2024'te Mutlaka Görmeniz Gereken Rotalar

2024'te Mutlaka Görmeniz Gereken Rotalar

Paylaş
Editor  
Eklenme: 10 Nisan 2023
 • Son Güncellenme: 12 Nisan 2024
2024'te Mutlaka Görmeniz Gereken Rotalar

{ad:0}

Türkiye; Marmara, Ege ya da Karadeniz fark etmeksizin hemen bölgesinde doğal güzellikler, kültürel değerler ve antik kalıntılar barındırıyor. Hem yerli hem de yabancı turistler bölge bölge planlama yaparken bu noktaları fazlasıyla göz önünde bulunduruyor. Masmavi denizler, altın renkli kuma sahip plajlar, yemyeşil ormanlar ve yüzyıllardır varlığını sürdüren birbirinden eşsiz tarihi yapılar ‘mutlaka görülmesi gereken rotalar’ arasında ilk sıralarda yer alıyor. 

Her sene olduğu gibi aslında 2024 rotaları arasındaki seçenekler oldukça geniş. Bu yıl bol bol seyahat planlayanlar için hem kış tatili hem de yaz tatili kapsamında değerlendirilebilecek bölgeleri konu alıyoruz. 

1- İstanbul

2.jpg

Dünyanın en gözde şehirlerinden, ülkemizin en fazla ziyaret edilen turizm rotalarından olan İstanbul; Sultanahmet, Ayasofya, Eminönü, Taksim, Beşiktaş, Kadıköy ve farklı bir dizi lokasyonla ön plana çıkıyor. Evet; İstanbul çok kalabalık ve bir o kadar da yoğun bir şehir. Yani tam anlamıyla ‘metropol’ olmanın hakkını veriyor. Ancak yine de her noktasında farklı güzelliklerle karşılaşıyorsunuz. İstanbul Boğazı’nın eşsiz manzarasını seyredebilir; tarihi noktalarda kısa bir zaman yolculuğuna çıkabilirsiniz. 

İstanbul seyahati planınızı yaparken size yardımcı olacak birkaç linki buraya bırakıyoruz: 

İstanbul Gezilecek Yerler

Tarihi Yarım Adanın Simgeleri

İstanbul Otelleri

2- İzmir

3.jpg

İstanbul’un ardından İzmir ile devam ediyoruz. İzmir de yine hem doğal güzellikleri hem de tarihi noktalarıyla ülkemizde en yoğun talebi görenler arasında. Kordonda güzel bir yürüyüşe çıkabilir; Kemeraltı Çarşısı’na uğrayabilir, Çeşme ve Alaçatı plajlarında yüzebilirsiniz. Tarihi lokasyonları da unutmamak gerekiyor elbette. Bunlar arasında ilk sırayı Efes Antik Antik Kenti’ne bırakmak gerekiyor. Daha sonrasında Agora Antik Kenti, Saat Kulesi, Tarihi Asansör, Atatürk Müzesi ve Arkeoloji Müzesi de yine tarih meraklıları için büyük önem taşıyor. Aynı zamanda St. Polycarp kilisesini de listeye ekleyebilirsiniz. Zira burası İzmir’in en eski kilisesi olma özelliği yaşıyor. Hatta yapımının 1625 yılına dayandığı tahmin ediliyor. 

İzmir seyahati planınızı yaparken size yardımcı olacak birkaç linki buraya bırakıyoruz: 

İzmir Tire Hakkında Her Şey

İzmir Otelleri

3- Artvin

4.jpg

Her geçen gün popüler hale gelen ve turistlerin ilgisini kazanmayı başaran Artvin’i de listeye dahil etmek istedik. Karadeniz Bölgesi’nin doğusunun en uç kısmında yer alan bu şehir, Atatepe, Borçka Karagöl Tabiat Parkı, Maral Şelalesi, Mençura Konakları, Kafkasor Yaylası, Hatila Vadisi Milli Parkı ve Atabari Kayak Merkezi gibi gezilip görülecek oldukça fazla noktaya sahip. Bu sene için kamp rotası planları yapanlar Artvin’i değerlendirebilirler. Gezi esnasında Artvin Kalesi’ne uğramayı unutmayın…

Artvin seyahati planınızı yaparken size yardımcı olacak birkaç linki buraya bırakıyoruz: 

 Artvin’i Bir Kitap ve Bir Film Eşliğinde Keşfedin!

 Artvin'in Yok Olmadan Önce Görülmesi Gereken Doğal Güzellikleri

Artvin Otelleri

4- Muğla

5.jpg

Her yıl olduğu gibi 2024 destinasyonları arasında Muğla da yer alıyor. Bodrum, Fethiye, Dalaman, Datça, Köyceğiz ve Marmaris en fazla ziyaret edilen bölgeler arasında. Özellikle deniz tatili planlayanlar Muğla’yı değerlendirebilirler. Yaz sezonunda yerli ve yabancı turistlerin yoğunlukta olduğu bu şehir, gezi rotasının yanı sıra size özel ekstrem sporlar yapmanıza da imkan tanıyor. Yamaç paraşütü, tüplü dalış, rüzgar sörfü ve benzer etkinliklerle bol eğlenceli zaman geçirebilirsiniz. 

