Tarihin Ve Sanatın İzdüşümü 'Viyana'

Tarihin Ve Sanatın İzdüşümü 'Viyana'

Paylaş
Anonim  
Eklenme: 13 Eylül 2012
 • Son Güncellenme: 17 Mart 2023
Tarihin Ve Sanatın İzdüşümü 'Viyana'

Avusturya’nın başkenti olan Viyana, tarihsel ve sanatsal atmosferi ile herkesin ilgisini çekiyor.

Danube Nehri üzerinde, ülkenin doğusunda bulunan kent, 1.6 milyon kişiye ev sahipliği yapmaktadır. Avusturya’nın başkenti olan Viyana’nın kent merkezinde birçok eski bina, kilise ve müze bulunmaktadır. Klasik müzik ve opera çok popülerdir. Besteci Wolfgang Amadeus Mozart, Ludwig Van Beethoven ve Brahms burada çalışmışlardır. Vivaldi de burada hayata gözlerini yummuştur.

Çevre ilçeleriyle birlikte Viyana’da yaklaşık iki milyon insan yaşar ki bu da Avusturya nüfusunun yaklaşık dörtte biridir. Nüfus bakımından Viyana Avrupa Birliği’nin en büyük onuncu kentidir. Birleşmiş Milletler bürosuyla Viyana Birleşmiş Milletler dört resmi merkez temsilciliğinden birine sahiptir.

{ad:0}

Kentte bulunan diğer önemli uluslararası kuruluşlar OPEC AGİT ve Uluslararası Atom Enerjisi Örgütü’dür. Yüzyıllar boyu Habsburg hanedanının yerleşim yeri olan kent bu süre boyunca Avrupa’nın kültürel ve politik merkezlerinden biri haline gelmiştir. Kent Londra New York ve Paris’ten sonra iki milyon nüfusuyla dünyanın en büyük dördüncü kentiyken Birinci Dünya Savaşı sonrasında nüfusunun dörtte birini kaybetmiştir. Hala daha Habsburg hanedanının izlerini taşıyan eski kent merkezi ve Schönbrunn Sarayı Avusturya devletinin başvurusu üzerine UNESCO tarafından dünya kültür mirası olarak kabul edilmiştir. Viyana’nın sembollü olan St. Stephan Katedrali şehrin merkezinde bulunur.

Tuna Nehri’nin iki kıyısında da vakit geçirin. Viyana’nın müthiş mimarisine, orijinal kafelerine, Arnavut kaldırımlı sokaklarına tanık olun buralarda vakit geçirin. Müzikli caddeleri gezin ve şehrin tarihi yerlerini mutlaka gezin.

Viyana’yı gezmenin en iyi yolu yürümektir. Acele etmeden yürüyerek gezmektir, böylece hiçbir yeri kaçırmazsınız. Ayrıca yeraltında bütün şehri birbirine bağlayan bir metro sistemi vardır. Ama gezilecek yerler genelde birkaç bölge içinde olduğundan yürüyerek ya da bisikletle gezmek en iyi seçeneklerdir.

Haberin tamamı için: Ray Gurme / Nisan