Çokran Şelalesi
Çokran Şelalesi - Görsel 1
Çokran Şelalesi - Görsel 2
Çokran Şelalesi - Görsel 3
Çokran Şelalesi - Görsel 4
5 Fotoğraf
1.9/5
Kötü
Neredekal Değerlendirme
Yorum puanı 1
3 değerlendirme
Çalışma saatleri bilinmiyor
Ücretsiz

Çokran Şelalesi Hakkında

Kahramanmaraş’ın en çok ilgi gören noktalarından biridir Çokran Şelalesi. Merkez ilçeye bağlı olan ve aynı ismi taşıdığı Çokran Köyü’nde bulunur. Bu sebepten dolayı ulaşımda zorluk yaşanmaz. Bu doğa harikası bölge, özellikle son yıllarda turistlerin ilgisini çekmiştir. Çokran Mavi Göl Şelalesi’ni en çok ziyaret edenler dağcılardan oluşuyor. Dağ ve yayla turizminde önemli bir nokta olmaya her geçen gün yaklaşan Çokran Şelalesi’nin suları 15 metre yükseklikten dökülmektedir. Suların döküldüğü yerde doğal bir havuz oluşmuş durumda. Geziniz esnasında konaklamak fırsatlarını görmek isterseniz, Kahramanmaraş otelleri sayfamızı inceleyebilirsiniz.

Yorum / Değerlendirme

1.9/5
Kötü
Neredekal Değerlendirme
Yorum puanı 1
3 değerlendirme
Çokran Şelalesi
hakkında deneyimlerinizi paylaşmak ister misiniz?
0/5 Çok Kötü
Neredekal.com
10.06.19
Sedat Yıldırım
Yol çok bozuktu
70 km yol gittik. Yol çok bozuk ve tehlikeli. Resmen dağa çıkıyorsunuz yolda kalabilirsiniz, arabanız hararet yapabilir, balatalarınız yanabilir veya koku gelebilir. Köylü ve insanları çok iyi. Kısacası görmeden geri döndük. Arabam Ford kornet 110 'luk. Buraya gitmesiniz de olur. Kesinlikle tavsiye etmiyorum.
1/5 Kötü
Neredekal.com
Yorum puanı 1
10.06.19
Misafir
Gidiş çok zor
Bayanlar, nazik insanlar, hamileler, hastalar gitmesin yürüyüş mesafesi çok fazla, çok dik bir rampadan, resmen bir tepeden aşağıya iniyorsunuz yürüyüş mesafesinden sonra. Şelalenin oraya kadar yol açılmış ama sel, yağmur yollara bütün taşları, kayaları doldurmuş. Macera arayanlar gidebilir ama yolun yapılmasını bekleyin. 3 gündür her yerim ağrıyor yürümekten, tırmanmaktan.
4/5 Mükemmel
Neredekal.com
Yorum puanı 1Yorum puanı 2Yorum puanı 3Yorum puanı 4
25.07.19
Abdulkadir KIVRAK
Meşakkatli bir yolculuk
Zor ve meşakkatli bir yolculuk ama değdi doğrusu. Çokran Köyü’nü geçiyor ve aracınızı park ediyorsunuz. Sormadan bulamıyorsunuz çünkü hiç bir tabela yok. Araç park yerinden aşağı zorlu bir iniş var. Yol açacağız diye şelaleyi perişan etmişler. Bundan sonra buraya Yok Lan Şelalesi demek daha doğru olur. Şelalenin bakirliği kaybolmuş. Kayalar şelalenin içine dolmuş. Halbuki araç park yerinden aşağı düzeltilmiş bir patika yol yapılmalıydı. Şelalenin dibine kadar araç yolu delilik. Zaten temizlik nedir bilmeyen pis insanlar, gelmişler çöplerini bırakıp gitmişler…