Bodrum Yel Değirmenleri
Bodrum Yel Değirmenleri - Görsel 1
2 Fotoğraf
5/5
Mükemmel
Neredekal Değerlendirme
Yorum puanı 1Yorum puanı 2Yorum puanı 3Yorum puanı 4Yorum puanı 5
Çalışma saatleri bilinmiyor
Ücretsiz

Bodrum Yel Değirmenleri Hakkında

Bodrum Yel Değirmenleri tarihi bilgi kapsamında 1850’li yılları göstermek doğru olacaktır. Bodrum ilçesinde yer alan yel değirmenleri, ilçenin simgesi haline gelmiş. İlk defa yel değirmenleri, 1850’li yıllar itibariyle yoğun rüzgar alan tepelerde inşa edilmiş. Bodrum yel değirmenleri adres olarak, Bodrum merkez ile Gümbet arasında yer alır. Ayrıca Yalıkavak’ta yer alan sahillerde birden fazla yel değirmenleri bulunur. Fotoğraf meraklıları için harika manzaralar sunan bu değirmenler, 7 adet yel değirmeninden inşa edilmiş. Bodrum yarımadasının popüler yel değirmenleri arasına girmekle beraber doğanın tadını çıkarabileceğiniz imkanları da ayağınıza getirmekte. Bunun yanı sıra bir bisiklet turu ve trekkingler oldukça ideal konumda.

Bodrum Yel Değirmenleri durağının tepede olmasının bir anlamı var. Rüzgarı verimli olarak almasını sağlaması nedeniyle yel değirmenlerinin tepe noktasında olduğu bilinmekte. Yapımı esnasında ise çevredeki taşlar rol oynamış. Silindir şekilli bir kule inşa edilerek rüzgara göre dönen kanatlar konmuş. Pervanelerin bağlı olmuş olduğu çatıların buradaki fonksiyonları oldukça önemli. Kolay dönmeleri amacıyla bolca yağlanmış olan çatılar, rüzgarı daima karşılarına alarak maksimum oranda verim sağlar.

Bodrum’un en ünlü yemekleri arasında ise;

  • Kabak çiçeği dolması
  • Hardal otu sarması
  • Bodrum çökertmesi
  • Deniz börülcesi
  • Turp otu salatası gibi birbirinden zengin menüleriyle civar restoranlarda bu tatları tadabilirsiniz.

Bodrum yel değirmenleri nerede sorusu pratik bir şekilde yanıtlanabilir. Muğla’nın Bodrum ilçesinde yer alan bu yel değirmenleri, Bodrum Limanına da çok yakın bir konumda.

“Bodrum yel değirmenleri nasıl gidilir?” araştırmasında, Bodrum’la otogarın arası oldukça yakın konumda. Osman Nuri Bilgin Caddesi yolu üzerinden Haremtan Sokak’a dönüş yapmalısınız. Sağ tarafta yel değirmenlerini gördükten sonra ise kısa bir yürüyüş sonrasında Bodrum yel değirmenlerinin yanına ulaşmanız mümkün.

Datça-Didim-Dalyan’dan gelmek isteyen ziyaretçiler, Bodrum’a deniz yolu ile de ulaşabilmekte.

Milas-Bodrum Havalimanına yaklaşık 36 km’lik bir mesafede yer alan yel değirmenlerinin ortalama 40 dakikalık bir süresi bulunmakta. Aynı zamanda merkeze yakın Bodrum otelleri ve konaklama seçeneklerini değerlendirmeniz mümkün.

Bodrum Yel Değirmenleri Gezi Rehberi

Bodrum Koyları, sayısız eşsiz güzelliklere sahip olan Bodrum koylarının bazılarına araçla ulaşabileceğiniz gibi bazılarına ise yürüyerek ulaşmanız mümkün. Genellikle bakır olan koyların yolları nispeten bozuk olsa da günümüzde kalan koyları görmek için bu engebeli koyları aşmak zor gelmeyecek. Bodrum’a gelmişken bölgenin tarihi ve doğal güzelliklerini de görmeniz gerekecek. İşte sizler için derlenmiş o rotalar;

  • Orak Adası: Kırgıcak Koyunun açıklarında konumlanmış olan bu adaya tekne turuyla ulaşım sağlayabilmeniz mümkün. Harika bir deniziyle sizlere unutulmaz anlar yaşatacak olan Orak adasına, Bodrum merkezden kalkmış olan tekne turlarıyla ulaşmanız mümkün. Bu tekne turlarının belirlemiş oldukları saat dilimler ise 10.00 ile 18.00. Bu arada tekne turunda olduğunuz için öğle yemeğini düşünmenize gerek yok.
  • Aspat Koyu: Ortakent Yahşi-Akyarlar arasında yer almış olan koy, sessizlik ve sakinlik isteyenler için eşsiz bir alternatif sunar. Sezon ortası ve bayram gibi kalabalığın aktif olduğu dönemlerde bile bu koy sakinliği ile huzur veriyor. Bu yüzden rahat rahat denizine girebileceğiniz ve eğlenebileceğiniz ortamlar sunuyor.
  • Göltürkbükü Cennet Koyu: Göltürkbükü’ne yalnızca 3 km mesafede bulunan koy, Bodrum şehir merkezine yaklaşık 18 km uzaklıkta yer alır. Bodrum’un her türlü koyu için tüm araçlar ile gitmek mümkün olsa da bu koya toplu taşıma araçları yerine şahsi araçlarınızla veya teknenizle gitmeniz mümkün. Yalnız bu civarda hiçbir işletmeniz bulunmadığını belirtmek gerek.
  • Bardakçı Koyu: Bodrum merkeze ortalama 1 km uzaklığı bulunan koya yürüyerek ise yalnız 10-15 dakikada ulaşmanız mümkün. Bodrum değirmenlerine gitmeden hemen sol tarafta yer alan Bardakçı koyunda pek çok işletme bulunur.

Bodrum Yel Değirmenleri yorumları sayfasında karşınıza çıkabilecek diğer konaklama alternatifleri ve değerlendirmelere göz atabilirsiniz.

Yorum / Değerlendirme

5/5
Mükemmel
Neredekal Değerlendirme
Yorum puanı 1Yorum puanı 2Yorum puanı 3Yorum puanı 4Yorum puanı 5
Bodrum Yel Değirmenleri
hakkında deneyimlerinizi paylaşmak ister misiniz?