Fransa’nın İncisi 'Nice'

Fransa’nın İncisi 'Nice'

Paylaş
Anonim  
Eklenme: 07 Ocak 2013
 • Son Güncellenme: 17 Mart 2023
Fransa’nın İncisi 'Nice'

Güney Fransa’nın Akdeniz kıyılarında yer almakta olan Nice şehrinin takma adı Nice la belle (Güzel Nice)’dir. Fransız Rivierası Cote d’Azur’un başkenti olan şehir, Fransa’nın en büyük beşinci kenti konumundadır.

Nice şehrinin bugün üzerinde kurulu olduğu toprakların, dünyadaki ilk yerleşim birimi olduğuna inanılmaktadır. Terra Amata arkeoloji projesince yapılan kazılar, bölgede ateşin ilk kullanımına yönelik bulgular olduğunu doğrulamıştır. M.Ö. 350 yılında Yunanlılarca ele geçirilen şehir, zafer tanrısı Nika’dan ilham alınarak Nikaia olarak isimlendirilirmiş ve zaman içerisinde Nice’e dönüşmüştür. Stratejik konumu ve deniz güçlerini destekleyen doğal limanı dolayısıyla, çağlar boyu çoğu kez el değiştiren şehir 1543’te Barbaros Hayrettin Paşa komutasındaki Osmanlı donanması tarafından kuşatılmışsa da ele geçirilememiştir.

Nice yerel halkından çamaşırcılık yapan Catherine Segurane’nin kahramanlıklarının bu yenilgide payı olduğuna inanılmaktadır. O günlerin anısı, liman yakınlarında bulunan Catherine Segurane anıtında yaşamaktadır. Her yıl Nice şehrinde, 25 Kasım günü St. Catherine günü olarak kutlanmaktadır.

{ad:0}

Nice tüm dünya turistlerince tercih edilen çekici bir tatil mekanıdır. Bunun yanı sıra bilinmeyen bir diğer yönü ise, Nice’in aslında bilimsel, teknolojik ve endüstriyel araştırmala konusunda bir merkez konumunda olduğudur. Şehrin hemen dışında kurulmuş olan Acropolis ve Sophia Antipolis merkezleri bilim adamları ve araştırmacılar için oldukça popüler bir buluşma noktasıdır.

Haberin tamamı için: Ray Gurme / Ocak 2013