Yalnız Başına Seyahat Etmenin Bir İnsana Öğrettiği 10 Şey

Yalnız Başına Seyahat Etmenin Bir İnsana Öğrettiği 10 Şey

Paylaş
Diley Kuru  
Eklenme: 21 Ekim 2014
 • Son Güncellenme: 08 Ocak 2024
Yalnız Başına Seyahat Etmenin Bir İnsana Öğrettiği 10 Şey

Seyahat etmenin hele ki tek başına seyahat etmenin bir insana kattığı şeyler saymakla bitmez. Yeni kültürleri tanımak, başka şehirlerin geçmişlerini öğrenmek, bulunduğunuz ülkenin coğrafyasını birebir yaşamak, farklı arkadaşlıklar edinmek ve en önemlisi de ufkunuzu geliştirmek yalnızca bol seyahat ederek elde edilebilecek kazanımlar. Hatta tek başınıza çıkacağınız ufak bir yolculuk, hayata bambaşka bir pencereden bakmanızı bile sağlayabilir. Maalesef maddi imkanlar, zaman yoksunluğu, dil bilmemek gibi kıstaslar çok fazla gezmeye engel olabiliyor. Elbette ki as olan cesarettir. Zira tek başına seyahat etmek pek çok kişinin gözünde büyüyen bir şey. Ancak yola çıktığınızda, her adımda farklı bir şey keşfetmenin size pek çok şey öğreteceğinden emin olabilirsiniz. İşte yalnız başına seyahat etmenin bir insana öğrettiği 10 şey.

{ad:0}

Yalnız Kalmak

Tek başınıza bir şeyler yapmayı öğrenebilirsiniz. Mesela yalnız başınıza yiyeceğiniz bir öğlen yemeği sandığınızdan daha çok şey katabilir size. Sadece siz ve düşünceleriniz…

İnsanlarla Daha Rahat İletişim Kurabilmek 

Seyahatiniz sırasında öyle anlar olacak ki, hiç tanımadığınız insanlardan yardım istemek durumunda kalacaksınız. Kimi zaman o insana güvenmeniz bile gerekecek. Hele bir de çekingen bir yapınız varsa, zamanla bu çekingenliğinizi nasıl yendiğinizin farkına bile varamayacaksınız.

Azla Yetinmek 

Burada kendinizi sıkıntıya sokun, zorluğun dibine vurun demiyoruz elbette. Ancak siz elinizde kısıtlı imkanlarla çıkacaksınız o seyahate. Mecburen tutumlu davranmak durumunda kalacaksınız. Azla yetinmenin ne demek olduğunu ve hatta az buçuk bütçe planlaması nedir onu öğreneceksiniz.

Plansız Yaşayabilmek 

Bazı insanlar plansız, programsız iki adım öteye bile gidemezler. Özellikle her şey dahil otellerde tatil yapanlar için plansız yaşamak söz konusu bile değildir. Ancak tek başınıza çıkacağınız küçük bir seyahatle bunun üstesinden gelebileceğinizi fark edeceksiniz. Şundan emin olabilirsiniz, keşfetmenin özünde planlar, katı kurallar, sabit bir program asla olamaz. Böylece aniden çıkan bir duruma hemen adapte olabilmeyi de öğrenmiş olacaksınız.

Her Anın Tadını Çıkarmak

Yaşadığınız her anın kıymete bindiğini fark edeceksiniz. Bu size her şeye hoşgörüyle yaklaşmayı da öğretecek aynı zamanda. Mesela otobüsünüzü kaçırdınız, bir sonraki otobüs gelene kadar durakta farklı insanlarla sohbet edebilir ya da gezmeye fırsat bulamadığınız yerleri görmek için zaman yaratmış olursunuz kendinize. Bulunduğunuz şehirde biraz daha zaman geçirebilme fırsatı yakalamışsınızdır çünkü.

Sabırlı Olmak

Seyahatiniz sırasında ne tür durumlarla karşılaşacağınızı önceden kestirmeniz olanaksız. Başınıza her türlü şey gelebilir. En kötüsü de kaybolmaktır sanırım. Böyle durumlarla başa çıkmak için sabırlı olmanız gerekecek. Hiçbir şey için acele etmemeniz ve sakin olmanız gerektiğinin farkına varacaksınız. Bu size zamanla sabretmeyi öğretecek.

