Sinop Sarıkum Plajı Gölü
Sinop Sarıkum Plajı Gölü - Görsel 1
Sinop Sarıkum Plajı Gölü - Görsel 2
Sinop Sarıkum Plajı Gölü - Görsel 3
Sinop Sarıkum Plajı Gölü - Görsel 4
5 Fotoğraf
2.8/5
Ortalama
Neredekal Değerlendirme
Yorum puanı 1Yorum puanı 2
3 değerlendirme
Çalışma saatleri bilinmiyor
Ücretsiz

Sinop Sarıkum Plajı Gölü Hakkında

Sinop’un en uzun plajına sahip köyü olma niteliğini taşıyan Sinop Sarıkum Plajı Gölü, bölgenin cennet köşelerinden biridir. Plaj ve göle şehir merkezine 25 km uzaklıktaki Sarıkum Köyü’nün içinden geçerek ulaşılıyor. Göle, plaja ve longoz ormanlarıyla çevrili bir doğal yaşam alanına sahip olan bölgede çok sayıda kuş çeşidi, kurbağa ve su kaplumbağası bulunuyor. Sarıkum ismini gölün ve denizin birleştiği yerdeki sarı renkteki çöl kumundan alıyor. İlginç bir ekosisteme sahip olan bu alanda çöl kumunda yetişebilen bazı bitkiler de yetiştirilmiş ve girişte ziyaretçilere detaylı bilgilerin verildiği bir bilboardla tanıtılıyor. Sinop Sarıkum Plajı Gölü’nün korunmaya çalışması 1987 yılında Tabiat Koruma Alanı statüsüne alınarak yapılmış ardından 1991 yılında Doğal Sit Alanı ilan edilmiştir. Üstelik bu alan kuşların göç alanının üzerinde bulunması ve kuşlara beslenme, konaklama olanağı sunması nedeniyle uluslararası sulak alan ekosistem özelliğine de sahiptir. Burada bulunan pek çok bitki türüne özellikle Karadeniz Bölgesi genelinde yalnızca burada rastlanmaktadır. Bu da bölgenin farklı ve özel bir ekosisteme ev sahipliği yaptığının bir göstergesidir. Hem araştırmalar hem de geziler için sıklıkla ziyaret edilen Sinop Sarıkum Plajı Gölü, her yönüyle Sinop seyahatinde mutlaka yer verilmesi gereken durakların başında gelmektedir.

Yorum / Değerlendirme

2.8/5
Ortalama
Neredekal Değerlendirme
Yorum puanı 1Yorum puanı 2
3 değerlendirme
Sinop Sarıkum Plajı Gölü
hakkında deneyimlerinizi paylaşmak ister misiniz?
5/5 Mükemmel
Neredekal.com
Yorum puanı 1Yorum puanı 2Yorum puanı 3Yorum puanı 4Yorum puanı 5
21.04.19
Misafir
Harika
Harika bir yer.
1/5 Kötü
Neredekal.com
Yorum puanı 1
17.07.19
Yasin mustafa Şen
Plajı terkedilmiş tesis
Plajı terkedilmiş tesis. Büfe adına hiçbir şey yok. Tuvalet, duş vb. aramayın ama denizi çok temiz buna kefil olabilirim. Sinop plaj alanı sınırlı bir şehir. Buraya bakım yapılmaması çok trajik.
0/5 Çok Kötü
Neredekal.com
17.07.19
Yasin mustafa Şen
Plajı terkedilmiş tesis
Plajı terkedilmiş tesis. Büfe adına hiçbir şey yok. Tuvalet, duş vb. Aramayın ama denizi çok temiz buna kefil olabilirim. Sinop plaj alanı sınırlı bir şehir. Buraya bakım yapılmaması çok trajik.