Doğa İçinde Bir Aktivite Alanı: Kristenbosch Botanik Bahçesi

Doğa İçinde Bir Aktivite Alanı: Kristenbosch Botanik Bahçesi

Paylaş
Anonim  
Eklenme: 14 Haziran 2012
 • Son Güncellenme: 17 Mart 2023
Doğa İçinde Bir Aktivite Alanı: Kristenbosch Botanik Bahçesi

3 milyar yıldan beri yaşamını sürdüren bitkilerle tanışmak ister misiniz?

UNESCO tarafından dünya mirası olarak kabul edilmiş Kristenbosch Botanik Bahçesi, Güney Afrika’da bulunan çarpıcı bir manzaraya sahip Table Dağı’nın doğusundaki kayalıklı yamaçta bulunuyor. Dağın keyfine de varabilmeniz için ‘Skeletn Gorge’ ve ‘Nurserv Ravine’ isimlerinde iki yürüyüş parkuruna sahip olan bahçede daha az enerji harcamak isteyenler için ilginç temalar düşünülerek hazırlanmış bahçeler de var.

3 milyar yıl öncesinden beri yaşamını sürdüren bitkilerin sergilendiği Gondwanaland Bahçesi bunlardan yalnızca biri. Eğer bitki kültürüne meraklıysanız Şifalı Bitkiler Bahçesi’ni kaçırmamanızı öneririz.

{ad:0}

Antik çağlardan beri tedavilerde kullanılan tıbbi bitkileri, yemek sanatlarında kullanılan iştah açıcı bitkiler ve yepyeni aromaları burada keşfedebilirsiniz. Bunlara ek olarak, tembelliğin tadını çıkararak piknik yapabilir, Botanical Cafe’de enerji toplayabilir ya da yazları düzenlenen açık hava gün batımı konserlerinde meşhur Güney Afrika şaraplarından tadarak huzur ve eğlenceyi bir arada yakalayabilirsiniz.

Haberin tamamı için: Voyager / Haziran

Benzer Yazılar