Erikli Yaylası
Erikli Yaylası - Görsel 1
Erikli Yaylası - Görsel 2
Erikli Yaylası - Görsel 3
Erikli Yaylası - Görsel 4
5 Fotoğraf
4.2/5
Mükemmel
Neredekal Değerlendirme
Yorum puanı 1Yorum puanı 2Yorum puanı 3Yorum puanı 4
3 değerlendirme
Çalışma saatleri bilinmiyor
Ücretsiz

Erikli Yaylası Hakkında

Erikli Yaylası, Yalova’nın Çınarcık ilçesine bağlı olan Teşvikiye Köyü’nün 6 km yukarısında bulunuyor. Doğaseverlerin yaz-kış uğradığı Erikli Yaylası’nın denizden yüksekliği tam 600 metre. Kestane, karaağaç, ıhlamur, köknar ve elma ağaçlarının çevrelediği bir yürüyüş parkuruna sahip Erikli Yaylası. Bu yürüyüş parkurunun en önemli özelliği ise içerisine gizlenmiş pek çok şelale barındırıyor olması. Erikli Deresi’ni takiben yürümeye başladığınızda, doğanın içine gizlenmiş bu harika şelaleleri keşfedilmeniz mümkün. Ancak böyle bir keşfe çıkmadan önce, yanınızda bölgeyi iyi bilen birini bulundurmanız sizin için iyi olacaktır. Çünkü gerçekten bu şelaleler adeta saklambaç oynuyorlar bizimle. Kış aylarında Erikli Yaylası oldukça zorlayıcı olabiliyor. Bunu da dikkate almakta fayda var. Eskiden Erikli Yaylası’na giden yola araçla çıkılması neredeyse imkansızdı. Ancak Yalova Valiliği’nin gerçekleştirdiği çalışmalar neticesinde, artık araçla çıkmak mümkün hale getirildi. Erikli Yaylası’nın hemen ardında Delmece Yaylası bulunuyor. Burası da harika bir keşif noktası olabilir. Aklınızda bulunsun. Eğer yolunuz Yalova’ya düşerse, günübirlik keşifler yapmak için Erikli Yaylası’nı tercih edebilirsiniz. Şimdiden keyifli bir tatil geçirmenizi dileriz. Konaklama fırsatlarını değerlendirmek isterseniz, Yalova otelleri sayfamızı inceleyebilirsiniz.

Yorum / Değerlendirme

4.2/5
Mükemmel
Neredekal Değerlendirme
Yorum puanı 1Yorum puanı 2Yorum puanı 3Yorum puanı 4
3 değerlendirme
Erikli Yaylası
hakkında deneyimlerinizi paylaşmak ister misiniz?
1/5 Kötü
Neredekal.com
Yorum puanı 1
10.04.19
Ersin bahadır
Pişman oldum
Arkadaşlar hiç tavsiye etmem. Çok bakımsız ve pis. Ben pişman oldum. Yaktığınız akaryakıta ve harcadığınız paraya değmez.
4/5 Mükemmel
Neredekal.com
Yorum puanı 1Yorum puanı 2Yorum puanı 3Yorum puanı 4
23.06.20
Misafir
Yolu çok güzel olmuş
Bursa, Yalova civarına tatil için geldiyseniz mutlaka Erikli Yaylası’na, Çifte Şelalelere ve Delmece Yaylası’na gidin. Erikli Yaylası’nın yolu çok güzel olmuş, alan da tertemiz. O civarda gidilecek çok yer var, değerlendirin bence.
5/5 Mükemmel
Neredekal.com
Yorum puanı 1Yorum puanı 2Yorum puanı 3Yorum puanı 4Yorum puanı 5
20.07.20
Misafir
Şelale yolu muhteşem
Çınarcık şelalesine giderken geçeceğiniz Teşvikiye köyü inanılmaz bir doğa harikası.Şelale yolu muhteşem balta girmemiş milyonlarca ağaçla kaplı inanılmaz oksijen dolu bir yer.Burayı beğenmeyen evinde otursun.Teşvikiye?de pideci Remzide pide yiyin ve Zindan cafe restaurantta kiremitte köfte yiyin beğenmezseniz benim hesabıma yazdırın ben öderim.Ben 30 yıldır her yazı çınarcıkta geçiririm ve kesinlikle tavsiye ediyorum.