Zorlukların Üstesinden Gelmek

Her zaman, her yerde lüks ve rahatlık aramamayı öğrenmeniz gerekiyor. Armut piş ağzıma düş gibi durumlar pek olmayacak oralarda, şimdiden söyleyelim. Bazı zorlukların üstesinden gelmek için kendinizi zorlamanız gerekecek. Kendi başınızın çaresine bakabiliyor olmanız lazım sonuçta. Ancak bu kazanımınız sayesinde her zaman bir adım önde olacaksınız. Bundan emin olabilirsiniz.

Vazgeçmemek

Seyahatiniz sırasında karşılaşacağınız zor durumlarla baş edebiliyor olmak size vazgeçmemeyi öğretecek. Her zaman bir çıkış yolu olduğunu bileceksiniz. Her ihtimali değerlendirecek, olmazsa kendiniz yeni bir yol çizeceksiniz.

Özlemek

Uzun süre ülkenizden, yaşadığınız şehirden, ailenizden ve sevdiklerinizden uzak kalmak işin en zor kısmı belki de. Gün gelecek annenizin yaptığı tarhana çorbası burnunuzda tütecek. Bu süre içerisinde bunların hepsi kıymete binecek tabi. Göreceksiniz ki, “özledim” kelimesi, daha iki saat önce evine bıraktığınız sevdiceğinizin göndereceği mesajdan çok daha anlamlıymış aslında.

Hayatın Sürprizlerle Dolu Olduğunu Görmek

Belki de seyahat etmenin öğrettiği en önemli şey de bu. Çünkü seyahatiniz sırasında çok fazla arkadaş edinecek, bir dolu anı biriktirecek, belki de ikinci bir aile kazanacaksınız. Hepsi de sizin en değerli kazanımlarınız arasında yer alacak. Gezdiğiniz, gördüğünüz yerler sizin olacak. Ve her daim yeni maceralara açık bir insan olacaksınız.

Tek başınıza tatile çıkarken dikkat edebileceklerinizi de sizin için sıraladık!

Yorumlar

Nahide Balkis 
01.02.2017
En sevdiğim seyahat biçimi, gençlikte hele bol bol yapılmasını tavsiye ederim...
eyhan ekici  
25.10.2014
Plansız ve yalnız gezmeye bayılırım.
Nezahat yalçın 
24.10.2014
Yurt dışına tek başıma gitmedim çünkü iletişim kurmak için yabancı dilim yok. Yurt içinde tek başıma gezdim, çok da güzel geçiyor tatil, bakış açısı değişiyor insanın... Rahatsız olduğum tarafı ise insanların size bakışları. Yalnız olduğunuz için, bir de gittiğiniz yer küçük bir yerse dönüp dolaşıp aynı insanları görüyorsun. Bir kadın tek başına ne arar ki bakışları çok rahatsız edici ve ben bundan rahatsız olup odama dönüyorum.
selim kızılboğa 
24.10.2014
Doğaya dair bir şeyler yapılıyorsa, birden fazla kişinin olması kimi zaman elzem olabilir. Kültürel bir gezide yalnız seyahatin daha yararlı olduğuna katılırım. Grup ile hareket dışarıyla teması zayıflatmakta. Bir şehir yalnızca mimari ya da arkeolojik mirasından ibaret değildir. O şehir yaşayan insanlarıyla bir anlam ifade eder. Tur otobüslerinin camından bir şehre nasıl dokunulur bilemiyorum. Hiç tecrübe ettiğim bir şey değil.
Cüneyt 
24.10.2014
Tamamen doğru. Zamanla bu düşünceye sahip oluyor insan. "Yaşadığınız her anın kıymete bindiğini fark edeceksiniz. Bu size her şeye hoşgörüyle yaklaşmayı da öğretecek aynı zamanda. Mesela otobüsünüzü kaçırdınız, bir sonraki otobüs gelene kadar durakta farklı insanlarla sohbet edebilir ya da gezmeye fırsat bulamadığınız yerleri görmek için zaman yaratmış olursunuz kendinize. Bulunduğunuz şehirde biraz daha zaman geçirebilme fırsatı yakalamışsınızdır çünkü."
Daha fazla yorum gör