Valiz Nasıl Hazırlanır?

Paylaş
Gizem Ağma  
Eklenme: 02 Ekim 2013
 • Son Güncellenme: 24 Ekim 2023
Valiz Nasıl Hazırlanır?

Tatil planı yapmak çok hoş değil mi? Gidilecek rotayı planlamak, kalınacak yeri organize etmek ve gezilecek yerleri keşfetmek çok heyecanlı. Her keşfedilen yer, deneyimlenen her yol unutulmaz anılar oluşturuyor. Fakat bu heyecan dolu yola çıkmadan önce sizi hazırlanması gereken eşyalar bekliyor. “Tatilde her şey lazım olabilir” diye bütün eşyalarınızı yanınıza almak istediğinizi biliyoruz. Ama tatile gittiğinizde çoğu eşyayı kullanmayacağınıza emin olabilirsiniz. Yolunuza ekstra yük oluşturmadan, özgür ve hafif bir tatil deneyimi yaşamak için valiz nasıl hazırlanır gelin beraber bakalım.

{ad:0}

Seçeceğiniz Eşyalar Önemli

Valiz hazırlarken doğru kıyafet, ayakkabı ve kişisel eşya tercihi yapmanız önemli. Tatilde rahat etmek için tercihlerinizi neye göre yapmalısınız?

Öncelikle tatile çıkacağınız mevsim önemli. Yanınıza alacağınız eşyalar mevsim şartlarına uygun olmalı. Özellikle sonbahar veya ilkbahar mevsimlerinde tatile çıkmayı düşünüyorsanız tam da mevsim geçişi olduğu için yanınıza alacağınız kıyafetleri seçmekte işiniz daha zor olabilir. Yanınıza aynı gün içinde hem sıcak hem de soğuk havayı deneyimleyeceğiniz şekilde kıyafet almanız önemli. Gezeceğiniz yerlere göre tercih yapmalısınız. Eğer tatilde şehir merkezi gibi yerlerde vakit geçirecekseniz günlük kıyafet ve ayakkabı tercihlerinizle devam edebilirsiniz. Fakat doğanın içine veya tırmanış gerektiren dağlık bir alana gidiyorsanız özellikle ayakkabı tercihinizi bu alanlara uygun şekilde yapmalısınız. Kaç günlük tatil planı yaptığınız da önemli konulardan biri. Yanınıza alacağınız eşya miktarını kaç gün tatil yapacağınıza göre belirlemelisiniz. 

Tatil boyunca kıyafetlerinizi yıkama imkanınız olacak mı? Hem uzun süreli bir tatil planı yapıp hem de yanınızda az eşya götürmek istiyorsanız, gideceğiniz yerde çamaşır yıkama imkanının olması önemli. Bu sayede yanınıza az eşya alarak tatil boyunca kıyafetlerinizi yıkayıp tekrar tekrar kullanabilirsiniz.

Hayat Kurtaran Valiz Hazırlama Tüyoları

Eşya Listesi Hazırlayın

Yolculuk planınızı yaptıktan sonra yanınıza alacağınız kıyafet, ayakkabı ve kişisel bakım ürünleriniz için liste yapın. Böylece yanınıza gereksiz eşya almayı önlemiş olursunuz. 

Öncelik Ayakkabıların

Valiz hazırlarken çoğunuzun önce kıyafetleri yerleştirdiğini biliyoruz. Fakat öncelik ayakkabılarınız... Valizinize ilk önce ayakkabıları yerleştirmeniz sayesinde hem ayakkabılarınızın hasar görmesini engelleyebilir hem de kalan boşlukları daha net görerek eşyalarınızı kolaylıkla yerleştirebilirsiniz.

Yerleştirme Sıralaması Önemli

Valizinizi hazırladığınız tatil rotasına göre yerleştirmelisiniz. Birçok yeri gezmeyi planladığınız dolu dolu bir tatil planınız varsa, her seferinde bavul yerleştirmek sizi yorabilir. Bavulu tekrar tekrar yerleştirmekten kurtulmak ve zamandan tasarruf etmek için valizin üst kısmına en sık kullanacağınız kıyafetleri yerleştirin. Bu sayede hem her seferinde bavulu tamamen boşaltmak zorunda kalmayacaksınız hem de sık kullandığınız kıyafetleri aramakla uğraşmayacaksınız.