Muğla seyahati planınızı yaparken size yardımcı olacak birkaç linki buraya bırakıyoruz: 

 Antik Kentlerle Dolu Bir Şehir: Muğla

 En Güzel İlkbahar Rotaları: Muğla

Muğla Otelleri

5- Nevşehir

6.jpg

Bu yıl nereye gidilir? diyenler için diğer bir seçenek ise Nevşehir. Her ne kadar Kapadokya bölgesi bu şehirde bambaşka bir noktada olsa da diğer bölgeleri seyahat etmekte de yarar var. Göreme Açık Hava Müzesi, Nevşehir Kalesi, Kızılırmak Nehri, Üç Güzeller Peribacaları, Güvercinlik Vadisi’ne gidebilir; Hacı Bektaş-ı Veli Türbesi’ni ziyaret edebilir; Kapadokya’da balon turu yapıp şehri tepeden görebilirsiniz. Ayrıca bu bölgede gün doğumuyla birlikte başlayan ATV ya da Jeep safari turlarına katılabilir ve benzersiz deneyimler yaşayabilirsiniz. 

Nevşehir seyahati planınızı yaparken size yardımcı olacak birkaç linki buraya bırakıyoruz: 

 Gizemlerle Dolu Nevşehir Yeraltı Şehirleri

 Nevşehir Tarihine Işık Tutan 6 Nokta

Nevşehir Otelleri

6- Konya

7.jpg

20 yılı aşkın süredir UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi’nde yer alan Konya, 2024 trendleri arasında bulunuyor. Bu şehir, Anadolu Selçuklu medeniyetine ait birçok farklı eserle tarih meraklıları için olabildiğince fazla seçenek sunuyor. Tarihi camiler, han ve hamamlar, külliye ve türbeler epey ilgi çekici. Selçuklu döneminin en eski eserlerinden biri olan Alaaddin Camisi’ni de mutlaka görmek gerekiyor. Doğal güzelliklere geçtiğimizde ise M

eke Gölü, Yerköprü Şelalesi, Meram Bağları, Karapınar Çölü, Akşehir Gölü ve Tınaztepe Mağarası’nı değerlendirebilirsiniz. Tabii Beyşehir Gölü Milli Parkı’nı da unutmamak gerekiyor. Konya seyahati planınızı yaparken size yardımcı olacak birkaç linki buraya bırakıyoruz: 

 Bir Hafta Sonu Trenle Konya'yı Keşfedin: Konya Trenleri ve Gezi Önerisi

Konya Otelleri

7- Bolu

8.jpg

Kamp rotası planları yapanlar Bolu’yu gönül rahatlığıyla tercih edebilirler. Yaz kış muhteşem manzaralar sunan Yedigöller Milli Parkı, yoğun şehirlerin stresinden uzaklaşıp doğayla baş başa zaman geçirmek isteyenler için çok güzel fırsatlar sunuyor. Sonbaharda dökülen yapraklar büyüleyici görüntüsüyle sizi bambaşka noktalara götürebilir; yazın sabahın erken saatlerinde doğan güneş ise yenilenip tazelenmesini sağlayabilir. Yedigöller haricinde çam ve köknar ağaçlarıyla çevrili olan Abant Gölü’ne gidebilir; Gölcük Tabiat Parkı ve Seben Gölü’nü listenize dahil edebilirsiniz. 

Bolu seyahati planınızı yaparken size yardımcı olacak birkaç linki buraya bırakıyoruz: 

Bolu'da Yapılması Gereken 12 Şey

 Bolu'nun Ülkemizin En Torpilli Şehri Olduğunun 10 Kanıtı

Bolu Otelleri

8- Karabük

9.jpg

Bu yıl popüler lokasyonlardan biri de Karabük. Her ne kadar çok fazla bilinmiyor olsa da şehir aslında doğal güzellik bakımından hayli zengin. Tokatlı Kanyonu, İncekaya Kanyonu ve Sakaralan Kanyonu gibi meşhur kanyonların yanı sıra Sarıçiçek Yaylası, Dipsiz Göl ve Mencilis Mağarası ziyaret edilebilecek popüler noktalar arasında. Tabii Safranbolu’yu ve bu ilçedeki diğer doğal güzellikleri de listeye dahil etmek gerekiyor. 

Karabük seyahati planınızı yaparken size yardımcı olacak birkaç linki buraya bırakıyoruz: 

 Safranbolu Tatilinde Mutlaka Yapılması Gereken 8 Şey

Karabük Otelleri

9- Kastamonu

10.jpg

Batı Karadeniz’de seyahat listenize dahil edebileceğiniz diğer bir şehir ise Kastamonu. Özellikle Cide ilçesinde gezilip görülecek oldukça fazla nokta var. Bunlar arasında çeşitli kanyonlardan ve bakir koylar örnek gösterilebilir. Uzun sahiller, dimdik yamaçlar, yemyeşil ormanlar ve keşfedilmeyi bekleyen diğer doğal güzellikleriyle Kastamonu dingin bir seyahat için muhteşem bir lokasyon. 

Kastamonu seyahati planınızı yaparken size yardımcı olacak birkaç linki buraya bırakıyoruz: 

 Doğayı Keşfet: Kastamonu Trekking Rotaları

 Kastamonu’da Bunları Yapmadan Dönme

Kastamonu Otelleri