme’de konaklamak isterseniz de Çeşme otelleri listemizi inceleyebilir ve size uygun otelde yerinizi ayırtabilirsiniz.

Yorum / Değerlendirme

5/5
Mükemmel
Neredekal Değerlendirme
Yorum puanı 1Yorum puanı 2Yorum puanı 3Yorum puanı 4Yorum puanı 5
Çeşme Ilıca Plajı
hakkında deneyimlerinizi paylaşmak ister misiniz?