İnsanların geçmişten bugüne geçirdiği evrim, hayat ve hayata karşı geliştirdikleri bakış açıları, içerisinde yaşanılan dönem ve sosyal yapıya göre değişiklik gösteren form ve görünümler üretmiştir.
Sistemin kendini ayakta tutabilmek adına geliştirdiği yapay gereksinimler, kişinin gerçekten ihtiyaç duyduğu için değil, satın alma gerekliliği hissettirildiği için satın aldığı, eskinin yerine sürekli olarak yeni olanı koyduğu bir örgütlenme alanı yaratmıştır.
Kendisinden başka hiçbir canlının köleye sahip olmadığı bir dünyada insan - ironik bir şekilde - kendi yarattığı gereksinimlerin kölesi olmuştur. Başka bir deyişle, günümüz insanı tüketim sisteminin kölesine dönüşmüştür. Büyümek için tüketen ve tüketmek için ölesiye çalışan insanlar olarak ortak paydamız, tüketici kimliğine sahip olmak ve bu kimlik üzerinden varlığımızı hissetmek ve hissettirmek olarak tanımlanabilir. Bu kimlik doğrultusunda kendini üreten kişi, marka ve imaj dünyasındaki varlığını aynı kimlik uyarınca kurguladığı görsellik ile perçinlemektedir.
Kent yaşamı ve yoğun iş temposundan bunalan insan, rahatlamak ve rutinin dışına çıkarak kendini yenileyebilmek için tüketime yönelmektedir. Kişi bu yönelimi kimi zaman bilinçli bir şekilde; kimi zaman ise bilinçaltı bir dürtü ile gerçekleştirmektedir.
İçinde yaşadığımız modern dünya, adeta bir vitrin ya da farklı yaşamlar sunan bir pencere gibi fonksiyon göstererek sürekli olarak yenilenen sentetik imajlar, hayatlar, görüntüler ve idoller üretmekte.
Serdal Kesgin eserlerinde bu birikimler ve yaptığı gözlemlerden yola çıkarak bugün içinde yaşadığımız sosyolojik yapıyı; bazen imgesel, bazen de realist, plastik ve kavramsal kaygılarla soyutlama yoluna gidiyor. Eserlerinde yağlıboya ve karışık teknik kullanan sanatçı; rengin yanısıra biçim olarak figürlerin kendi aralarında oluşturdukları büyük kompozisyonlar ile tüketim alışkanlıkları ve bu doğrultuda kurgulanan kimlikleri sorgulamaya açmak istiyor!
Kendileri için kurguladıkları kimlikler ile "Vitrin Mankeni" gibi görünme isteğinde olan milyonlarca insanı, Serdal Kesgin'in eserlerindeki cisimsizleşmiş plastik manken figürlerinde görebiliyoruz.
Sanatçının eserleri 4 Aralık'a kadar ARTNEXT Istanbul Çağdaş Sanat Alanı'nda görülebilir.