Telli Baba Türbesi
Telli Baba Türbesi - Görsel 1
Telli Baba Türbesi - Görsel 2
Telli Baba Türbesi - Görsel 3
Telli Baba Türbesi - Görsel 4
6 Fotoğraf
3.5/5
Çok İyi
Neredekal Değerlendirme
Yorum puanı 1Yorum puanı 2Yorum puanı 3
Çalışma saatleri bilinmiyor
Ücretsiz

Telli Baba Türbesi Hakkında

Telli Baba Türbesi, tüm yıl sık sık ziyaret edilen ve dini bakımdan önemli görülen manevi bir mekan oluyor. Genellikle müslümanlar tarafından ziyaret ediliyor. Sarıyer’de bulunan türbe tüm yıl sürekli olarak ziyaretçi alıyor. Türbe, şehir içi ve şehir dışından gelen insanların dileklerinin gerçekleşmesi için ziyaret ettikleri ve dualarda bulundukları bir yer. İstanbul’da Telli Baba Türbesi gibi maneviyatı yüksek görülen ve ziyaret edilen başka türbelerde bulunuyor. İnsanların dua etmek ve isteklerini dile getirmek için geldikleri bu türbelerin bazıları ülke dışında da bilinmekte. İnanışa göre hepsinin farklı etkileri var. Örneğin; 

  • Telli Baba Türbesi’ne genellikle evlenme isteği olanlar bunu dilemek için gidiyorlar. 
  • İstedikleri kişi ile mutlu bir evlilik yapmak için türbeye gelerek dua ediyorlar. 
  • Dua ettikten sonra orada bulunan tellerden kesiyorlar. Bunu yapmalarının sebebi ise telin boyunun duanın gerçekleşme süresini etkilediğine inanılması. Yani tel ne kadar kısa olursa dilek o kadar kısa sürede gerçekleşiyor. 
  • Kesilen telin boyu uzun olursa dileğin olma süresi de daha uzun oluyor. 

Telli Baba Türbesi’ne sadece evlenmek için dua edenler gitmiyor elbette. Türbe, bütün dilekler ve dualar için ziyaret edilen bir yer. Fakat evlilik dilekleri ile daha çok akıllarda yer etmiş bir türbe diyebiliriz.

Telli Baba Türbesi Hikayesi

Telli Baba Türbesi hikayesi, yaklaşık yüz yıl öncesinde hayatımıza giriyor diyebiliriz. Yıllar önce hasta olan genç bir kızın rüyasında görmesinden sonra mezarı ortaya çıkarılıyor. Sonrasında bu genç kız şifa buluyor. Bu olayın üzerine orada yatan kişinin önemli bir zat olduğuna inanılıyor. Bu şekilde türbe olarak korumaya alınıyor. Aslında kim olduğu net bir şekilde tespit edilememiş. Fakat rivayete göre, Fatih Sultan Mehmet Döneminde orduda tabur imamı olarak görev yaparken şehit olduğu ve asıl adının İmam Abdullah Efendi olduğu düşünülüyor. İstanbul’un dört bir yanında bulunan ve şehrin manevi bekçileri olduklarına inanılan önemli kişilerden birisi. Telli Baba Türbesi yorumlar doğrultusunda, mutlu bir evlilik yapmak, evliliğini huzurlu bir şekilde sürdürmek için gelen bekar veya yeni evli insanların çoğunlukta olduğu fakat bunun dışında dilekler için de sıkça ziyaret edildiğini söyleniyor. Maneviyatı yüksek görülen bu önemli zatların türbeleri ziyaret edilerek edilen dualar ve tutulan dileklerin kabul olduğu görüldükçe inanış ve ziyaret sayısı da bu şekilde yıllar içerisinde artmış bulunuyor. Sarıyer Gezilecek Yerler ve Tarihi Mekanlar keşfetmek isterseniz sayfamızı inceleyebilirsiniz. 

Telli Baba Türbesi Nerededir?

Telli Baba Türbesi Sarıyer, Rumeli Kavağı bölgesinde bulunuyor. Sarıyer, İstanbul'un Avrupa Yakası’nda bulunan eski ve güzide bir ilçesi. Deniz kenarı olması sebebiyle ulaşımın hem karayolu hem de deniz yolu ile sağlandığı bir ilçe. Böylelikle ulaşım sağlamada seçenekler artmış oluyor ve kolaylaşıyor. Sarıyer, İstanbul Boğazı’ nın Avrupa Yakası’ndaki bir ucu diyebiliriz. Karadeniz kıyısında bulunan ilçe hem İstanbul hem de Karadeniz doğasına sahip. Beykoz’un tam karşısında kalıyor. Yerini tam olarak belirlemek için Telli Baba Türbesi nerede harita konumuna bakılabilir. 

  • Türbeye ziyaret etmek için Sarıyer’e gitmeniz gerekiyor. 
  • Sarıyer’e bulunduğunuz yerden otobüs var ise bu şekilde ulaşım sağlayabilirsiniz. 

Onun dışında genel olarak  bir tarif yapmamız gerekirse, 

  • Sarıyer’de metro ve metrobüs olmadığından otobüs, dolmuş, minibüs ya da deniz ulaşımını kullanmanız gerekiyor. 
  • İlçeye vardığınız konuma göre bulunduğunuz yerden türbenin yakınında bulunan Karakütük Caddesi’nden geçen bir toplu taşıma ile ulaşabilirsiniz. 
  • Özel aracınızla gidecekseniz yine Sarıyer ilçesine vardıktan sonra tabelaları takip ederek türbeye ulaşabilirsiniz.  Konaklamak isterseniz Sarıyer Otelleri size uygun olacaktır. 

Yorum / Değerlendirme

3.5/5
Çok İyi
Neredekal Değerlendirme
Yorum puanı 1Yorum puanı 2Yorum puanı 3
Telli Baba Türbesi
hakkında deneyimlerinizi paylaşmak ister misiniz?