Tek Başına Seyahat Eden Kadınların En Belirgin 8 Özelliği

Tek Başına Seyahat Eden Kadınların En Belirgin 8 Özelliği

Paylaş
Diley Kuru  
Eklenme: 04 Mart 2016
 • Son Güncellenme: 04 Mart 2024
Tek Başına Seyahat Eden Kadınların En Belirgin 8 Özelliği

Hayatın bir insana tanıyabileceği en büyük şanslardan biridir seyahat etmek. Bu işi tek başına yapabilenler ise hayatın tadını gerçekten doyasıya çıkarmayı bilen insanlardan oluşuyor. Hele bu bir kadınsa, o zaman hayranlığımız bir kat daha artırıyor. Tek başına seyahat eden kadınlar şu sorularla sıklıkla karşılıyorlardır hiç şüphesiz; "korkmuyor musun?" ya da "gittiğin yerler güvenli mi?". Elbette onların da bir takım endişeleri oluyordur, ancak bunu dünya sorunu haline getirmedikleri de aşikar. Bir kadının kendine verebileceği en güzel hediyelerden biri de tek başına seyahate çıkmaktır. Biz de tüm bunların ışığında Kadınlar Günü şerefine, tek başına seyahat eden kadınlarımızı sizlerin de huzurunda taçlandırmak isteriz. Bu yazımızın tüm kadınlarımıza ilham vermesini diliyor ve hepimizin Kadınlar Günü’nü içtenlikle kutluyoruz.

{ad:0}

Özgürlüklerine Düşkünlerdir

Yalnız Gezen Kadınların 8 Özelliği

Tek başlarına seyahat etmenin getirdiği en belirgin özelliklerden biri, ruhlarına işleyen özgürlük duygusudur. O gün ne yiyeceği, nereye gideceği, nerede kalacağı, hatta planına sadık kalıp kalmayacağı tamamen kendi tekelindedir. Özgürlük duygusu, onların damarlarında akan kandır desek abartmış olmayız. Bir şeyi yapıp yapmama kararını kendisi verir. Hiç kimseye bir şey kanıtlama çabası olmadan gönlünce yaşamaktır onu hayata bağlayan.

İletişim Yönleri Oldukça Gelişmiştir

Yalnız Gezen Kadınların 8 Özelliği

Dikkat ederseniz yalnız demiyoruz, tek başına diyoruz. Çünkü onlar istemedikleri sürece asla yalnız kalmazlar, kalamazlar. Seyahat ettikleri süre boyunca iletişim yönleri o kadar gelişmiştir ki, insanlarla çok çabuk samimiyet kurabilirler. Bir özellikleri de, karşısındaki insanı kendi aurasına almayı çok iyi bilirler. Girdikleri ortamlarda kendilerini çok çabuk sevdirmeyi başarırlar. İşin tuhaf yönü de bunun için herhangi bir çaba harcamazlar. Dolayısıyla oldukça girişken ve dışa dönük kadınlardır onlar.

Özgüvenleri Yüksektir

Yalnız Gezen Kadınların 8 Özelliği

Tek başına olmak, sorumluluk almak demektir. Yani aldığı kararların yükümlülüğü kendi omuzlarındadır. Bu durum ister istemez o kadının kendine olan güvenin de artmasına sebebiyet verir. Aslında denklem çok basittir. Elini taşın altına her koyduğunda, kendine olan güveni biraz daha artacaktır. Özgüveni yüksek kadınların attıkları adımların çoğu da başarıyla noktalanır. Sonuç; her başarılı kadının arkasında, risklerle dolu bir geçmiş vardır.

Kendi Yol Haritalarını Çoktan Çizmişlerdir 

Yalnız Gezen Kadınların 8 Özelliği

Seyahat ettikleri süre boyunca edindikleri deneyimler onlara tahmin edeceğinizden daha çok şey katmıştır. En başta kendi kararlarını kendileri almaları, gelecek hayatlarında nasıl yaşayacaklarına dair planlar yapmasına olanak sağlamış oluyor. Onlar kaderlerine razı olanlar değil, kaderlerine yön verenlerden olmayı tercih etmişlerdir. Dışarıdan bakıldığında plansız gibi görünüyorlarsa da, aslında o plansızlıkların her biri B planları ile doludur.

Asla Çaresiz Hissetmezler

Yalnız Gezen Kadınların 8 Özelliği

Siz sanıyor musunuz ki seyahat ettikleri süre boyunca her şey günlük gülistanlık gidiyor. Herkes gibi onlar da bazı durumlarda zorlanıyorlar, hatta dünyanın neresinde olurlarsa olsunlar kadın olmanın ekstra zorluklarına göğüs germek durumunda kalıyorlar. Yine de en çaresiz hissettikleri anlarda bile işin içinden çıkmasını bir şekilde başarıyorlar. Mesela bizlerin erkek işi diyebileceğimiz şeyler, onlar için çocuk oyuncağı kıvamında olabiliyor.