Kıyafetlerinizi Küçülterek Yerleştirin

Valiz hazırlarken yanınıza aldığınız kıyafet, eşya ve kişisel eşya miktarı tabii ki önemli ama asıl önemli olan bu eşyaları valize nasıl yerleştirdiğiniz. Daha çok eşyaya yer açmak için kıyafetlerinizi iyice küçülterek valizinize yerleştirmelisiniz. Kıyafetlerinizi rulo yaparak bavula yerleştirmeniz size ekstra alan sağlayacaktır. 

Ayakkabıların İçini Değerlendirin

Valiz hazırlarken her boşluğu değerlendirmelisiniz. Size en iyi boşluk sağlayacak yerlerden biri ise, ayakkabılarınızın içi. Çoraplarınızı veya küçük kişisel eşyalarınızı ayakkabılarınızın içine koyarak alandan tasarruf edebilirsiniz. 

Yakalık Kullanın

Tatile gidilen yerde ütü bulmak her zaman kolay olmayabiliyor. Bu yüzden yola çıkmadan gömleklerinizi ütüleyebilir ve gömlek kalıbının bozulmaması için yakalık kullanabilirsiniz. Bu küçük detayın gittiğiniz yerde sizi rahat ettireceğine emin olabilirsiniz. 

Vakumun Gücünden Faydalanın

Vakum poşeti kullanmak, evimizde eşyalarımızın hem düzenli hem de az yer kaplayarak durması için harika bir tercih. Vakum poşetlerini aynı şekilde valiz hazırlarken de kullanabilirsiniz. Kıyafetlerinizi vakum poşetine yerleştirdikten sonra süpürge ile vakumlayın ve alandan ne kadar tasarruf ettiğinizi kendiniz görün.

Bakım Ürünlerinin Kurtarıcısı: Streç Film

Kıyafetler ve ayakkabılar valize yerleştirildikten sonra sıra şampuan ve bakım ürünlerine geldi. Bu ürünlerin yolculuk sırasında sallanarak diğer eşyaların üzerini kirletmemesi için streç filmden destek alabilirsiniz. Bakım ürünlerinizin kapak ve gövdesi arasına streç film koyarsanız yolculuk boyunca kıyafetlerinizin kirlenmemesini sağlayabilirsiniz.

Parfümler Önemli

Parfümler olmazsa olmazınız ise size parfümünüzün kokusundan ayrı kalmamanız için iki önerimiz var. İlk olarak parfümüzü yanınıza almak istiyorsanız çoraplarınızın içini kullanabilirsiniz. Parfüm şişenizi kırılmasını önlemek için çoraplarınızın içine yerleştirebilirsiniz. Hem parfüm kokunuzdan uzak kalmak istemiyor hem de parfüm şişesi taşımak size yük oluyorsa, valizinizi hazırladıktan sonra parmünüzü bir kağıda sıkarak bu kağıdı valizine yerleştirebilirsiniz. Bu sayede hem yerden tasarruf etmiş olursunuz hem de kıyafetleriniz yolculuk boyunca mis gibi kokmaya devam eder.

Kabloların Yeri: Gözlük Kılıfı

Teknolojiden uzak kalamadığımız hayatımızın bir gerçeği. Teknolojinin hayatımızı kolaylaştırmasına aracı olan ekipmanlardan biri de kablolar. Farklı kabloların birbirine karışmasını önlemek ve kaybolmamasını sağlamak için gözlük kılıflarınızın içini kullanabilirsiniz.

Kremlerin Yeri: Lens Kutuları

Öncelikle tatilde kremin lüks değil ihtiyaç olduğunu belirtmek isteriz. Tatil boyunca güneşten, soğuk havadan veya farklı su tiplerinden kaynaklı olarak cildiniz kuruyabilir. Bu ihtimalin yüksekliğini düşünerek yanınızda krem almanızda fayda var. Fakat krem kutularının büyüklüğüne de bir çözüm bulmak lazım diyorsanız, size lens kutularını öneriyoruz. Kremlerinizi boş lens kutularına koyarak alanı verimli kullanabilir ve kremlerinize kolayca ulaşabilirsiniz.