Türkiye'nin En Güzel 15 Yolu

Türkiye'nin En Güzel 15 Yolu

Paylaş
Diley Kuru  
Eklenme: 09 Eylül 2015
 • Son Güncellenme: 02 Şubat 2024
Türkiye'nin En Güzel 15 Yolu

Ülkemizin her köşesinin yeryüzünün cenneti niteliğinde olduğunu söyler dururuz hep. Her köşe bucak cennet de, bu cennetlere giden yolların bizlere sunduğu manzaraları es geçmek de sahip olduğumuz doğaya yapılan büyük bir haksızlık. Radyodan çalan müzikle eşsiz bir şekilde bütünleşen o muhteşem manzaralar kim bilir kaç insanın içine işlemiştir tahmin bile edemiyoruz. Arabayla uzun yol seyahatleri yapmış olanlar bu duyguyu çok iyi bilirler elbette. Bundan sonraki seyahatlerinizde gözünüzü dört açın, zira ülkemiz kaçırılmayacak güzelliklerle dolu. İşte sizler için derlediğimiz, en iyi yol bildiğin yoldur felsefesini yıkan Türkiye’nin en güzel 15 yolu.

{ad:0}

Van Yolu 

van yolu

Van’a giden yol size aniden el frenini çektirebilir, dikkatli olun. Bir an arabadan inip, kollarınızı açıp, doğaya aşkınızı ilan edebilirsiniz. 

Erzurum Yolu

erzurum yolu

Bu güzel yolun bir Hobbit köyüne varacağını düşünenler fena halde yanılıyorlar. Bu yeşillikler içindeki yol, sizi Erzurum’a ulaştırıyor.

Abant Yolu

abant yolu

O bir renk cümbüşü! Hangi mevsim bu yoldan geçerseniz geçin, göreceğiniz manzara her zaman aynı. Değişen tek şey yeşilin tonları…

Aksaray – Konya Yolu

aksaray-konya yolu

Güzelim Anadolu topraklarının en net örneklerinden biri. Otlayan bir sürü ve onların başında bekleyen küçük bir çoban. Camdan kafanızı uzattığınızda burnunuza değen köy kokusu…

Cide Yolu 

cide yolu

Karadeniz’in o zorlu ve yemyeşil manzaralı yolları zaten hepimizin akıllarına kazınmış durumda. Ancak şehrin içinden geçen yollar bile bu kadar güzel olabiliyormuş demek… Tıpkı Kastamonu’nun turistik ilçelerinden biri olan Cide’de olduğu gibi…

Çoruh – İspir Yolu 

çoruh-ispir yolu

Erzurum gerçekten de ülkemizin en güzel yollarına ev sahipliği yapıyor. Sanki bir kuzey Avrupa köyünden geçiyormuş hissi yaşayabilirsiniz bu yolda. Ancak o yanda akan nehir Çoruh Nehri'nden başkası değil.

Dalyan Yolu 

dalyan yolu

Bir yanınız deniz bir yanınız yeşillikse ve camdan arabanın içine ılık bir hava giriyorsa eğer, bilin ki ya Ege ya da Akdeniz’desinizdir. Dalyan yolu, sanki sizi bir masal diyarına götürüyormuşçasına güzel bir yol. 

Gelibolu - Eceabat Yolu

gelibolu-eceabat yolu

Bu yol ara ara karşımıza çıkan ayçiçek tarlalarıyla daha bir farklı hissettiriyor. ‘Bu yol hiç bitmesin’ diye içinizden geçireceğinizi garanti ediyoruz burada. Yol şarkılarının en çok yakıştığı yollardan biri kesinlikle Gelibolu – Eceabat yoludur. 

İncirliova Yolu

incirliova yolu

 Aydın’dan İncirliova’ya giderken bu yoldan geçmeniz olası. Tipik bir Ege görüntüsü ile sizleri buluşturan bu yol, biraz zorlu gibi görünse de, göreceğiniz manzara inanın ki buna değer.

Kapadokya Yolu

kapadokya yolu

Hiç şüphesiz ki ülkemizin en güzel yolları Kapadokya bölgesinde bulunuyor. Sanki bir zaman makinesine binmişsiniz de, o da sizi ilk çağlara fırlatmış gibi… Öyle otantik ve tarihi bir doku hakim buralara. 

Karaburun Yolu

 karaburun yolu

Masmavi bir gökyüzü, yemyeşil ovalar ve virajı dönünce karşınıza çıkan turkuaz renginde bir deniz… Evet, Ege’deyiz yine. Hatta Ege’nin en güzel yerlerinden biri olan İzmirKaraburun yolundayız.  

Kars Yolu

 kars yolu

Kars’ın şehir merkezinden çıktıktan sonra tüm yollar böyle. Kars’ta nereye giderseniz gidin, illa ki arabayı durdurup fotoğraf çekecek, öyle yolunuza devam edeceksiniz.

Kaş – Kalkan Yolu

kaş yolu

Yaklaşık 40 km’lik alabildiğine virajlı bir yol aslında. Bir taraf yüksek kayalıklar, diğer taraf ise görkemli Akdeniz… Hız yapmak olanaksız, bu nedenle de uzun sürüyor geçmesi. Kimine göre oldukça yorucu ancak insan bu yolu gerçekten çok özlüyor.

Sinop – İnceburun Yolu

sinop-inceburun yolu

Karadeniz’de yolun sonu hep sürpriz bir yerlere varıyor. Halbuki siz daha geçtiğiniz manzaraların büyüsünden henüz kurtulmamışsınızdır. Tıpkı Sinopİnceburun yolunda olduğu gibi…  

Soğanlı Vadisi Yolu

soğanlı vadisi yoluğ

Kayseri’den Soğanlı Vadisi’ne vardığınızda, böyle bir yolla karşılıyorsunuz. Zaten vadiye giden yol da fazlasıyla etkileyici. Kapadokya’yla benzerliği bizim de gözümüzden kaçmadı.

Yorumlar

K. Atakoğlu 
11.11.2020
Yollar..Gönlümüzü kendine bağlayan yollar..Adana-Pozantı yolu da muhteşemdir.
Necdet AKÇASOY 
11.11.2020
Tespit edilmeyen daha birçok yol olduğunu düşünüyorum.Bolu-Yedigöller,Safranbolu-Bartın yolları gibi.
Ayşegül Gündüz 
29.04.2018
Erzurum yolları bambaşkadır, Dadaş gibi candır... Eğer ki bir gün Doğu’ya yolunuz düşerse Erzurum’a uğramayı, orada cağ kebap ve kadayıf dolması yemeyi, en önemlisi de mis gibi havasını solumayı unutmayın!
elif ucuncu 
26.05.2016
Bafa Gölü-Kapıkırı yolunu unutmamak lazım.
ayhan turhal 
15.04.2016
Diğer değerli yorumcuların belirtiği gibi seçtiğiniz yerler çok güzel ama yurdumuzda bu şekilde yüzlerce rota çıkar. Bir tane de benden, her sene bir kez geçtiğim Ankara’dan Amasra’ya giderken Karabük yakınlarındaki yollar bilhassa sonbaharda müthiş güzellikler sunuyor. Ayrıca okurlara bir tavsiyem var, seyahate çıkmadan önce araştırsınlar ve ana yolları bırakıp diğer yollardan seyahat etsinler. Ben bu şekilde yapıyorum, en son olarak da Marmaris’ten Bodrum’a giderken Akyaka Gökoava’dan sahile girip kıran, Akbük, Milas Ören, Çökertme, Mazı, Yalıçiftlik güzergahını kullandım, gerçekten süperdi.
Daha fazla yorum gör