Bir Şeyi Elde Etmek İçin İstemeleri Yeterlidir

Yalnız Gezen Kadınların 8 Özelliği

Bu durum ruhlarına işleyen özgürlük duygusuyla doğru orantılı aslında. Kendi kararlarını almaları ve seyahatlerinde sadece kendi istekleri doğrultusunda hareket etmeleri, onların bu yönlerinin de oldukça gelişmesine sebebiyet vermiştir. İstemek onlar için başarmanın yarısından çok, başarının ta kendisidir. Tek başına seyahat eden kadınların neredeyse çoğu her zaman kararlıdır ve hayata karşı duruşları net olur.

Her Zaman Pozitif ve Güçlülerdir

Yalnız Gezen Kadınların 8 Özelliği

Yaşadıkları deneyimler ve zorluklar onları daima pozitif ve güçlü olmaya itmiştir. Bu nedenle de karşılarına çıkan sorunları hiçbir zaman büyütmezler ve sakin kalarak çözüm odaklı yaklaşımlarda bulunurlar. Karamsarlık onların yapılarında yoktur. Tek başlarına seyahate çıktıklarında yanlarında sızlanacak birileri olmadığı için bu iki yönleri de bir hayli gelişmiştir.

Cesurdurlar

Yalnız Gezen Kadınların 8 Özelliği

Hayır, seyahate çıkmadan önce yürek yediklerini hiç sanmıyoruz. Ancak bıçkın bir delikanlı gibi davrandıkları da olmuyor değil. Belki de zamanla korkularını bastırmayı başarmışlardır ya da korksalar bile cesaretlerini kaybetmemişlerdir. Ne de olsa tek başına seyahate çıkmak da cesaret isteyen bir şey. Onu kırdıktan sonra gerisi çorap söküğü misali…

Tek Başına Tatile Çıkarken Dikkat Edilmesi Gerekenler adlı içeriğimizi de keşfedin.

Yorumlar

Ayşe Mine Ulusoy 
10.03.2019
Yabancı dil bildiğim için tek başıma seyahat etmek beni korkutmadı. Birlikte seyahat ettiğim grupla her zaman anlaştım ve kaynaştım. Önemli olan iyi niyet ve güler yüz. Hangi yaşta olursanız olun fark etmez. Bazen gittiğim şehirlerde gruptan ayrılıp tek başıma plan yapabilirim.
hilmi ulus 
15.03.2016
Yorumunuz ülkemizde yaşayan kadınları anlatmıyor. Yazdıklarınız bu yüzyılı bırak, önümüzdeki yüzyıl içinde geçerli olmayacak. Yalnız seyahat için önce bir alt yapı oluşturalım. 1- Ekonomik iyileşme. 2 - Eğitim ve öğrenim (okuyan toplum). 3 - Sosyal etkinlik. 4 - Kültürel etkinlik. Bu saydıklarım ülkemizde yaşayan bayanların %5’inde yok. Sonra yalnız seyahat çok riskli ve hayati olduğundan buna gerek de yoktur. Bir elin nesi, iki elin sesi daima tercih edilmeli.
şükran koçak 
09.03.2016
E-mailime gönderdiğiniz tek başına seyahat eden kadınların karakter özellikleri aynen beni tarif ediyor, bana ayna tutuyor, teşekkürler. Bu arada tüm dünya kadınları tek başına seyahat edebilecek ekonomik bilinç ve diğer konularda kuvvetli ve bağımsız olduklarında onların Kadınlar Günü’nü kutlamak istiyorum, aksi halde bu zayıf durumlarının kutlanacak bir tarafı yok, bana bu durum ayrıca onlar adına üzüntü veriyor, saygı, barış ve ümitle. Şükran Koçak- Eğitimci.
Ceyhan ve Engin AKKAYA 
08.03.2016
Geriye dönüp bakınca ve son 15 yılda 5400 kadının cinayete kurban gittiğini de hatırlayınca yukarıdaki yazınızın Türkiye için olmadığını hemen anlamıştım zaten! Sadece emekçi kadınların değil, tüm kadınların "08 Mart Kadınlar Günü" kutlu olsun...
tokay ceritoğlu 
07.03.2016
Ülkemizde ve dünyadaki üçüncü sayfa haberlerini hatırlayınca bana son derece ürkütücü geliyor. Elbette yukarıda anlatılanlara katılıyorum ama hanımlar özgür olsun derken güvenliklerini nasıl sağlayacaklar?
Daha fazla yorum gör