Tuz ve Toz Ülkesi Bolivya

Tuz ve Toz Ülkesi Bolivya

Paylaş
Anonim  
Eklenme: 06 Haziran 2012
 • Son Güncellenme: 17 Mart 2023
Tuz ve Toz Ülkesi Bolivya

Güney Amerika’nın bu sıradışı ülkesi için ‘en yüksek, en izole, en ıslak, en soğık, en kuru, en tuzlu, en etnik…’ gibi birçok tanımlama yapılabilir ve hepsi de doğru olur.

Öyle bir ülkeye gideyim ki, rengarenk olsun. Bozulmamış bir yerel halkın içine girebileyim, sıcak karşılanayım, hem de güzel yemekler yiyebileyim. Bu güne kadar gittiğim hiçbir yere benzemesin. Birbirinden farklı coğrafyalar da bulunsun, derin bir kültür de. Madem bu kadar çok şey istedim olmuşken bir de ekonomik olsun. Aklınızdan geçenler bunlar ise hayalinizdeki ülke: Bolivya.

Okyanusa kıyısı olmayan ülkenin kara komşuları: Breziyla, Paraguay, Arjantin, Şili ve Peru. Güney yarımkürede, ekvatoral kuşağa yakın konumuyla, bio çeşitliliğiyle dünyada ilk sırada yer alıyor. Bolivya çok değişken bir coğrafyaya ve apayrı yaşam koşullarına ev sahipliği yapıyor. And Sıra Dağları’nın yer aldığı bölgelerde 3 bin metrelerin altına inmek kolay değildir. Sadece boş dağlardan bahsetmiyoruz, büyük şehirler bile bu yüksekliklere kurulmuştur.

{ad:0}

Oldukça soğuk And bölgesi haricinde, buraya neredeyse tamamıyla zıt koşullardaki Amazon bölgesi de yine bu ülke sınırlarında. Güney Amerika’nın 9 ülkesinin topraklarına yayılan devasa Amazon yağmur ormanlarından Bolivya’da nasibini alıyor. Yeşilin farklı bir boyutta olduğu bu bölgede yağışlar hiç eksik olmuyor.

Haberin tamamı için: Voyager